Szerintem azért lefelé nem annyira reménytelen a dolog, mint felfelé (gadus esetében). Holnap megnézem, de asszem felfelé elég sokat enged még hátul a villa. A régi 2002 előtti ER-5 szériának kb. 4 cm-rel rövidebb a rugóstagja. Bontóban lehet kapni, vagy csak simán lehet venni rövidebb rugóstagokat. Elől pedig a villahídban följebb lehet engedni a telószárakat kb. 2cm-t simán tudsz ültetni ott is.
Szóval meg kéne nézni, hogy biztos legyen, de sztem a 4 cm-t engedni fogja a szerkezet.
Szerintem csak az üléssel tudsz variállni.Nekem pont az ellenkezője volt a probléma.Nem akarlak elkeseriteni de nekem, a megoldás másik motor lett.Pedig szerettem mert marha jó kis moci az er-5 ös.(és megbizható)
sziasztok,
olyan problémánk van, hogy az asszonynak picit magas a gép. Nem régen vettük (tudom, akkor miért ezt vettük meg.. mindegy), nincs igazából nagy gond, de nem érzi magát biztonságban megálláskor. A lábujjai érnek le, a sarka kb 4-5 cm magasan van. Az ülésből vetettem ki nemrégen, de ez még kevésnek bizonyult (az ülésből amugy még lehet kivenni). A gumikra gondoltam még, hogy lecserélni, mert ezek még az eredeti méretben vannak rajta (130/70 hátsó). Vagy ha esetleg lenne valami jobb ötletetek? Esetleg a villáknál valamit alkotni? Bármi érdekelne. A gép amugy 2006-os sima er-5.
Köszönöm előre is a segítséget!
Sziasztok!
Bocs a zavarásért!
Ha vki tud garázst,vagy vmi fedett helyet a kawámnak ,légyszi szóljon! XI.kerületben,már mindegy,hogy csak legyen itt velem a ninja
Ha gondolod, nekem van egy garnitúra (első, hátsó) eredeti gyári gumim, amivel kijött. Tavaly cseréltem le, az első kagylósodása miatt. Még használható. Csak a szállítást old meg. Ha kéred, rakhatok fel képet róla.
Pakolgattam a garázsba és eszembe jutott hogy az er-5 re való dobozaim tartóstul valszeg nem nagyon fog kelleni Úgyhogy ha valakit érdekel megválnék tőle ócsóért
Hat nem tudom mi van velem, de nem talalom. biztos a korankeles, meg a munka faradalma. :) majd otthon megnezem jobban szamotogeprol, mert telefonrol nehezkesebb. mellesleg itt dolgozok ebbe a kurva bridgestone gyarban es nincs egy nyomorult motorgumi. :)
Apró rovatban a sport gumik között van 8000Ft-ért Bridgestone BT45 130/70 17 gumi. A gyerek 80%-nak írja (valószínüleg nem megy neki a matek, gyárilag asszem 6,5mm a közepe ennek meg 3mm), de az csak kb.50%
Azzal ha alkudsz egy kicsit sztem jobban jársz mint a nem rá való cuccokkal.
Az első gumi előre való! Nem hajtott kerékre!
Nem tudom mennyit spórolnál vele, de mindíg azt vedd figyelembe, hogy akár az életeddel játszol! Biztos el lehetne rajta közlekedni, de ha vmi baj lesz, akkor sokkal nagyobb a kár, mint egy 22.000Ft-os (Brigi) hátsógumi.
Inkább nézz egy használt rávaló gumit.
Udv! ujabb okos kerdes gumi temaban: jo aron hozza tudok jutni 120/70eshez, de gyarilag elso gumi. fel tudom en azt tenni hatra, anelkul hogy gond legyen belole? csak addig amig nem szerzek uj gyari meretut, de utana is jo lenne pot guminak.
Én se javaslom , szerintem bízzunk meg a japán mérnökök által tervezett futóműhöz gyárilag specifikált méretben. Bízom benne, hogy Ők azért jobban értenek hozzá, mint mi
Képeket kérek priviben- és akkor meg tudom majd mondani!
Nem motorozni mentetek- hanem csúszkálni?
Na jó, átérzem a helyzeted- én is ideges lennék!