Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

szerintem qrva jól áll ennek a gépnek ez kék csík
még nem tudom mikor jutok el hozzád, egyre több és magasabb hullámok csapkodnak felettem

de azt elhatároztam, hogy a tavaszi talira mindenképp megyek, aznap lesz egy vizsgám, ha sikerül akkor azt ünneplem, ha nem akkor meg a utóvizsga lehetőségét
Hát a vételen már túl vagyok vettem fehér fényvisszaverőset, aztán az asszonypajtival nagy nehezen felküzdöttük, de nem lett vmi jó, emiatt le is szedtem a vasról(nem szeretem a fél/gagyi megoldásokat)

Aztán most akarok venni ezt a harmad körökből álló szürkét(jobban illene a géphez), amihez van kawa felirat is, csak nem tudom, hogy azt milyen nehéz feltenni, nem szeretném még egyszer megszívatni magam, majd a kukába tenni az eredményt

Akkor ha jól értem ilyet még senki sem tett fel közületek?
Én biztos fényvisszaverős csíkot vennék... ha nem lenne :P
Bitunak, és Ivzonak is van. Vedd meg, aztán ha jössz, megcsináljuk azt is. Mikor jössz!?
Amúgy egyetértek
ha jól emlékszem, akkor kisbokkon motorján van ilyen csík, nekem tetszett, feldobta a mocit
na, sok rosszban van vmi jó, most legalább te is tagja lehetsz a "meg nem értett hülyék társaságának"
ezt anno pontosan te mondtad ránk
viszlát
No akkor dobok egy új témát

Tudom szubjektív dolog, de nekem bejönne a fekete ERnőm fekete kerekén, egy olyan világos szürke színű felnicsík, mint a kawa felirat, ezért el kezdtem googlizni a témában, és ezt találtam: http://www.felnicsikok.hu/inde...

Van valakinek ezzel tapasztalata? Mennyire nehéz felrakni?

Most hétvégén próbáltam a sima szalagot feltenni a hozzáadott kis kütyüvel, és nem lett túl jó

Távolról nem nézett rosszul ki, de közelről volt benne némi kis "ökörhugyozás", és mivel én nagyon nem szeretem a gagyit, ezért leszedtem, ezért kezdtem el gondolkozni az ívre hajlított verzión
Részemről lezártnak tekintem a "vitát". Meg voltam szólítva, mert nem értettek meg (vagy nem akartatok) most már talán el tudjátok képzelni mi rejtőzött a pársoros kommentem mögött.

Szép napot mindenkinek.
Én már mondtam ezt tegnap is, csak kerti törpe nem ért magyarul. Ez az Er5 topic , menj, át a szu..i topicba azt oda irogass a hülyeségeidbol!
Mint írtam senki nem kíváncsi rád Dipshit!

Tünes!
egyetértek veled
imént próbáltam bátorítani 1-1 lelkes versenyzőt, hogy talán egy másik topicban lehetne folytatni a témát...
és itt meg maradjon meg a már megszokott baráti csevely..:)
Szvsz. ezt itt zárhatjuk is, indulnom kell mert van egy jóféle hitelátvállalásos GSXR, nehogy lecsússzak róla
pár napig nem olvastam a fórumot, és azt látom, hogy hirtelen anyázós, majd utána pénzügyi topic lett belőle...

csak halkan kérdezem meg, hogy akarunk még itt motoros dolgokról beszélni

Meggondolandó... de amíg nincs meg az első szabad 20 misim, nem érzem az ultimate ész osztás jogát gazdasági kérdésekben
szerintem nyissatok egy gazdasági kalkulációs és hiteltanácsadós topicot, nagy sikeretek lenne
..milyen meglepő alapvetően én is egyetértek veled.

Eddig főleg az ész nélküli és kis önerős hitelekről volt szó (legalábbis én arról beszéltem)

Úgy más a leányzó fekvése, ha egy 10 milliós ingatanra van 7-8 millió és 2-3 kell hitelbe.

A hosszú futamidő és a nagy hitelösszeg (ami viszonylagos) az ami veszélyes.

