Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Reménytelen eset a csavo Zimikem, kár a tintat pazarolni rá!

Ide figyelj kerti törpe! Igazad van, lemondások nélkül nem mindig jut előre az ember. Aztán majd arra leszek kíváncsi, hogy ha majd úgy hozza a sors, hogy csak az az 50€ lesz, az egész fizidből, amit motorozasta kolthetsz, mit fogsz tenni? Majd azt is 15 év múlva?
Én nem a tárgy felöl közelítettem meg a kérdést, hanem pusztán pénzügyi oldalról. Egy új autó lehet jó döntés, egy türelemetlenségből felvett hitel nem. Nagy különbség!
Ahogy látom te sem akarod megérteni, hogy nem kell mindenkit egy kalap alá venni. Így én be is fejeztem. Felesleges minden szó, ahogy mindig is az volt.

Jobban jársz ha kimosod a füled, mert én itt senkit nem hallottam siránkozni.
szörnyű...

Egyébként téged olvasva, pont mint az öcsém. Amikor ő is 24 éves volt, mindenkinél okosabb volt, főleg nálam, és főleg az anyagiakban.
"Csak azért veszel új autót, hogy elmondhasd, te fingtál elsőként az ülésbe?" Meg hasonló nagyhangú véleménye volt.
Mind1 hogy egy rossz döntés mivel alapozol meg, attól az még rossz döntés marad
Havi 50 eurótol tudok neked olyan megtakarítási formát amivel garantáltan előrébb jutsz.. de ha nem, nem. 50 eurót bárki aki nem minimálbéren van el tud tenni (Cigi, pia stb bőven többe van havonta)

Lemondások nélkül nehéz előrejutni.
Szabadna-e egyáltlán gyereket vállalni biztos anyagi háttér nélkül?Szerintem óriási felelőtlenség a semmire gyereket csinálni. össze kell rakni az anyagi feltételeket hozzá.. nem szégyen 35-40 között elsőgyereke szülőnek lenni!

Mindennek megvan a maga ideje, aki türelmetlen az meg hamar megöregszik.. nyilván mert nehezen jut előre a saját maga által maga elé gördített akadályok miatt
Én meg arról beszélek, hogy te mindenkit lenéztél, és egy kalap alá vettél a jampizókkal.
A kétkezi munka meg szerintem csak Szegeden egyszerű...
Hallod?! Hol élsz te!? Szatyorban?
Havi 180- 250 ezerről beszélünk ember!Ebből tarts el egy minimum 3 tagú családot bérelt lakásban stb.!
És ebből rakj még a párna cihába! És várj 15 évet aztán utána majd elkezdesz élni- na persze- a gyereknek meg kuss, menj legelni
Ja- szerinted is meg lehet élni havi 47 ezerből? Értem!

Na de hagyjuk is abba, én elvállalom hogy elmondtál mindennek, ezt mint mondtam ha az Úr is úgy akarja élőben majd megbeszélem veled, csak húzz el innen végleg- nagy kérés?
Nem kíváncsi senki a véleményedre!
Mert szerinted havi 100-140 nettóra (két kereső) felvállalni 40-60 törleszteni valót (ami ugye csak emelkedik) az normális?

Mi a pénztáros kisasszony ha nem egyszerű? Ha nem egyszerű lenne, nem pénztáros kisasszony lenne, hanem kvalifikáltabb (értsd legalább szakmája lenne nem csak munkája)

Hova nézzem? Felnézzek rá? Hú de bátor ez a ló.. amikor nem az, csak szimplán vak!

Van az az egyszerű pénztároskisasszony akire fel lehet nézni, ő az aki tisztában van az anyagi lehetőségeivel, és két lábbal a földön állva él, nem képzeli bele magát 2-3 társadalmi osztállyal feljebb való létbe, mint ahol éppen tart. Küzd, és talán még előre is jut.. de hátrébb semmiképpen sem!
Nem akarom elhinni hogy nem értitek mit beszélek. A felelőtlen hitelfelvételről és a saját anyagi helyzetünk félreismeréséről, túlvállalásról volt szó..főleg.

Persze, vegyen az új motort, akinek van rá pénze.. és/vagy ne siránkozzon hogy még az ember motorja is"hiteles", mert másra nem fussa'
Basszus!

Pont ilyen nézett az előbb szembe velem a wc csészéből- csak az nem pislogott!
"már egy egyszerű pénztáros kisasszony is új autóval furikázott, új építésű lakásban lakott, mert az dukált!.. "

Na látod- magadat pörgeted bele megint, és még te vagy az aki nem nézi le a másikat...
Jó kép mi? kb 8 éve készült
Ne kever össze a hitelfelvevőt a hitelfelvevővel, mert két féle van.
Az egyik ember csak azért vesz fel 10-20 féle hitelt, mert másoknak ez meg az van és neki is kell... (azt nem kell sajnálni, ez igaz. ) A másik ember viszont azért mert az az egy álom fontos neki, és bármi áron megharcol érte. Vagy mert nincs más lehetősége.
És ha ezek a "hülyék" annó nem vettek volna új motort- akkor te most mivel motoroznál?
lemaradt, még a web oldal is megijedt.
Rendben. Szerinted az élet fehér, vagy fekete.
Az "azért is" típusú hozzászólásod meg pont ilyen, mint most te:
Asszem erre is itt a válasz [13308]
Mi az hogy befektetni nem ér? Te normális vagy? Párnacihában tartod a pénzt vagy mi van? Erről beszélek, akinek van esze, az a szakmájától és a fizetésétől függetlenül tud és takarékoskodik is, és előrébb jut! Aki meg csak álmokat kerget és mindig a könnyebb utat választja meg fele olyan messzire se fog eljutni mint a másik, aki élt a lehetőségekkel.

