Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

BUÉK!
Megyek vár az infúzióm.
Kicsi elmélet:
Motorgumi
A jól beállított nyomás elengedhetetlen a gumi lehető legoptimálisabb tapadásához, ezenkívül mérsékelhető általa a fokozott gumikopás és elhasználódás.
Ha a motorunk guminyomása alacsony (NEM LAPOS!):
Ebben az esetben egyenes menetben nagyobb felületen tapad a motorkerékpár gumija, így jobb tapadást biztosít.Viszont mivel nem megfelelő a nyomás, a gumi (karakterisztikája), formája nagy mértékben változik, ezáltal kanyarban nem a megfelelő felületen fog érintkezni (legördülni) az aszfalttal, így a tapadás kedvezőtlen lesz és ez balesetveszélyes.
A laposabb gumik kevésbé kopnak, mivel a nagyon felületen jobban el tud oszlani a motor súlya így nem is kopik annyira!
Ha a guminyomás túl nagy:
Egyenes menetben kisebb lesz a tapadás, mivel a gumi túlfújt állapotban nem tud kellőképp benyomódni, így nem tudja biztosítani a kellő tapadást.
Kanyarban a guminak deformálódni kell és hozzá kell idomulni a talajhoz, ez szintén nem következik be. A kerék megcsúszhat és balesetet szenvedhetünk.
Fékezéskor is nagy szerepe van a guminyomásnak. Mint tudjuk fékezéskor az első kerekekre tolódik át a motor súlya. A teleszkóp nyeli el ezt a többletsúlyt, de a guminak ilyenkor van a legnagyobb szerepe. Ilyenkor kell a legjobb tapadást biztosítania. A terhelt guminak be kell nyomódni és nagyobb felületen kell biztosítania a tapadást mint egyenes menetben. Ha a gumi túl van fújva, nem tud kellőképp benyomódni ezáltal nem fog a tapadási felület a megfelelőre nőni és ez okozhatja a gumik megcsúszását. Mint sejtitek az első kerék megcsúszása igen veszélyes!
Mikor kell ellenőrizni a guminyomást?
- Legalább két hetente ellenőrizzük (de az sem árt ha minden napi elindulás előtt megnézzünk).
- Ha a hőmérséklet nagymértékben változik.
Mindig tartsuk be a gyár által előírt guminyomást és gumiméretet a biztonságos közlekedés érdekében! Legtöbb esetben, ha utast viszünk a gyár más guminyomás értéket ír elő az egyes gumiknak. Mindig nézzünk utána ennek az értéknek és a legközelebbi benzinkútnál, vagy még otthon állítsuk be a kellő értékre.
helyes, akár erőszakkal is
az a híres dió pálesz tényleg isteni fini volt, én személy szerint nem vagyok oda a páleszekért, de az bennem is nyomott hagyott
állati finom volt
ja, ja már csak fél év és újra tali
ne búsuljunk, lesz ez még így sem
én pozitív vagyok
Dióból még nem spájzoltam, mert a sógor féltékenyen őrzi a készletét!
De majd szerzek!
Zimi, a fincsi dió pálinkából remélem, marad még a taliig egy kortyinca
Hepi nyú jír kedves TKB !
Ne búsúljatok, már csak kb. 6 hónap és újra bulizunk egy jót együtt a tanyán!
Mágikátok
Boldog új évet nektek!

És ennek 21. századi, magyarországi változata:

Boldogulj, ahogy tudsz!

Szerintem csak rosszabb lesz jövőre, a szomorú csak az, hogy lassan 20 éve ezt mondogatjuk minden Szilveszterkor.

De ne szomorkodjunk, van elég pálinka készletem, ez a fő!
B.U.É.K! Minden ER-5 tulajdonosnak!
Sziasztok!
Kívánok én is szélesutat meg olcsó benzint,de ez úgysem lessz!Ezért kívánok sikerekbenn,egészségbenn gazdag boldog újévet!
Sziasztok!Én is Boldog új évet kivánok mindenkinek!
sziasztok srácok!
BUÉK mindenkinek, hozzon mindenkinek azt az új év, amit szeretne!
én egészséget, nyugalmat és sok-sok pénzt szeretnék
Helló!

Pedig ott van még mindig a helyén Tesókám- keresd csak meg!
Szia Zimi. Egy rendes motor akksi kb,max 4év oszt kuka.Ne csodálkozz!Én csodálkozok mert a ER aksija még mindig fickós több min hatévesen.Soha nem töltöttem,nem volt fűtött garázsban,nem használtam télen.Kíváncsi vagyok ezt a telet túléli-e.
Készüljünk aa ER-5 találkozóra!Ha akkor ebben a szép országban leszek.Spanyolföld bár messze van de jobb.Sokkal.Kár,hogy nem vagyok fiatalabb.
Buék Tesó.Nem találom a régi fórumunkat.Én vagyok H.vagy a szgépet Qrták el feleim?
már az előző tulaj ezzel az akksival vette 2 éve...
Köszi neked is!

Bár ami ránk vár a jövő évben...
Meg kellene valahogy rendíteni a svájci frankot, pl. Osama bin Laden foglalkozhatna az USA helyett Svájccal is egy kicsit, hátha megzuhanna a pénzük...
szegény akksi, biztos megfáradt
tényleg punnyadt a banda, reméljük, hogy nemsokára mindenki felrázódik, hiszen 3 hónap és itt a tavasz, lehet fölpattanni a motorkákra
BUÉK mindenkinek!
B.U.É.K. punnyadt TKB!