Alapszitu ugye az volt, hogy azért veszünk fel hitelt mert nincs kb egy vasunk sem
Hali!
Nagyon szívesen megbeszélem ezt veled egy sör, vagy motor mellett.
Igazad is van, meg nincs is. Amikor a CHF alapú hitelek mentek és az állam is ezt tolta, sőt...csak ezt engedte, teljesen más volt a matek.
Én 700 ezret vettem fel az autómra és 820-at fizettem vissza 32 hónap alatt, beleültem és mentem, tényleg szar üzlet volt?
Rá 2 évre, ugyanerre már vagy 1 misi kellett volna.
A házunkra fizettem egy albérlet felét (jegyzem meg a hitel a érték 1/3-a sincs), most ez a duplájára nőtt, (kb. mint egy albi) de akkor is az enyém lesz...az albérlet mellett meg mennyit tudsz eltenni?
Lakni kell, de idővel a legértékesebb az idő maga lesz!
Mivel eddig nem számoltam túl nagy alapossággal utána mennyi az annyi, kalkuláltattam "magamnak" egy igen kis szerény lakáshitelt.

8,5 milliós ingatlan, 6 millió hitelösszeg, 20 évre. Ez igazán nem földtől elrugaszkodott példa.

Amit kaptam ajánlatokat abból az derült ki (banktól függött persze) hogy 50-60ezer FT a havi törlesztő (plusz ugye az egyéb ilyen olyan lehúzós díjak esetenként) Az euro alapú hitelnél volt a legkisebb a kalkulált részlet (mivel nem euroban kapott jövedelemmel számoltam, és nem stabil a gazdaságunk, ezt el is vetném azonnal)

Szóval az jön ki, hogy csak a számoknál maradjunk, hogy 8 év alatt visszafizeti a szerencsés hiteligénylő a felvett 6 milliót, a további 12 évben pedig fizeti a kamatot és egyebet. A végösszeg 13 millió forint. A lakás ára pedig hiába volt 8 500 000 Ft, a végösszeg a 15-öt fogja verdesni. Nem látom azt az élethelyzetet amivel egy ilyen döntést meg lehet alapozni.

Ezért mondom azt ha a felvett hitel összegét 6-8 év alatt úgyis vissza kell fizetni, akkor azt össze is lehet gyűjteni ennyi idő alatt.. sőt még talán ennyi idő sem kell. Nekem nem lesz ilyen áron 32 évesen pazar ingatlanom, de mire 52 leszek teljesen biztos hogy több lesz nekem, mint akkor lett volna, ha hitelre veszem meg a pecót.

..és akkor most azt a rakás példát még számba se vettem ami csak az ismerősi körömben van. 20 millás ház ebből hitel 15, ház ma ér 12-őt, hitel fizetve van 10 éve rendesen, tartozás 20 fölött. Na ebből én nem kérek (Devizában.. de akkor is)
nem lehet vájkálni mások döntéseiben, életében, igen, a hitel nem jó dolog, de van amikor nincs más lehetőség...persze, én sem szeretem (de ki szereti?), de ha rá lennék kényszerülve, akkor biztos, hogy vennék fel...
örülj neki, hogy nem vagy abban a helyzetben, hogy hitelhez kelljen folyamodnod....de sosem tudhatod..
Hali!

Egy alapvető körülményt, kihagysz a számításból és ez pedig az idő.
24 évesen még én is azt hittem, enyém isten minden ideje, de hidd el, elmúlik és van ami most kell és kész.
A jól megválasztott ingatlan, pedig befektetés, vegyél ki az albiból pénzt, sok sikert
Új motort venni izmos fizu nélkül, meg valóban egy minősített baromság, ez no comment.
Nem ezt mondom hogy nem lehet 10-20 évre előre tervezni? Mert a 10-20 évre felvett hitel az m, ha nem a jövőbe vetett bizalom?

Éppen ezért mondom azt hitelt ne (ha az nem munkaeszköz), mert ki tudja mi lesz 2-3 év múlva. Az Albi fix, az eltett pénz nem vész el.. az albi után nem marad tartozás, lehet olcsóbbat találni, a törlesztő részleten meg nem nagyon lehet faragni.
nem akartam hozzászólni a témához, de nem bírom ki!

