Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

gyakorlatilag az emberek 99%a nem tudja hogy butítják őket napról napra mert a propaganda a nagyhatalmak kezébe van és az ember elhiszi azt hogy ami a tv-ben van az igaz. sajnos ez messze van a valóságtól ,azt mutatják a tv-be amit az emberek elakarnak hinni. a média a kommunizmust állítja be mint vérengző hatalmat aki az embereket irtja de a mai világ sem különb sőt rosszabb...
Barcelona Elche 4:0
Még mielőtt papnak néztek, csak idéztem.
„Boldogok, akik békét teremtenek…” (Máté 5:9)
Neked is igazad van, de az is igaz, hogy az erőszak erőszakot szül.
Az emberek nagy része pedig befolyásolható, felhergelhető, ideológiák mögé állítható. Mert igen: lusta gondolkodni!
Úgy tűnik, mintha az emberek butulnának, és nem fejlődnének. Fejlődésen a szellemit értem. Vagy csak épp olyan állatiasak maradtak, mint az őskorban?
Mindegy, ez már a filozófusok dolga.
Ez a vilagbeke duma eléggé gáz pont azok mondják akik leigazzak a kisebbet usa és kína. az ilyen dumá. Nem szabad elhinni ezzel csak az embereket butitjak már akit lehet.
Ezt akartam írni, hogy így sem lett jobb. Így nem ugyanaz ment? Nürnbergi per és egyéb megtorlások? Ne felejtsük el a vörös terror éveit, hogy hányan kerültek gulágra, hányakat vittek "Malenykij robot"-ra - ugye azt tudjuk, hogy ezzel minden nemzetközi hadviselési és emberjogi szerződést felrúgva szedtek "hadifoglyokat" békeidőben, és deportálták, kivégezték őket? Hányan haltak meg csak Magyarországon, csak az Andrássy úton mert nem feleltek meg a szovjet rendszer elvárásainak? És a többi ország? És a közvetett károk? A nemzetek saját gazdaságának és társadalmának lerombolása, hogy kiszolgálja az oroszok igényét? Nem megy még ma is a náci üldözés? Katonáké, akik a felsőbb vezetésnek engedelmeskedtek, csakúgy mint a brit vagy amcsi katonák?

Persze tudom, minden filmben, könyvben, számítógépes játékban a német ember a Sátán szülötte, neki nincsenek se érzései, se családja, valószínűleg nem is született, csak a földből nőtt ki, mint az orkok. Még jó hogy jöttek a hős amcsik, angolok és oroszok, akik eltörölték a gonoszt a föld színéről. Legalábbis a csapból is ez folyik. Az meg nem, hogy az amcsik úgy irtottak ki egy egész kontinensnyi őslakosságot, hogy az indián falvak lakóit (nem a harcosokat!) összeterelték és legéppuskázták, hogy angolok "találták fel" a koncentrációs táborokat, amikor is szervezett népirtást folytattak Afrikában jóval a németek előtt (és után is, ld. apartheid), az oroszokról meg már ne is beszéljünk, akik a saját katonáikat is úgy küldték a németek ellen, hogy a hátsó sort legéppisztolyozta a komisszár elvtárs, mert ugye emberanyag van bőven, az emberélet nem érték... Őket ki üldözi a háborús bűnökért, a népirtásért? Fizetnek kártérítést, mint a németek (vagy mi) Izraelnek? Jut eszembe, nekünk fizetnek kártérítést a tatárok, vagy a törökök? A spanyolok, portugálok fizetnek kártérítést Dél-Amerikának meg a többi gyarmatnak? Lehetne még folytatni...

Csak hát ugye a történelmet a győztesek írják. Vae victis. Én nem hiszem, hogy a németek gonoszabbak lettek volna, mint bárki más, nem hiszem, hogy a németek győzelmével rosszabbul jártunk volna, sőt. Legalább a bécsi döntésekben visszakapott területeket megtarthattuk volna. :)

Amúgy igazad van Zimi, ocsmány dolog a háború, nem is tudjuk felfogni, milyen szerencsénk van, hogy békeidőben élhetünk. Ugyanakkor ez annyira az emberek sajátja, hogy ha nem lennének fegyverek, akkor is egymásnak esnének, nem hiszem, hogy valaha is megvalósulna a "világbéke". Na abbahagyom, mielőtt még valaki lenácizna, mert nem vagyok náci, csak szeretem az érme mindkét (vagy több :)) oldalát megnézni.
Nem is tudom... nem feltétlen engedelmességnek hívnám, inkább az emberek nem szeretnek gondolkodni, mert nem kényelmes. Meg lehet kérdezni az ismerősi kört, hányan olvassák el pl. a választási programot szavazás előtt. Én egyszer próbálkoztam ilyen kis felméréssel, nagyrészt azt sem tudták hogy van ilyen, hogy választási program, meg hogy az nyilvános... Az végképp fel sem merült hogy elolvassák. Ellenben a "rohadt XY arra nem szavazok" az többször elhangzott. Persze azt már nem tudta értelmesen megindokolni hogy miért rohadt XY. "Szomszéd néni azt mondta, aki hallotta valakitől aki hallotta..."
Ez igaz.
Persze, Sztálin se volt jobb, sőt.

