Alapvetően én is szívesen dobbantanék a jobb jövő reményében,még nincs családom,nem vagyok lekötve igazán, de valahol sztem igaza van Cápának is,sőőt! Bizony máshol sem egyszerű,csak talán többre lehet vinni,mint itthon,bááár... Mert ha nincs valahol segítség,aki az elindulásban vagy bármiben segítene,akkor bizony habisztire kimenni,h na majdcsak jobb lesz ,mint otthon,akkor biza elég nagy a kockázat!
Sajna nekem is sok barátom kiment,mert nem volt itthon jó , de bizony jópáran haza is szivárogtak !
Főleg most, mikor máshol is gáz van...
És akiket kérdeztem (kinn voltak) ,h vajon mibe veszik őket,mint magyarokat,auslandereket, hát bizony bizony,nem voltak vmi jó véleménnyel.
És valljuk be,mi se sokba veszünk egy erdélyit,aki átjön ide a jobb élet reményében! Sosem lesz igazán egyenértékű magyar! Pedig...
Persze, sehol sem fenekig tejfel az elet. En nem hiszek a blamanak, de elvileg globalis valsag van, tehat sehol sem lesz jobb. Egyel tobb ok arra, hogy itt maradjunk!
Kint sem könnyű. Napi 10-11 óra munka hetente hétszer 3 dolcsi körüli órabér, de még mindig jobb mint itthon. Higgyétek el akarok dolgozni, jó a hozzáállásom, sok mindenhez értek, de tavaly amikor hazajöttem amerikából el kellet menni sofőrnek is, hogy tudjak a gyerekemnek enni adni. Most még ilyen lehetőség sem nagyon van! Mentem állás interview-ra, szorítsatok!
Valljuk be a motorozas koltseges hobbi. Eddig rengetegen hitelbol finansziroztak magunknak uj szamarat, most ez is leszallo agban van. Ezert is cumiznak a motorkereskedesek is. En mar iden azt vettem eszre, hogy sokkal kevesebb motor van az utakon, mint tavaj. En mar evekkel ezelott tudtam, hogy a "motorosok" problema magatol meg fog itt oldodni szepen. Nem lesz penzunk ilyesmire (altalaban mondom) es ennel sokkal kevesebbre sem. Gaz van, meghozza nagy, aki ezt nem latja, nem erzekeli az vagy nagyon szerencses, vagy bolond. Azokrol, akik evekkel ezelott elhittek, hogy nem igy lesz, azokrol most nem ejtenek szot, mert felesleges. Persze ez senkit nem vigasztal, de mindenkinek roszabb most es talan rosszabb is lesz. Ki kell tartani, nem kell elmenni - miniszterelnok kedve szerint - mert ez a maradek kis fold a mienk! Persze, hogy szebb a karib tenger, persze, hogy konnyebb az elet mashol es motorozni is lehet mindenhol. Mar nem fogjak sokaig birni, ossze fog omlani ez a szar vegleg. Akkor nagyon rosz lesz es bizonytalan minden, de minden osszeomlast fejlodes kovet! Ugyhogy kitartas, pajtikak!
Szerintem a motorosok is 2 részre fognak szakadni. Az egyik felének lesz pénze új motorra és a szalonba viszi majd szervizeltetni, a másik része meg majd otthon megbarkácsolja, vagy eladja a motort.
Amikor a több éves múlttal rendelkező helyi Kawa szalon is alig megy, akkor egy új cégnek mennyi esélye lenne?! Nagyon gondolkodtam rajta, hogy nyitok egy motor vagy szg. szervízt és bontót, de csak tisztességtelenül (lopott cuccok) tudnék megélni, ami nekem nem pálya. Az a gond, hogy 2 dolog is ideköt, egyébként húznék vissza a Karibb tengerre.
