Tizenkét évet én sem tudom elképzelni.Az már azért csoda lenne.Szerintem a nyolc is az.Az Opelomban két évet bírt a gyári akku pedig azt minden nap használom.Nem szunnyad hónapokat.
Tavaly a motorral vettem így nem tudom milyen idős. Állítólag a motor gyári akkumulátora (2000-es a vas). Ebben persze kételkedek. A lényeg, hogy annyira le van merülve, hogy az akkumulátor töltők (sem az orosz fapados sem pedig a tirisztoros automata) nem képesek megindítani a töltést. Úgy viselkedik mint ha meg lenne szakadva és nem vesz fel semmi töltő áramot.
Mennyire öreg az akku?Azért kérdezem mert az enyém nyolc éves lesz és több hónap állás után is tekert mint a mozambó.Ja és soha semmilyen szakszerű babusgatást nem kapott.Fűtetlen garázs és nuku töltögetés.
Egy kis tapasztalati infóra lenne szükségem. Ma be akartam üzemelni a téli álmot alvó drágaságom de már az aksi-nál megakadtunk.
Az aksi ugyanis szemlátomást meghalt. (ez szinte biztos, 3 töltővel tesztelve) kb. 2 hónapja nem töltöttem és egy fűtött garázsban várt rám egy polc tetején. Ha ezt nem bírta akkor vesszen most mint egy nyári túrán hagyjon az útszélen. Na meg hát öreg is lehetett. (YUASA YTX12-BS) nincs mit tenni venni kell újat.
DE milyet ? Vartákról halottam jót de sok rosszat is. Mi fér bele kb. 15e-be? Ami jó és kibir 3-4 évet? Tapasztalatok? Vélemények?
Utána kutattam és kiderítettem,hogy amivel bennünket rovartalanítottak az nem lehetett a DDT mert akkor már tilos volt alkalmazni.Vagy a fene tuggya kérem szépen.Mindenesetre úgy emlegették.
Jönnek ám a Don- kanyaros élmények, mikor is Spanyol honból vissza szakadt porzó ülepű Parabellum barátom, és a rövid lábú- ámde még ennél is rövidebb sátrú Gadus közlegény rettenthetetlenül ámde brómtól lankadó fa..al szált szembe az ellennel!
Felteszek pár képet.
Akaromakaromakarom!
Vagy ahogy Feró mondta- " Hééé vakaroma!"
http://press.kawasaki.hu/docum...
Az aksi ugyanis szemlátomást meghalt. (ez szinte biztos, 3 töltővel tesztelve) kb. 2 hónapja nem töltöttem és egy fűtött garázsban várt rám egy polc tetején. Ha ezt nem bírta akkor vesszen most mint egy nyári túrán hagyjon az útszélen. Na meg hát öreg is lehetett. (YUASA YTX12-BS) nincs mit tenni venni kell újat.
DE milyet ? Vartákról halottam jót de sok rosszat is. Mi fér bele kb. 15e-be? Ami jó és kibir 3-4 évet? Tapasztalatok? Vélemények?
kösz fisi, feldobtad a napomat!
Most már akkor tudom!