Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én sem fogok használni rendszámtáblát,és a megállás a yardnak sem fog menni!
Leoleo! Mivel én baromira rendes srác vagyok, elmondom, hogy mit tehetnél ezzel kapcsolatba. Rendszám le!
Ha meg is állsz a rendőrnek, (bár ez nem szokás ha van valami gáz)
Egy huszasból megúszhatod. Természetessen, ha megkérdezi, hogy, miért nincs rendszám a válasz: épp lerepülhetett valahol.
Ha fenn a rendszám ez 300 000 ft is lehet, ami moci esetében valószínű. Bár mindenki maga dönti el mit csinál én nem akarok fizetni a sebességtúllépésért egy fillért se.
A másik kérdés a detektor bolt.hu-n vannak lézerblokkolók, vagy itt, vagy máshol, már láttam motorra is. Ezek kurva drágák, én a hiace-ra vettem egyszázhetvenezerért.(leaser interceptor LI) Haverral fáma II-vel próbáltuk, (sejted mi a foglalkozása) a műszer 0-át mutatott. Legaláb tízszer elmentem előtte, nem mért sebességet. Tehát ez bevált. De itt a következő gond. Valóban szerelik az országos 650 állótrafit. Kecsóra a napokban szerelnek fel kilencet. Sajna ezt már ez a műszer nem jelzi. Vannak viszont trafielőjelzők 60-80 ezerért (ezt is vennem kell ) itt viszont sok a vakriasztás. Mindenki döntse el mit csinál. Az autómról a rendszámot nem merem leszedni, de az én mocimon nem lesz hatósági jelzés az tuti
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hj...

asszem a végén van a rendszámtáblára vonatkozó aszabály..
de van másik törvény is csak most sajna nem érek rá...
a köhém pontosan leirja a rendszám pontos helyét elhelyezkedését , meg azt hogy miden esetben megkell hogy világítva legyen.. most pontosan nem vágom milyen szögig mehet a hátsó rendszámtábla és nemtudom mi a szitu a felhajtó mechanikával....
majd pontsan bemásolom a törvényt....
Akkor az 100 ezer, ha jol ertem Furti2-t. Nalunk egyik havernek ugy van felteve merev vassal a rendszam, hogy vizsintesen all. De nem bizta a veletlenre a srac, mert nem felulrol latszik. Hanem alulrol.

Kerdezem a sracot:
- Miert nem tettel ra felhajtomechanikat?
- Aaaaa... abba belekotnek!
Határőrből lett rendőr a legszemetebb, azok mindenért szivatnak!
Szerencsémre pont határ mellett lakok és eddig volt 2járőrkocsi na most van 10 és egész nap 4 minimum cirkál a városba ami amugy sem túl nagy!
Sima rendőrt nem igazán érdekli a rendszámod! Inkább azt mondom, hogy szól érte de nem baszogat!

