Az oldalamon fent vannak a szerelési könyvek angol az újabb - német, a régebbi német nyelven, a megfelelő szeriakhoz. Ha nem tudod letölteni akkor szólj, és elküldöm mailben. Úgy a legegyszerubb, és a legbiztosabb megoldani ezeket a kérdéseket!
Ott kell leengedni, de ne felejtsd el levenni a termosztátnál lévő beöntő nyílás kupakját, csak úgy tud kifolyni a régi hűtővíz. Utántöltés után a már említett kupakot nem tekered vissza és járatod alapjáraton addig, amíg kinyit a termosztát és már nem látsz buborékokat.
a hűtővizet a vizpumpa alatti csavar (ami a képen van) kiszedésével lehet leengedni? és ujratölteni csak egyszerűen bele kell önteni a tartályba hátul, vagy valahogy "speciálisan történik a csere"?
felemeltem a tankot eppen hogy egy kicsit es eredetileg ez a cso nem nagyon volt rajt a csapon igy kihuzodott jo hogy nem sok benzin volt a tankban termeszetesen lecsúszott rola nem talaltam meg.
Csak egy egyszerű bilincs. A benzincső külső átmérőjét kell tudnod, szerintem egy motorosboltban is kapni. Én csapágy-szimering-csavar boltban vettem, 10Ft volt darabja.
Hát azt meg hogy hagytad el? ,Le se kell szedni a csőről csak hátrébb tolod rajta azt annyi. Méret passz, meg hogy boltban kapható e? Bontó- vagy Kawa kereskedés szerintem..
minden okes csak az egyik bilincs valahogy eltunt, megtudnatok mondani hany mm-eset vegyek hozza? kozel azonos szelessegu mint a B csak ezen a kepen nem lathato ami nekem kell. kep
És annyit még -hogy ha szeded le a burkolatokat akkor óvatosan húzd ki a pogácsákból a csapokat, alattuk érdemes jól kitakarítani, és a gumi hüvelyeket meg gumiápolóval vékonyan bekenni visszarakás előtt.
Bár tudom Neked a régebbi típus van, kb az is ugyanez lehet, csak a tank, és a burkolat formája más.
Van régebbi típushoz is service manual az oldalamon, de az árja nyelven írodott!
Sieg Heil!
Nem Magyarországon, ha elolvasod a cikket a németeknél már behozták, aztán a juzerek ki is utálták a kutakról, úgy hogy vissza kellett hozni nekik a sima 95- öt. Itt se lesz másképp sőt. A mai magyar tengődő kutak nem fogják különösebben forszírozni hogy még jobban visszaessen a forgalmuk.
Arra figyelj a gyertya cserénél, hogy a jobb oldali jó nehezen férhető hozzá. A gyári gyertyakulcs az egyik legjobb a művelethez!
Ha leszedted a pipákat sűrített levegővel a hengerfejben körülőtte levő "lyukat" jól fujd ki, mert rengeteg kosz, bogár stb le tud ott ülni, ami ha nem szeded ki a hengerben landol!
Gyertyából ha van pénzed vegyél Irridiumosat, azt ritkábban kel cserélni, amúgy NGK- ból csak a japánt vedd, vagy vegyél inkább DENSOT!
Fajta:
NGK DR9EA vagy ND X27ESR-U, az Irridiumos pedig ha jól tudom NGK DR9 EIX jelzésű
A benzincsapot a tartállyal együtt leszedted?Elég nehéz kibűvölni a vázból.Igazából nem muszáj leszerelni a tankot.A rögzítések oldása után lehet annyit mozdítani rajta,hogy a megfelelő gyertyakulccsal elvégezhető a csere.Ha megvan a gyári készletben lévő akkor az pont jó egy ráilleszthető csillagkulccsal kombinálva.Fejből nem tudom hányas.Fontos:a gyertya kiszedése előtt a mélyedésben összegyűlt koszt és egyebet takarítsd ki mert belepotyoghat a hengerbe a furaton keresztül.És az nem lenne jó. Kompresszorral prímán megoldható.(Persze ha az nincs akkor ügyeskedni kell.)
Fuel Tank Installation •Read the WARNING in the Fuel Tank Removal section. •Check the rubber dampers [A].
If the dampers are damaged or deteriorated, replace
them. •Route the hoses correctly (see General Information chapter).
•Be sure the hoses are clamped to the fuel tap to prevent
leakage.
Fuel Tap Removal
WARNING
Gasoline is extremely flammable and can be explosive
under certain conditions. Turn the ignition
switch OFF. Do not smoke. Make sure the area is
well-ventilated and free from any source of flame
or sparks; this includes any appliance with a pilot
light.
○Remove the fuel hose and drain the fuel into a suitable
container. •Remove the bolts [A] and take out the fuel tap [B].