Egy probléma van az emberekkel, az engedelmesség.
Engedelmesség a hatalomnak.
Bele sem gondolnak, hogy milyen zászlók mögé sorakoznak fel időnként.
Hát persze.Mi más? Nem vagyok én rászísta
Ez a rabszolga nép sors sokszor elhangzik a mi lett volna ha után.Eddigi ismereteim szerint ha a németek nem mennek neki a ruszkinak akkor azok kezdik el a táncot.Teljesen a támadásra voltak beállva.Azért kaptak akkora pofonokat az első menetben.Egyes elemzések szerint csak hetekkel max egy-két hónappal lépett előbb Hitler.
Elhiszem.De sokkal többen már hiába mennénk.Persze lehet,hogy rosszul emlékszem a területre. Kb három éve voltunk egy csapattal ott már esti szürkületben.
Tészta?
De nem is lenne ennyi metélt!
A németek a nyersanyag,olaj,emberanyag hiányban vesztettek háborút Nem véletlen villámháborúra készültek.És Hitleg igencsak nem volt taktikai zseni.
Azt rá kellett volna hagynia Kesselringre,Guderianra és Rommelre.
Ezek tények.
De a náci Németország uralma alá hajtott Európában gondolod jobb lett volna és nem nyírtak ki volna mindenkit, akinek nem tetszik a rendszer?
Ja, aki "árjának" született a náci ideológia és "tudomány" szerint, annak mindene meg lett volna, a többi csak rabszolgának kellett volna.
Mielőtt leköpdös bárki, nem vagyok baloldali, csak gyűlölöm a fegyvereket, a háborút és az ártatlan emberek meggyilkolását.
Az első megmozduláson kb. ezer motor és megközelítőleg ezerötszáz fő vett részt.
Komolyabb tömeg valószínűleg nem is fér el ott.Korlátozott a terület eléggé.
Évente rendezik augusztus utolsó szombatján a KéK emléktúrát, az idei volt az ötödik. A gyöngyösi tesco parkolótól indul a felvonulás és a motorosok alkotta hosszú sor lassan kígyózik fel a kékesre emlékezni. Sajnos nekem is voltak ismerőseim akik miatt eddig minden évben felmentem az emlékműhöz a többiekkel, még akkor is több százan voltunk amikor egész nap esett az eső.
Jaaa... AKkor viszonylag egyszerű a dolgod, a legtöbb kész cuccot gyártó külön is eladja az alkatrészeit, van választék. Bár szerintem sok úgy néz ki, mint egy házilag hebrákolt valami, pl. a CLS-nél a cső végébe van nyomva egy injekcióstű. :) Mondjuk vannak egész profik is, a K-Ö-S fejénél pl. még a csövet is lehet szűkíteni ha finomhangolni akarod a csepegést. Na mindegy, a lényeg, hogy ne olyat vegyél, ami kívülről keni a láncot, mint az OSCO-nál. Vagy lánckereket kenjen, vagy a lánc belső oldalát. Nekem most az utóbbi megoldás van egy ecsetszerű valamivel, nincs vele gond, de én is át akarom szerelni olyanra, hogy az első lánckeréknél kenjen, úgy szebb is meg talán védettebb is.
Csak az olajzófej kéne a lánckerékre és nem valami fecskendőből hebrákolt valami huzalkötegelővel hanem olyan amit csak felpattintok.Nameg nem cad-ben tervezett spéci blokktartó távtartójáa helyére tervezett atombiztos cucc.Valami a kettő közt.
Csak kíváncsiságból, milyen kész cuccon gondolkodsz?

Ha beleugathatok, beleástam magam a témába, én tavaly (2013 :)) tavasszal raktam fel egy PDOiler-t, mert én sem akartam bonyolítani az életem. Ezt tényleg csak pár perc alatt felpattintod, és elfelejtheted, elektromos pumpás, minden helyzetben működik.
Az a gond, hogy az eryk04 által említett 5000 Ft-os tartományban nincsenek kész cuccok. A legegyszerűbb Tutoro, ami tényleg csak egy tartály, egy cső meg egy csap, amit kézzel nyithatsz-zárhatsz minden elindulásnál-megállásnál, az kerül postaköltséggel együtt kb. 10e-be.
Szóval ha olcsón akarsz kihozni egy egyszerű és jó rendszert, akkor tényleg a sufnituning a legjobb megoldás.