Esett! megálltunk este mocival a városba két rendőr kocsi odajön egyből a rendszám! papir minden, rendőr a végé mondja csináljuk meg mert egy 20-as ez így, mondjuk oké! Na a volt határőr meg kérdezi akkor most mivan mehetnek? nem lesz semmi? a rendőr meg mondja mehetnek ja!
A hatosnak a henger hátsó részén van,a karburátorsor alatt,szerintem ennek is.Egy kis fedelet kell levenni onnan és ki lehet venni a termosztátot.Semmi extra!Egy gumigyűrű van a fedél alatt,azt jól tedd vissza,meg a termosztát is menjen be a helyére rendesen,mielőtt elkezded meghúzgálni a fedél csavarjait,mert ha a széle a fedél és a blokk között marad,akkor elrepeszted a fedelet!Nekem anno sikerült!
És a billenthető rendszámtáblával mi a helyzet?Akkor is büntethető,ha éppen nincs felhajtva,de a lehetőség meg van rá,és észre is veszi?
ma vettem termosztátot a gépbe. 10e500péz. holnap berakom ha lesz időm. mire figyeljek? egyenlőre még nm néztem holvan még lövésem sincs hol lehet ennél a tipusnál....
jótanács. ha koszos a rendszámod az szabálysértés, a rendőr max 20e ig birságolhat. ha feljelent akkor az előadó max 30e bírságot szabhat ki.
ha megváltoztatod akkoraz bcs...
a másik meg előirt helyen kell lenni. ezt a köhém irja le. ezt megint más a bírság magasabb akár 100e tétel is lehet attól függ mit csináltál....
az első megoldás a legjobb....
sokmindennel lehet trükközni minden járművön.
javarészt viszont a motorosokkal nem foglakoznak a rendőrök...hacsaknem készül felvétel valmilyen módon a motorról ill a rendszámról mert akkór köziges feljelntébe megáll....
Másik a lézeres gépek. sok fajtájuk van a lényeg hogy már akár 1 km erről is ézékeli a sebességed mikor még nem látszódik a rendszám. bárhonnan mérhet bármilyen irányból, de bevett szokás a szemből mérés. (ami motorosoknál ugye előny)
mérhet autmatán, kézi vezérléssel, videófelvétellel vagy csa képeket csinál. szinte az összesen ezeket betudod állítani, tetszés szerint. előfordulhat ittis hogy valami miatt azonban nem látszódik a rendszám. pl a kövtáv jó megoldás. nemkell nagyon belemászni más seggébe hogy ne látszódjon a rendszámod.
sokmindent irhatnék még regényt lehetne irni a megoldásokról meg a hibalehetőségekről.....
ha kérdés van szívesen válaszolok....
ja és ha kziges határ alatti sebességel mérnek be akkor a rendpőr helyszini birságolhat. ez csak rajtad és a rendőrön műlik mennyi lesz. ha bunkó vagy jóra neszámíts a rendőr ugys bunkóbb lesz....
kétféle műszer van a régi trafipax amit nemigen használnak már a nagy hibalehetőség miatt. Elavult a technika.
itt a mérési iráány az autó órra mert ottvan a radar. általában azt a sávot méri ami ahol az autó áll mivel nincs nézőke amibe láthatná a rendőr hogy benne van e a fényképbe a rendszám.
utánad nemfog skerázni., mert nem hagyhatja el a helyét. régen voltak kiszedők. de mivel már köziges az egész ezért azis a multé.
itt nagy a hibalehetőség lehet lefényképezett, de sokkal nagyobb az esélye hogy szar a felvétel vagy valmi hiba kesz. ( bénáázik valki kiszedésnél vagy előhívásnál és elég az egéz tekecs, vagycsak szimplán nem látszódik a rendszám)
trafiról: tévhitek: a rendőr ott mér ahová mondják neki. nem ott ahol kibaszhat veled mert ettől áll a répája. javarészt még a házszám is megvan adva vagy a km szelvény hová kel álnia meddig. azt nemhagyhatja el csak engedéllyel. ugyhogy baromira nemfog utánad röpülni.
pesten a mérési helyeket pl a lakosság által beküldött gyorshajtókvannakazutcánkba panaszlevelekből határozzák meg. de más okok is lehetnek amik nem kívánok minősíteni. nálunk 30 táblára már nemlehet rámérni. szintén tévhit hogyha rendőrt lefényképeznek az nem fizet. egyik kollegám csenget 150et...
Hat ha csak ugy all a motor a jardan es arra koszal covek kozeg, akkor nem megyek oda. Nezegesse. Ha meg megallita, akkor ket lehetoseg. Vagy eleve vaj van a fulem mogott, pl. gyorsan mentem es mar van miert hunyo legyek, vagy nincs es akkor nem biztos, hogy erre ramennek (a jogszabajt ok sem szoktak tudni, kamuznak rendszerint). De szamomra okafogyott az egesz dolog, ahonann en jovok, ott ez senkit nem erdekel. Egyetlen embert sem ismerek, aki valaha megaltt volna rendornek barmilyen motorral. Engem egyszer szivatott meg a rendor, akkor jott oda gyalog, mikor toltottem a motorba a benzint a kutnal. Motor es benzin volt, mas semmi. Mondtam is, hogy oke, ne ragozzuk, Te nyertel. De ez nem lesz mindig igy. Aszonta, az lehet, de ez most draga lesz. Az lett.
Csak tudod ha észreveszi,akkor úgyis mindegy,hogy mit mondasz,hogy meddig vagy mennyire fix,úgysem lehet igazad!
Nade, ha az ugy hajlik fel, hogy van benne egy blokkolo szerkezet, akkor az fix. Ha pedig az is baj, hogy a rendszam alja nincs rogzitve, vacska felso harmada, akkor gyakorlatilag mindenkinek szabalytalan a rendszama. De ez mar filozofia, mint ahogy az is, hogy vajon mi a nagyobb bun, ha felhajthato rendszammal parkolok, vagy ha fix rendszammal megyek, mint a meszes.
Én viszont úgy tudom,hogy a hatósági jelzésnek fixen rögzítettnek kell lennie!A felhajtható viszont nem az.
En viszont nem ismerek olyan rendelkezest, amibe a felhajthato ne ferne bele. Ha Furti2 nem tudja, akkor senki. Amugy ez a dolog a lopas ota engem mar hidegen hagy, mivel egyik motoromon sincs rendszam. Es nem is lesz.
Én úgy tudom,hogy igen!
Ha nincs döntve,de észreveszi hogy változtathato akkor is megbüntethet?
Persze megoldás a döntött/legalább vízszintesre!/,vagy dönthető rendszámtábla,de azt meg büntetik 30000-re,ha jól tudom.Persze ha egy jó kis gyorshajtás 300...!Csak akkor ha rádmozdulnak, nem szabad megállni.De helyben ezt többször eljátszva úgyis "rádállnak",aztán megbüntetnek valamiért ha kell,ha nem!Szóval ez sem igazán jó megoldás,mert ennek is van hátulütője!
Persze ha indokolatlanul vág meg akkor johogy beszol az ember,meg 1 keréken indul el
Igen, igy van. Bar az, hogy 2 kiloval berombolok Visegradra, az nem pokhendiseg kerdese. Jo esetben mindket kerek a foldon van. A jatek oda vissza igaz. Alapbol nem vagyok kivagyi, de ha egyszer latom, hogy ott alnak, megallitanak, pontosan tudom, hogy mit akarnak, stb. akkor neha nehez mosolyogni. En abban a pillanatban leszek mindig "bunko" mikor elkezdi tullepni a hataskoret es peldaul megkerdezi, hogy mi jaratban vagyok erre?! Hat ahoz pont semmi kozod nincs, occsem! Ird a csekket es huzzunk a fa...ba. A csekk nalam alap, mindig kapok. De ez mind autonal van.
Gondolom ez attol is függ hogy hogy viselkedsz velük
Ha valaki pökhendi,meg kivagyok én,akkor azt szivatják rendesen szerintem
Furti2 kollegaval talan pontosabb kepet tud adni a trafihelyzetrol. Persze azon nem csodalkoznek, ha nem mondana nekunk semmit. Egyebkent en motoron ulve meg sosem tapasztaltam kozegellenallast, kifejezetten elnezoek voltak mindig a biztos urak!