Egy lakás árát... 7 millióért már elég jókat kapni vidéken nem olyan nehéz összetenni 10-15 év alatt, ha van az embernek önfegyelme. (ha hitelre ki tudod fizetni, akkor össze is tudod tenni a pénzt, igaz addig lehet hogy nem lesz olyan frankó a pecó, de nem is fogsz "uzsorát" fizetni a banknak) Am meg lakást venni nem biztos hogy olyan jó döntés.. hogy mész a munka után? Helyhez köt a lakás. Bérelni kell (kisebbet mint a megengedhető maximum) és mellette eltenni. Aztán ha révbe ér az ember vehet lakást, vagy az eltett pénz hozamaiból bérelhet...és oda költözhet ahova a kedve tartja, vagy a munkája hívja.

Lassan annyi tanácsot fogok adni, hogy megkérek mindenkit utaljon egy kevés pénzt a számlámra..
Ja, és azt is kalkuláld bele, hogy egyik napról a másikra elküldenek, mint oly sok embert.
Nem arról van szó hogy nektek hogy megy- felőlem is akár fel is fordulhatnál (de kár hogy csak utópia), csak te egy kalap alá veszed a frenkizős fajtádat (te meg a hülye fejeddel frenkizel), azokkal akik tényleg normális keretek közt akartak előrébb jutni.
Leszólsz pl. olyan ismerősömet akik egy öreg rosszabb állapotban levő házat vettek meg, hogy legyen a kisgyerekkel hol lakniuk, mert nem akartak otthon maradni, a szüleik terhére lenni.
És most amikor minden nap ott lóg Damoklész kardja a fejük felett a folyamatos kamat emeléstől, vagy attól hogy egyik napról a másikra megszűnik a munkahely- te arról pofázol- hogy ,megérdemlik.
Amúgy meg amit apád össze spórolt arra te ne verd magad, az nem a te érdemed.
Vannak dolgok amik sajnos így válhatnak valóra...
Arról nem is beszélve, hogy sokaknak egy lakás a továbbjutást, és egy új élet reményét jelentette- arról senki nem tehet- hogy egyesek csiholtak egy kamu válságot, amin aztán megint egyesek jól jártak...
Majd gyűjtögessél a házadra kis ember, sima melós bérből, és meglátjuk mennyi idő alatt gyűjtöd össze! Befektetni, manipulálni nem ér- úgy tedd azt ahogy pl egy sima alacsonyabb bérből élő család tenné- aztán utána ugass majd!
Ott nincs mit befektni ember- max. a gyerekeket az ágyba- és akkor most pofázz, hogy a hülyék miért így meg úgy tették. Kockáztattak, elbuktak, mások hibája miatt.
Az ország nagyrésze "hülye", mi sem bizonyítja jobban mint hogy ki mennyire és mire hogyan van eladósodva.. azok a szemét bankok ugye? És sír mindenki.. felőlem ott fordulhatna fel mindenki az adósságában ahol van. nem erőszakolták rá senkire!

Minket anno mindenki hülyének nézett amikor nem 2 év alatt húzták fel faterék a házat, és hogy után évekig nem volt teljesen befejezve mert nem vettünk fel hitelt.. semmilyet! Pedig milyen olcsó volt ugye a hitel.. Akkor lehetett volna szebb, nagyobb házunk.. most meg lehet hogy egy kényszerlakásban laknánk, ha nem tudtunk volna fizetni valamikor. Sőt lehetett volna házimozink meg 4 TV-nk is, de nincs.

Úgyhogy én jogosnak érzem az "arcoskodást" mivel mi akkor sem vettünk fel hitelt, amikor mindenki rohant hitelre házat autót tv-t motort nyaralást intézni. Addig nyújtózkodj míg a takaród ér.. vagy még addig se. Nem véletlen vannak közmondások, van bennük igazság!

Akkor rajtunk röhögtek, most meg mi nevethetünk, ha úgy tartja kedvünk..és ezt senki nem vetheti a szemünkre. Bár tudom, ha itthon valakinek jobban megy az csakis szemét köcsög lehet, holott inkább tanulni kell attól akinek megy, hátha saját magunk is kamatoztatni tudjuk a másik embertől ellesett "tudást".

Továbbra is tartom hogy itthon 2004-2008 között az ország döntő többsége legalább eggyel magasabb színvonalon élt, mint amit valójában megengedhetett magának, de akkor ment a frenkizés, már egy egyszerű pénztáros kisasszony is új autóval furikázott, új építésű lakásban lakott, mert az dukált!.. most meg kopp van, és meg is érdemlik!
Szóval a kaposvári er5 lett a nyerő?
Tudtál alkudni?
Gratulálok a géphez! Remélem hamarosan olvashatjuk a beszámolódat- képekkel gazdagítva!?!
Egyetértek Zimikém!
Gratula a motorhoz.