A szoftveruzemelteto kilove, abbol annyi van mint egen a csillag. Ma mar minden fiatal ert a szamitogephez. Persze Te nyilvan jobban, de ezt a plusz tudast a cegek nem fizetik meg, mert nincs ra keret es mindig jon valaki keletebbrol, aki elvegzi ugyanazt kevesebbert. Tapasztalatbol tudom. Nem irigyellek, de nem is feltelek, mert sztem van benned tartalek. Ha maskepp nem megy, csinalunk egy Ninjaszervizt! Csak Ninjasoknak!
Megkérdezik a cigányt, hogy mondjon 3 féle sört: Borsodi, Dreher, Soproni. Mondjál 3 féle kotton színt: piros, kék ződ. Mondjál 3 féle talicska márkát: ? Akkor 3 féle kalapács márkát:? Inni+kefélni azt tudsz, de dolgozni azt meg nem?!
Végzettségeim:
Számítástechnikai szoftverüzemeltető-műszerész (ugyanez angliában a Stafford collage-ban), kereskedő-boltvezető, szociálpedagógus diploma, angol középfokú nyelvvizsga, nemzetközi hajópincér, stb.
Ismeros tema, bar nem konkretan velem tortenik most... sajnalom. Mi a vegzettseged (ha lehet ezt tudni)? (Azt nem kerdezem mihez ertessz, mert felesleges lenne )
Értem én,jó látni ha az ember kezei között születik valami/nem a szülésznőkre gondolok /!Irigylem az ilyen emberek türelmét!Na meg a szabadidejét! Nem semmi,hogy mit talál olykor az ember a rozsda "alatt",ha elég türelmes.Ez az ALKOTÁS szépsége!
Szeretek szerelni, de a végeredményt még jobban szeretem. Engem feldob a polírozás is, mert a végén tudom, hogy csillogni fog a vas. Előtte utána képek:
Kovalainen leszedte Shumachert. Elotte egy evvel Sumacher levadaszta Loebet. Most meg Loeb levadaszott mindenkit. Elotte pedig minden vadaszat ellenere Mattias Ekstrom mindenkit elvert.
Igen, arra gondoltam. Megprobalom a hivatalos TV-kozvetites teljes anyagat egyben levadaszni valahonnan. Nekem az kene. Nem annyira mervado amugy, hiszen pl. a Kovalainen altal levadaszott Loeb-t meg Schumacher vadaszta le ugy, hogy eppen Loeb vilagbajnoki autojaval mentek. Iden meg eppen Loeb nyert egyeniben ha jol olvasom es az a Coulthard lett a masodik, aki eddig semmire sem ment. Ezert erdekel a videoanyag, hogy lassuk hogy voltak a dolgok. Ugyes fiuk ezek mind. Amugy leginkabb az erdekelt, hogy Troy Bayliss mire vitte, ugyanis O is indult. Nagy kedvencem a pali!
A Race of Champions-ra gondolsz? Engem is érdekelne. Azóta vagyok Kovalainen drukker amióta egy ilyen "nyolcason" megalázta Schumit!
Ha megmondod hol lehet megnézni én lementem!
Nem volt társaság , most a csajom biciklijét kell összeraknom, a haveromnak is zajlik a komplett elej cseréje a régi chopperemben(eladja a fordított gsxr telót a ducati kerékkel ócsón és rakunk bele enduró szart 21-es "bicikli" kerékkel). Ha ez készen van be kellene szereznem egy 4 sebességes simson blokkot a csepelbe, Z1000 műszerfal tuningolás is alakul. Ha nincs munka csinálok magamnak.
Sajna nekem is sok barátom kiment,mert nem volt itthon jó , de bizony jópáran haza is szivárogtak !
Főleg most, mikor máshol is gáz van...
És akiket kérdeztem (kinn voltak) ,h vajon mibe veszik őket,mint magyarokat,auslandereket, hát bizony bizony,nem voltak vmi jó véleménnyel.
És valljuk be,mi se sokba veszünk egy erdélyit,aki átjön ide a jobb élet reményében! Sosem lesz igazán egyenértékű magyar! Pedig...