hali
úgy van ahogy írod ,
bár nekem eszembe se jutott a fűtött garázs
tán mert sose fűtöttem, mindentől függetlenül ha nem használod télen, szerintem inkább tavasszal cseréld.
FIGU
Sziasztok! Új vagyok a fórumon, de már jó ideje olvasom, sok hasznos infót lehet találni.
Ez a téli "pihentetés" az aktualitása miatt engem is érdekel. Olvasgattam és abban egyetértek, ha a hőingadozás veszélye fennáll, akkor nem érdemes olajat cserélni ősszel, mert nem tesz jót az új olajnak, illetve a kicsapódó víz oxidációt okozhat. Viszont szerintem abban van ráció, hogy akinek biztosított az állandó hőmérséklet, ott jobb, ha nem a szennyezett olaj áll a motorban mondjuk 4 hónapot. Persze a legjobb talán a 2 olajcsere lenne, de arra kinek van pénze. :)
Hali
lószart
inkább tavasszal cseréld,
például télen lehetnek fasza hőingadozások, +10, -10 a fémeken ilyenkor lecsapódik a levegő páratartalma,
pont ezért tank csurig ahogy már előttem írták, olaj csere tavasszal,
kivéve ha télen is használod és amúgy is időszerű lenne,
FIGU
Hali, éppen akartam kérdezni, hogy ti hogy raktátok el a gépet. De már kérdezték elöttem így leírom én, hogy raktam el. Van szerencsém télen egy olyan helységben tárolni a gépet, ahol 10-15fok van. Gépet tele tankoltam, lemostam, lánncot befujtam, beállít, hátsó emelőre felrak, aksi kiszerel, (fagyálló mérése, ezt nem tettem meg). Vastag pléddel letakartam, majd 1 gumi ágylepedőt még húztam rá. Úgy olvastam, hogy ha esedékes az olajcsere akkor jobb elrakás elött cserélni, mint tavasszal. Vélemény?
Agentbulu,szomszéd,valaki.....ráé
rtek?
úgy van ahogy írod ,
bár nekem eszembe se jutott a fűtött garázs
tán mert sose fűtöttem, mindentől függetlenül ha nem használod télen, szerintem inkább tavasszal cseréld.
FIGU
Ez a téli "pihentetés" az aktualitása miatt engem is érdekel. Olvasgattam és abban egyetértek, ha a hőingadozás veszélye fennáll, akkor nem érdemes olajat cserélni ősszel, mert nem tesz jót az új olajnak, illetve a kicsapódó víz oxidációt okozhat. Viszont szerintem abban van ráció, hogy akinek biztosított az állandó hőmérséklet, ott jobb, ha nem a szennyezett olaj áll a motorban mondjuk 4 hónapot. Persze a legjobb talán a 2 olajcsere lenne, de arra kinek van pénze. :)
Üdv.:
Márk
lószart
inkább tavasszal cseréld,
például télen lehetnek fasza hőingadozások, +10, -10 a fémeken ilyenkor lecsapódik a levegő páratartalma,
pont ezért tank csurig ahogy már előttem írták, olaj csere tavasszal,
kivéve ha télen is használod és amúgy is időszerű lenne,
FIGU