Én is lábon vittem haza az enyémet.Pedig még a rendszáma nem is érkezett meg.Nem bírtam ott látni a szalonban.Hazavittem nélküle.Hátha elhiszik,hogy robogó .HHHH.Még egy hét eltelt mire megkaptam a rendszámot is.Ritka amatőr módon dolgoztak a győri Kawánál.
Ha magánszemélytől veszel, mit tudsz csinálni? Elmész, kifizeted, zsebben az adásvételivel és a forgalmival, törzskönyvvel hazaviszed.
Én szerdán vettem autót, Székesfehérvárra mentem el érte. Muszáj volt hazahozni Kecskemétre.
Arra figyelj, hogy az újfajta adásvételit töltsétek ki, aminek az a neve, hogy
"A közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzett jármű tulajdonjogának változását igazoló teljes bizonyító erejű magánokirat".
Itt találod: https://ugyintezes.magyarorsza...
A lap tetején a "tájékoztató jellegű iratminta..." szöveget töröld ki, az nem kell.
Japu: 9-én is szabad vagyok, majd akkor előtte felhívlak és lefixáljuk! előre is köszönöm a segítséget!
fisi: kösz az aggódást, de jogsim és annyi rutinom is van hogy elhozzak egy motort. :)
amúgy személyi hitelt vettem fel és már folyamatban is van, szerintem mire megyünk, addigra meg is jön...
csak arra lettem volna kíváncsi, hogy adásvételivel elhozhatom-e, vagy már rajta kell-e lenni a biztosításnak, stb...
"Ideiglenes kivonáskor az üzemben tartó, a tulajdonos vagy a törzskönyvvel jogszerűen rendelkező más ügyfél kérelmére az okmányiroda a járműnyilvántartásba való bejegyzéssel intézkedik a jármű forgalomból történő ideiglenes kivonásáról. Ez esetben az okmányiroda a kérelemben meghatározott időtartamra, de legfeljebb hat hónapra a rendszámtáblán lévő címke érvénytelenítése nélkül bejegyzi a kivonás időtartamát a járműnyilvántartásba és a forgalmi engedély Hivatalos feljegyzések rovatába." Az ideiglenes kivonás díja: 1800 Ft, ennek befizetésére csekket kapsz.
én sem tudom megmondani az indulásunk napját, sok mindentől függ, de nagyon szeretnénk és igyekszünk ott lenni
sajnos nekem is bármi közbejöhet...tudjátok...
de remélem, hogy nem fog
sziasztok drágáim!
ne haragudjatok, hogy egy kicsit eltűntem, kicsit összesűrűsödtek a teendők mostanában
Zimi, gratula a kocsidhoz, a kedvenc kocsim a picasso, az a csepp alakú forma, jujj, imádom
sirály lenne tényleg, ha a pünkösdi 7végén lenne mágika, úgyhogy beírom a naptárba már most, mint ahogy a tavalyit is
de jó lesz újra találkozni
Igen, arról és igyekszem is úgy szervezni.
Mivel olyan motorom van, amilyen, az idén nem lesznek 1 napos túrázások. A diszeli találkozóra készülök nagyon.
Viszont van 3 gyerekem, és bármi közbejöhet...
Na, hali TKB!
Kissé háttérbe vonultam az utóbbi időben.
Fisitől meg is kaptam a magamét, hogy kapjak má' a fejemhez, jön a tavasz, meg a Mágika! (Köszi, Fisi!)
Azért olvasgattam ám, úgyhogy bepótolandó most gratulálnék Zarándokéknak a trón (nyereg) örököshöz!
Ziminek a szép autóhoz, ami a TIÉD, Zimi, és szereted, és ez a legfontosabb!
Ja, és úgy látom, most kell használt ER5-öt venni!
Nemrég feldobtak egy cserét egy 2000-es ZZR600-ért, hát nem tudom.
Pünkösd jónak tűnik, de, ahogy Zimi írta:
"Ugye nem tűnsz el egy hétvégére?"- dünnyögés van itthon.
ne már, hogy adásvételivel nem hozhatod el!
Autó esetén napi 490 Ft-ot számol a biztosító, fedezetlenség miatt, biztosítás kötésig. Persze, gyorsan kell rá a neten kötni és már az ajánlattal át lehet íratni.
Hali!
Február 9,10 vagyok szabadnapos.Ha felhívsz akkor általában 14-21 között biztos elérhető vagyok.
Egyből még kp esetén sem valószinű hogy el hozható a masina.Mert nevedre szoló kötelező biztosítás kell,annélkűl meg egy métert sem.
Ha ER-5 veszel esetleg elhozom ha motorozható idő és út viszonyok vannak.(+10 vagy afelett és no eső).
Ha hitelre veszel kell kereseti kimutatás,estleg közüzemi számla.Magán személytől is lehet venni hitelre kereskedőn keresztül.Én is úgy vettem anno és kétszer kellett 240kmt utaznom miatta.
Hétköznap te hogy vagy Japu? Február 8-ra (kedd) gondoltam elmenni, addigra tuti hogy lesz fizu, meg lehet hogy a hitel is megjön. Szóval lesz elkölteni való píz...
Ha nem gond, felírtam az adatlapodról a számodat, aztán majd előtte megkereslek ezzel kapcsolatban, hogy tényleg ráérsz-e.
Más kérdések:
Milyen papírokat kell vinnem, ha esetleg megtetszik egy motor, és azonnal el akarom hozni, nem törődve azzal, hogy esetleg megbüntetnek (Győrtől hazáig) az átíratás hiánya miatt vagy bármiért? Szóval gondolom valami adásvételi papír, meg mit kell még kitöltetnem az ürgével (ha esetleg máshol is megnézem, és magánszemélytől venném)?
Esetleg más valami amit tudnom kéne? :)
Kicsit tájékozatlan vagyok, pedig már régóta nézegetek ezzel kapcsolatba mindent a neten. (csak jobban szeretem egyből olyanoktól hallani, akik tapasztaltak és már csináltak ilyet) :)
Még még valami...
Ha van valakinek ismerőse, akinek eladóvá vált a motorja, és tudja hogy megbízható és nem átverős a dolog, jó állapotú motorról beszélve (annyira, amennyi pénzt tudok érte adni), akkor szóljatok bátran! :)
Yarga: benéztem a szabadnapot. 12én szombaton és 13án leszek szabad napos.Ha megfelel akkor majd hívj fel valamikor.