Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez is lehetséges- vagy csak ízlések és pofonok!?Kinek a pap kinek a pap fasza...
Sziasztok!

Én még új vagyok és nem is régóta (1 hónapja) van egy 2000-es ER5-öm. :D
Én vásárlás után a kötelező szerviz keretén belül olajcserekor Castrol 10W-40-et öntöttem bele. Előtte nem tudom mi volt benne de nem tapasztalom az előttem szólók panaszait erre az olajra. A váltó nem vacakol, a motor pedig nem lett hangosabb.. de csendesebb sem. ;)
Nem igazán értem miért van az, hogy ugyan az a motor olaj típus ugyan abban a motor típusbán másképpen "muzsikál". Lehet, hogy változó a motorolaj minősége? Esetleg hamisított olajba futnak bele egyesek?
Nagyon aranyosak tesókám!
megfertőztem őket!
Pedig sajna ez van!

Amikor Motul volt benne- azt hittem Harley- Davidson lett a szeretett kawámból- olyan nyersen járt a blokk, rezgett mint állat, szal semmi jó nem volt. Szerelőm is csak hüledezett, azt mondta vegyek valamilyen adalékot bele mert kurvára csörög a blokk!
Sly megvette a Cb 500- ba a Motul 5100 10w- 50- et, hiába mondtam neki hogy szar lesz- hát szar is lett tőle a Honda. Ugyanúgy viselkedett mint a Kawám- nála se hiszem, hogy többet játszani fog a motul...
Nekem nincsenek, és nem is voltak ilyen tapasztalataim, mondjuk városban ritkán járok- sokat meg pláne nem.
Azt már én is irtam hogy a Fuchsnál 35 fok körül városi forgalomba mintha akadt volna a váltó vagy nem volt egyből üres.
Most Castrol GP1 van benn de ebben a mostani 35 körüli melegekben városi forgalomnál megint előfordult néha,de már nem is érdekel.
Nekem Respol van benne, nincs rá panaszom, azelőtt talán mobil 1 volt benne, de azzal se volt negatív élményem.

Lehet ez tulaj függő, ha jól bánik az ERnővel, akkor az hálából nem csörög
Ezt a múltkor is írtad, és őszintén mondom, hogy nem értem.
Az Er-5-el amikor Fuchs olj volt benne, előfordult, hogy egyszerűen nem találtam meg az ürest a pirosnál, 30 Celsius felett. Sokszor jobb híjján egyesbe vártam a zöldet. Miután többek tanácsára egyszercsak a Motult tettem bele, a probléma megszűnt, és a blokk is kevesebb mechanikai zajt produkált.
Az Er-6n -ben foggalmam sincs milyen olaj volt gyárilag. Lehet, hogy Fuchs? Az ezres szervíznél nagy meglepetésemre ugyanzat a Motult rakta bele a Szombathelyi Kawa szervíz, amit az Er-5-höz használtam. Nincs rá panasz.
Nos-én meg pont ezzel az olajjal tapasztaltam azt hogy olyan volt a blokk tőle mint a Hofher traktor! EGY nagy ratyi olaj a szememben!Sly a 10w-50-el járt ugyanigy pont evvel a fajta Motullal!
Motul 5100 10w-40
Én úgy tapasztaltam, hogy az Er-5 és az Er-6n is ezzel nagyon szépen fut, és váltó működésének is kifejezetten jót tett mindkét esetben a Fuchs-hoz képest.
Én meg úgy ünnepeltem,hogy a fél Győrt feldíszítettem a nemzeti zászlónkkal.Az előbb végeztem a begyűjtésükkel.Most nem loptak el egyet sem.Ez is öröm.
Sziasztok!

Milyen ferde és piszkos a fantáziátok, de legyen annyi elég, hogy szét tettem a lábam... mert ugye az muszáj hogy fel tudjak szállni a motorra ( de TI is erre gondoltatok ). Mi az államalapítást fáklyás evezős felvonulással ünnepeltük és este koncerteztünk. Vigyázzatok mit írtok, mert még a végén Szilárd kipakolja a titkokat .

Üdvözlet Mindenkinek!
Anita
Hogyne bírnák.A legtöbb un.motorosnak a gépében nincs annyi km. mint ezekben a Kínai (vagy más) replikákban.Jártak már pár országban mióta felvarrtam őket.Mondjuk a Glockner túra megint pihen egy évet mert nem jött össze a szabadidő és a normális idő.
Talán egy osztrák egynapos még befigyel.
Parabellum!

Bírják még a dobozok?
Tényleg jó program szokott lenni.Sajna idén nekem kimarad mert 27-én jön haza a pici fiam ámérikából és megyek érte e reptérre.Aki megy annak jó szórakozást kívánok.
Mondjuk akkor már én is felrakom:
Augusztus 25- 26- 27- Pirates Family motoros találkozó- Szelidi tó.

Ngyon jó együttesekkel!

Belépő- előre láthatólag 4500 pizz a 3 napra. Aki akar jöjjön!
Na, valaki a kawasaki lime partira?Én sem voltam még, de egyszer csak el kell kezdeni
Heheheh Érdekelne több info benneteket mi?
De mivel Sly tesókám is fel szokott ide nézni nem írok többet erről...

A sztori amúgy az, hogy Anitának az Er magasabb súlypontja okozott meglepetést- ez a hivatalos verzió!
Sziasztok!
A héten voltunk a Kékesen, sajnos nem mocival. Gondolom, sokan voltatok már, és láttátok a motoros emlékhelyet. Ha nem, akkor azoknak bizonyára érdekes lesz ez a pár kép, amit felteszek. Drapál Jánossal (motorversenyző volt) nekem még volt szerencsém találkozni, a középiskolai koleszünkben tartott előadást. Gyöngyös- Eger utat, a Mátrán keresztül (24-en) nagyon tudom ajánlani mindenkinek, de csak ésszel. Az egyik kanyarban találkoztunk egy motorossal, majdnem elkaszált minket.
Hűha !Ez érdekes.Több infót kérünk.(miért furcsa egyébként?)
gyertek, gyertek!

Sly, mennyit engedsz a feléből?
Pontosan melyik tipus?
A fene a perverz formátokat ez itten motoros fórum nem sextracsi lap(még hogy a feje a lába között-fölött-alatt)
Bár úgy lett volna ahogy irtad!-!