Azért egy vizes blokk lényegesen "hidegebb" mint egy vizes. Én simán tudtam a GS-en babkonzervet melegíteni (miközben már hűlt ki a blokk) sátorállítás közben, míg a vizesekkel ez esélytelen lett volna.. vagy legalábbis nem lett volna olyan finom a konzerv
A múltkor én paráztam a blokk túlzott melegedése és a kuplung miatt. Átnézettem egy ismerős szerelővel az egész motort, a melegedése normális üzemi hőmérséklet. A kuplungot szerinte nem érdemes megbontani egyelőre - meglátjuk mi lesz. Ha nem romlik az állapota, nem veszek észre komoly rendellenességet, akkor nincs nagy baj...
Első motorom, nincs összehasonlítási alapom. Aggódtam csak :)
Széles utat, jó időt mindenkinek!
Szevasztok! Én tavaly cseréltem gusztiban teló szimeringet és olajat, az egyik szárba a dugó úgy be volt rohadva, hogy nem bírtuk megindítani, így meg kellett fúrni és azon keresztül öntöttük bele az olajat, majd menetet vágtunk bele és csavarral lezártuk
Szerelősrác simán befogta a satuba semmi alupofa vagy valami biztosan használ neki. A miénken fönt nem csavar van hanem egy dugó amit le kell nyomni és kivenni a zégergyűrűt.Ja és nem mennyiségre nézte hanem centire az olajat, érdekes. Két évente cserélni az kicsit sűrűnek tűnik, itt a legfiatalabb gép is 6 éves és úgy tűnik nem cserélgette senki.
sziasztok!
Elkezdtem visszaolvasni a forumirásokat és má most annyi mindent megtudtam a motoromról ,asszem folytatom.Nagyon hasznos ez a forum.
üdv mindenkinek:)
Szóval lényegesen hidegebb mint egy léghűtéses
A múltkor én paráztam a blokk túlzott melegedése és a kuplung miatt. Átnézettem egy ismerős szerelővel az egész motort, a melegedése normális üzemi hőmérséklet. A kuplungot szerinte nem érdemes megbontani egyelőre - meglátjuk mi lesz. Ha nem romlik az állapota, nem veszek észre komoly rendellenességet, akkor nincs nagy baj...
Első motorom, nincs összehasonlítási alapom. Aggódtam csak :)
Széles utat, jó időt mindenkinek!
Mi lett a fekkel végül is?
(jajjj nekem, ha elolvassa )
A gépkönyv légrést is megad, szal legtöbbször azt szokták nézni nem a mennyiséget!
meg még egy 40-50kiló
én is ez akartam lenni de ez foglalt volt..de valójában én úgyis csak .....zarándol...ok....és akkor mondom megnézem már ki az a zarándok
hirtelen azt hittem, hogy te én vagyok
Elkezdtem visszaolvasni a forumirásokat és má most annyi mindent megtudtam a motoromról ,asszem folytatom.Nagyon hasznos ez a forum.
üdv mindenkinek:)