Kit érdekel a jogsi, benzinnel megy.
Én is úgy motoroztam 10 évet, h nem volt.
ER-a gratula!
Lassan már nem Tróger Kawasakisok leszünk hanem minden féle-fajta motorral +áldott szolíd motorosok
Már csak egy QUAD-ost kell beszerezni
Repsolból melyiket használod? Moto Sintetico-t? Milyen a motor hangja tőle? Váltó rendesen kapcsolható? Ez a sintetico elég olcsó és full szint elvileg. Gyanus...
Na jó Japu- de ilyen vehemenciával- épp csak a reumás csiga nem előzött meg, még esetleg a Pannóniások!
Ahhoz a tempóhoz elég sok az 5 liter. De jó- hát 30 éves technika, ha nem több- és a két ütem! Ugyé...
Mondjuk:
horvát autópálya full csomaggal, két személlyel- full gázon (kb. 160 km/h)- tedd meg- és lőn csoda, lesz az a 4.5 liter még 7 is! (haver saját tapsztalata Er5- el- ő mesélte )
Szerintem a Motul egy kuka,a többit nem próbáltam viszont a 10W-50-es MOL-os 4T olajat azt szereti az enyém! Aránylag halk is vele a blokk! Viszont amit Fisi mondott a Fuchs olajat azt ki fogom próbálni!
Mióta megvettem én 3000Km-t mentem a kis Kawával. Ennek átlaga 4,1... :) Utassal is kijöttem 4-ből(max 110-ig). Egyedül 3,9-et is evett már (max 110-ig) :) Minden tankolás 300km után volt...telitankos mérések. Ahhoz képest, hogy 50-es 4T-s robbantó 2-2,5litert között eszik évszaktól függően...Szerintem jó a fogyasztása a Kawának.
Én akármit csinálok a ER5-el 4,5L fölé nem megy a fogyija... :)
Kinek milyen tapasztalata van ezekkel az olajokkal?:
- Motul 5100 10w40 (4L 10800),
- Castrol Gps 4T 10w40 (4L 8000),
- Castrol Actevo X-tra 4T 10w40 (4L 7600)
- és a Repsol Moto Sintetico 4T 10w40 (4L 6000)
Ezeken kívül milyen olajat ajánlotok, amik nem kerülnek horror árba?
Nekem a 350es Jawa/638/ 5l körül evett ha 90nél nincs jobban hajtva meg ha mimcs nagyon kiforgatva a váltásoknál.Sose tünt fel hogy sokat evett volna.
A kawát meg tankolgatom ha lemegy a benyaszintmérő.
Nem sokat kellett még tartalékra kapcsolnom,inkább elöbb tankolok.
De hát motoroknál fogyasztást mérni?-ugyann már!
Nem azért van hogy spóroljunk,arra ott az autó.
Én még ilyen pontosan nem mértem le megmondom őszintén! Eleinte néztem amikor hozzám került,azóta ugy vagyok vele hogy 5 lityi/100 km! De ha ettől kevesebbet eszik az csak jó! Csak hát 5 liter benzin majdnem 2000 forint! Ha nyárra felmegy vagy 400ft/literre hát vékonyan kell közlekedni sajnos!
Tavaly többet mentünk bandában-akkor volt 4.2is a kawa nem is egyszer!
Most tankoltam nemrég bele így télen volt 4.7 a fogyi.
Nagy átlag nekem a 4.5-4.7 vele.
Teljesen igazad van Fisi! Nekem a 150-es ETZ simán bevágta a 6 litert is,a 250 es meg pláne,pedig nem hajtottam túl őket! Jawam nem volt (hála istennek),de a szimó is benyakal 3 liter simán! ha elveszed tőle akkor meg nem megy! Nekem az ER-5 simán elmegy 5 lityiből átlag!
Hát,szerintem ez is elég rossz hasonlat! Egy 500-as 50 lovas motort ami ki van hegyezve- összehasonlítani egy lassú fordulatú nagy köbcentis erősebb vagy ugyanolyan erős autó blokkal! Nagyon nem ugyanaz a kettő!
Amúgy nézzük csak:
Simson fogyi 2-3 liter.
Mz masszívan 4.5- de nekem pl. két személlyel soha nem ment 5-5.3 alá!
A 350-es Jawát sem úgy ismerem hogy 5-6 alatt fogyasztana-már csak a két ütem miatt sem!
Babetta is legalább 2-2.5 liter.
De lehet csak én fogtam ki rossz motorokat?!?
Az autó fogy. adataihoz hasonlítom és ahhoz képest sok.Kevesebb ló,kevesebb súly etc.Na meg a huszon évvel ezelőtti motorjaim se ettek ennyit.Talán a P20 kivételével.Az is 5,5-6 litert kért és sok évtizeddel régebbi konstrukció volt.A Jawa meg a közelébe se járt.Mondjuk teljesítménybe sem.Véleményem sz. a fogyasztáson nem látszik a fejlődés.Mondjuk nem sokat variál motornál egy liter ide vagy oda.Ez hobbi eszköz.Azt mondják ne vegyen majmot akinek nincs pénze banánra.
Én is úgy motoroztam 10 évet, h nem volt.
ER-a gratula!
Lassan már nem Tróger Kawasakisok leszünk hanem minden féle-fajta motorral +áldott szolíd motorosok
Már csak egy QUAD-ost kell beszerezni
A fisi féle Fush is felkeltette a figyelmem :P
Kb. el is szédültem mire végig néztem!
Ahhoz a tempóhoz elég sok az 5 liter. De jó- hát 30 éves technika, ha nem több- és a két ütem! Ugyé...
Mondjuk:
horvát autópálya full csomaggal, két személlyel- full gázon (kb. 160 km/h)- tedd meg- és lőn csoda, lesz az a 4.5 liter még 7 is! (haver saját tapsztalata Er5- el- ő mesélte )
motul kuka ahogy Kawa er5 mondta( Jól írtam? )!
Szerintem a Motul egy kuka,a többit nem próbáltam viszont a 10W-50-es MOL-os 4T olajat azt szereti az enyém! Aránylag halk is vele a blokk! Viszont amit Fisi mondott a Fuchs olajat azt ki fogom próbálni!
Én akármit csinálok a ER5-el 4,5L fölé nem megy a fogyija... :)
Kinek milyen tapasztalata van ezekkel az olajokkal?:
- Motul 5100 10w40 (4L 10800),
- Castrol Gps 4T 10w40 (4L 8000),
- Castrol Actevo X-tra 4T 10w40 (4L 7600)
- és a Repsol Moto Sintetico 4T 10w40 (4L 6000)
Ezeken kívül milyen olajat ajánlotok, amik nem kerülnek horror árba?
üdv
Charex
A kawát meg tankolgatom ha lemegy a benyaszintmérő.
Nem sokat kellett még tartalékra kapcsolnom,inkább elöbb tankolok.
De hát motoroknál fogyasztást mérni?-ugyann már!
Nem azért van hogy spóroljunk,arra ott az autó.
Most tankoltam nemrég bele így télen volt 4.7 a fogyi.
Nagy átlag nekem a 4.5-4.7 vele.
Amúgy nézzük csak:
Simson fogyi 2-3 liter.
Mz masszívan 4.5- de nekem pl. két személlyel soha nem ment 5-5.3 alá!
A 350-es Jawát sem úgy ismerem hogy 5-6 alatt fogyasztana-már csak a két ütem miatt sem!
Babetta is legalább 2-2.5 liter.
De lehet csak én fogtam ki rossz motorokat?!?