Fuel Tap Installation •Fuel tap installation is the reverse of removal. Note the
following.
Torque - Fuel Tap Mounting Bolts: 2.5 N·m (0.25 kgf·m, 22
in·lb)
•Be sure to clamp the fuel hose to the tap to prevent leaks
•Disconnect the fuel level sensor lead connector [A]. •Pull the overflow drain hose [B] off the fuel level sensor
assembly. •Pull the upper drain hose off the fuel tank
A benzincsak a csővel együtt a tankon marad! Kicsit nehéz kijátszani a csapot a váz és a blokk közt, de egy bizonyos szögbe fordítva át bírd passzírozni a szűk helyen!
Azokat a csöveket szedd le-természetesen amik a csapról jönnek le, előtte tömd ki a környékét ronggyal, mert valamennyi benzin ki fog jönni belőlük. HA jól emlékszem ez 2- vagy3 cső..
A kis bilincsek két végét vékony pofájú fogóval összenyomod, és mozgatva le bírod húzni a csöcsről őket. HA nem símán is lehúzhatod, de óvatosan csak!
Benzincsappal semmit nem csinálsz hagyod azon az álláson amin épp van -kivéve a PRI állást azt kerülni kell.
Mivel a kergemarha kóros angoloknál vagy,ezért copyzom neked a gépkönyv ide vonatkozó részté- tényleg elküldtem neked a service manualt? Abból mindent kinézhetnél..
Fuel Tank Removal
WARNING
light.
•Remove the seat (see Frame chapter). •Remove the screws [A] and the side covers [B] on both
sides.
Sziasztok gyertyát akarok cserélni a motoron, tankot levettem minden oké de a benzincsonel akadtam meg, nem akarom hogy kiomoljon a benzin azt a fém bilincset csak simán le lehet húzni róla? Benzincsapot meg RES-re kell allitanom? Köszi
kep
Bár tudom Neked a régebbi típus van, kb az is ugyanez lehet, csak a tank, és a burkolat formája más.
Van régebbi típushoz is service manual az oldalamon, de az árja nyelven írodott!
Sieg Heil!
Jó szerelést!
Arra figyelj a gyertya cserénél, hogy a jobb oldali jó nehezen férhető hozzá. A gyári gyertyakulcs az egyik legjobb a művelethez!
Ha leszedted a pipákat sűrített levegővel a hengerfejben körülőtte levő "lyukat" jól fujd ki, mert rengeteg kosz, bogár stb le tud ott ülni, ami ha nem szeded ki a hengerben landol!
Gyertyából ha van pénzed vegyél Irridiumosat, azt ritkábban kel cserélni, amúgy NGK- ból csak a japánt vedd, vagy vegyél inkább DENSOT!
Fajta:
NGK DR9EA vagy ND X27ESR-U, az Irridiumos pedig ha jól tudom NGK DR9 EIX jelzésű
Fuel Tank Installation •Read the WARNING in the Fuel Tank Removal section. •Check the rubber dampers [A].
If the dampers are damaged or deteriorated, replace
them. •Route the hoses correctly (see General Information chapter).
•Be sure the hoses are clamped to the fuel tap to prevent
leakage.
Fuel Tap Removal
WARNING
light.
○Remove the fuel hose and drain the fuel into a suitable
container. •Remove the bolts [A] and take out the fuel tap [B].
Fuel Tap Installation •Fuel tap installation is the reverse of removal. Note the
following.
Torque - Fuel Tap Mounting Bolts: 2.5 N·m (0.25 kgf·m, 22
in·lb)
•Be sure to clamp the fuel hose to the tap to prevent leaks
assembly. •Pull the upper drain hose off the fuel tank
the tap.
•
A benzincsak a csővel együtt a tankon marad! Kicsit nehéz kijátszani a csapot a váz és a blokk közt, de egy bizonyos szögbe fordítva át bírd passzírozni a szűk helyen!
Azokat a csöveket szedd le-természetesen amik a csapról jönnek le, előtte tömd ki a környékét ronggyal, mert valamennyi benzin ki fog jönni belőlük. HA jól emlékszem ez 2- vagy3 cső..
A kis bilincsek két végét vékony pofájú fogóval összenyomod, és mozgatva le bírod húzni a csöcsről őket. HA nem símán is lehúzhatod, de óvatosan csak!
Benzincsappal semmit nem csinálsz hagyod azon az álláson amin épp van -kivéve a PRI állást azt kerülni kell.
Mivel a kergemarha kóros angoloknál vagy,ezért copyzom neked a gépkönyv ide vonatkozó részté- tényleg elküldtem neked a service manualt? Abból mindent kinézhetnél..
Fuel Tank Removal
WARNING
light.
•Remove the seat (see Frame chapter). •Remove the screws [A] and the side covers [B] on both
sides.