próbálsz itt okoskodni barátom (lakás, gyerekek, eldöntötted stb), de szerintem napjainkban mindenki örüljön, hogy lyuk van a seggén....hogy is lehetne tervezni 10 évre előre?! nézzél már körül! sok diplomás emberke pénztároskisasszonyként dolgozik és örül, hogy van munkája...mellesleg én is voltam pénztároskisasszony a két diplomámmal...
hiába tervezel 10-15 évre előre, itt és most egyszerűen nem lehet
és ahogy zimi írta, lehet, hogy lesz egy csajszi, aki jól elkapja a töködet és akkor cseszheted a terveidet...
na ennyi
az a legnagyobb baj, hogy visszaírunk neked
Azért vagyok saját lakás ellenes, mert röghöz köt. Persze vannak olyan esetek és városok ahol megéri a saját lakás, még akkor is ha onnan el kell költözni, mert pl jól kiadható, vagy könnyen eladható. De egy átlagos vidéki településen, ahol hugyér-fingért (ahhoz képest, hogy mennyibe került azt felépíteni és/vagy kialakítani) lehet pecót venni, és nagyon lassan, vagy csak mélyen áron alul lehet eladni nem érdemes hitelt felvenni. Főleg a jelen "stabil" munkahelyi viszonyok mellett. Addig oké, hogy ott a ház/lakás.. de ott lóg a nyakadon a 10-20 év törlesztés. Ha új is volt az ingatlan, 10, de pláne 20 év múlva ugyan ott (szinte) leszel ahol a part szakad, aztán vehetsz fel lakásfelújításra hitelt újabb 5-10 évre.

Lakást bérelni nem csak fusiban lehet magánszemélytől (Nagyvárosokban) hanem bele lehet ugrani hosszútávú bérlesbe is, és akkor fixen 2-3 évig egy helyen laksz (ha nem kell elköltöznöd máshová) mert a főbérlő nem tehet csak úgy ki. 2-3 év kedvéért meg rá lehet annyit költeni egy lakásra hogy az már otthonos legyen. (mitől otthonos egy lakás? A tudattól hogy a tiéd? Szerintem nem. Attól már talán, hogy hogyan van kifestve, hogy milyen bútorok vannak benne)

Nem a költözködés mellett vagyok, csak beláttam azt, hogyha érvényesülni akarok akkor vastagon benne van a pakliban, hogy egy jó munkalehetőségért adott esetben az ország másik felébe kell költözni, majd onnan meg egy harmadik helyre, ha úgy alakul. Persze a kedvelt lakókörnyezetemben is találhatok munkát, lehet saját lakásom.. de ha ez a lakókörnyezet nem Budapest, akkor ez elég nagy lutri (akkora távon míg pl egy lakáshitel szól)

Elhatároztam hogy 35 éves koromig még csak álmodni se fogok gyerekről és családról.. karrierista vagyok? Lehet.. de szeretnék békés nyugis 40-50-60-as éveket, és nem szeretnék úgy járni, hogy meglettem 75, mehetek nyugdíjba (ami ugye kb nem is lesz), és akkor majd lesz egy 30 éve épült, kb 5 éve tehermentes ingatlan a nyakamon, ami nyilván nagyobb mint ami akkor kéne, hiszen az ember 70 fölött elég ritkán lakik a gyerekeivel együtt.. viszont amikor beleugrott a lakáshitelbe akkor akkora ingatlanra tette azt, amiben kényelmesen felnevelheti az 1-2-3 akármennyi gyerekét.

Szerintem alapvetően el van cseszve a kép az emberek fejében az "ideális" életről.. mert azt jellemzően vagyontárgyakhoz kötik, és azok rabszolgáiként élik az életüket. Fel kell fogni, hogy a tárgyak vannak értünk és nem mi értük.

A havi 70 (maradjunk ennyiben, ha ennyiről indultunk) törlesztő éppen annyira kidobott pénz, mint a 40. Ugyanis annak a 70-nek a jelentős hányada maga a hitel ára.. és akkor az így elpocsékolt pénz kamatveszteségeiről nem is beszéltünk (20 év alatt havi 30-40ből, jó befektetési/megtakarítási formát választva elég sok mindenre futná)

A havi 40-ért bérelni (vidéki példa, nem BP) kicsit kisebbet pont azért nem kidobott pénz, mert a maradékot tudod hasznosítani és ha kell mozgósítani. Havi 40-be a saját lakás (kis kertes ház) is belekerülne.. életed végéig mindenen hónapban (még ha nem is lesz rajta hitel)

Mivel egyelőre a pénz (pénzeszköz) az egyetlen olyan dolog az ember kezében amivel tud élni, hogy éljen, mindent a pénzügyi oldaláról kell megközelíteni.. az emberi, érzelmi oldal csak ez után szabadna hogy következzen. Lehet az a döntés a legjobb minden szempontból ha pénzügyileg nincs megalapozva, mert hosszútávon minden tekintetben a legrosszabbá tud válni.

Kicsit hosszú lett

Akkor fogok lakást venni, ha azt önerőből meg tudom tenni és saját magam foglalkoztatva van biztos jövedelmem..és vagy lett annyi megtakarításom hogy abból megvegyem. Addig is bérlek..mint ahogy most is. Kompromisszumokkal jár, mint minden.