Fóliát Te is rakhatsz fel rá- én az S -en megvettem méterre a fényes átlátszót, aztán sablonokat gyártottam, és vagy 3 métert kidobva a kukába, de sikerült végül is lefóliáznom. Kapott a tank két oldala a faridom alul és oldalt illetve a kapaszkodó alatt felül, a lámpa feletti idom felül az idomok legeleje.
Kis kitartás kell csak és meglesz, ha érdekel akkor tudok egy két tanácsot adni.
Helló!
Nagyon kihalt a fórum! Tudni szeretném, hogy a 2007-es Z750-nél gyárilag van védőfólia az első lámpán, tank oldalán, és a faridomon? A hasidom is fóliázva van, de azt gondolom az előző tulaj csináltatta. Eladó üléspúp valakinek, vagy esetleg gyárt valaki?
Persze, hogy a gyári hűtő elég, nekem sem volt soha gondom vele... de azért motort nem kimondottan praktikussági okokból tartunk. :) És ez nagyon állatul néz ki
Előnye a tényleg meleg helyeken lehet, ahol a menetszél már nem tudja üzemi hőmérsékleten tartani a folyadékot (vagy városban, kis tempónál a ventilátor nem tud elég levegőt fújni a hűtőre, esetleg huzamosan nagy terheléssel, meleg időben...van még variáció ), illetve a túlmelegedett motort hamarabb visszahűti.
Minimálisan lehet, hogy lassabban melegszik a rendszer, de mivel üzemi hőmérsékletig csak nagyon kis mennyiségű hűtőfolyadék (a zárt termosztáton lévő furaton keresztül) áramlik a hűtőbe, szerintem nem számottevő.
Normál felhasználásnál (minimum 90%ban, ha nem több) elégnek kell lennie a gyári hűtőnek.
Helló!
2007 utáni Z750-nél "hivatalosan" 100°C-nál kell bekapcsolnia ventilátornak és ha lehűlt, akkor valahol 97°C-on kikapcsolni. Ahogy a többiek is írták, ez gyakorlatban 103-105°C körül mozog. Nekem spec. 104°C (2010 Z750).
Ha már itt tartunk. Van a riderforumson egy olyan fórumtéma, miben az van leírva, hogy egy görög srác hogyan építette be a Z750-be egy ZX10 hűtőjét ha jól emlékszem. Azt mondta, hogy a legnagyobb kánikulában is lehűl a motor üzemi hőfokra vagy 100 méter alatt, de van valami hátránya a dolognak? Gondolom lassabban éri el a megfelelő hőmérsékletet a blokk... ilyenkor jobban kopik, vagy ilyesmi?
Nagyon örülök hogy más is felhozta a hűtés témát mert ez engem is rendkívül érdekel, hogy mennyi is az ideális hőfok ahol kapcsolnia kell a ventilátornak. Valaki írta már a 103-104-et is. De nekem ha jól emlékszem akkor sem indult el. (2008 Z 750) köszönöm előre is a segítséget.
Eladó biztosítót nem látott sérült és ép alkatrészek Z 750 S-hez:
sérült tank: 6000Ft
sérült farokidom minden darabja megvan: 6000Ft
aki viszi valamelyiket és igénye van rá adom a többi sérült alaktrészt a képen láthatóak közzül ajándékba.
tükör balos csak karcos: 5000Ft
utas kapaszkodó jobbos: 3500Ft
érd.: 30/9068005
Sziasztok! Nem éppen ehhez kapcsolódik, de hasonló a sztori... Az Opel márkakereskedésben és szervizben beszélgettem egy "vén rókával". Azt mesélte, hogy régen nagyon sok visszahívást csináltak az autók vízhőfokjelzőjére, mégpedig azért mert ki kellett cserélni azokat, mert a skála szerint mindig 100°c-os volt üzemi hőfokon és sokan panaszkodtek rá. Ami valós is, mert ha letekernéd a kiegyenlítő tartály tetejét, forrna a benne lévő víz... Így lehet az, hogy a víz 100°c körül mozog és csak kicsivel felette indul a hűtése.
Van egy kérdés, ami már eléggé régóta foglalkoztat (kb mióta nálam van a motor). 2004-es kis z-n hány fokon kapcsol a venti? Mert nekem 103-104 körül a kijelző szerint és szerintem az sok. De lehet én vagyok hülye, vagy az óra.
Sziasztok!
Ha esetleg valakit érdekel egy üléstakaró jelezze bátran. 10000 Ft az ára. Z750,Z1000-re való 2003-2007-ig, illetve ZX-636-ra is.20-596-8172
Üdv.
Szerintetek ebben van valami buktató?:)
http://www.hasznaltauto.hu/motor/kawasaki/kawasaki_z_750_z
750r-7592182