Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Amikor én vettem az enyémet (2 éve), elvittem az öcsémet, aki motorszerelő és vagy 20 éve motorozik. Mindent megnéztünk, amit szemmel és rángatással meg lehet: kerék és kormánycsapágy, lánckerekek kopottsága, a telók állapota stb. Próbakör, beleszerettem, megvettem.
Aztán 2 hónapon belül beszoptam néhány dolgot: a kormány elkezdett szitálni, ok: a kormánycsapágy nem gyári volt és a háza el volt törve. Aztán a hátsó teló nem bírta két személlyel még a legerősebb fogozatban sem. A tank belül rozsdás volt, a karburátorokba ment a törmelék, a benzin átfolyt a blokkba, megállta a gép menet közben stb. Hiányzott az egyik tankszűrő!
A lényeg: ha használt járművet veszel, legyen plusz 50-100 Ft tartalékod rendbe hozni. Ne legyen rá szükség, de kijöhet rajta olyan hiba, ami elsőre nem látszott.
Egy 2004-es gépen nem sok gond lehet, az enyém 97-es volt.
Köszi ,akkor valamilyen évjárattól felfelé matt a dob?
Évjáratot hol találok még a keréken kivül ?
Próbakör alatt esetleg nézzek vmit ,az általánosokon kivűl?/gondolok fék,teló általános érzésen kivül/
A gyári matt fekete rozsdamentes palástal.Nézd meg a képeimet ott láthatod
ok, ingyen sör, kávé és néhány szendvics jól jönne az előkészületek alatt!
Szívesen.
Szóljatok nyugodtan, ha tudok az előkészületekben segíteni!
Köszi Mágika!
Én ezt a 2 túra verziót most elmentettem, hogy meglegyen.
Már beszéltünk róla Fisivel a múlt héten, hogyan lenne jó jövőre.
Mindenképpen komolyabb szervezés lesz: készülünk poénos vetélkedővel, díjakkal és a túrának sem vakon indulunk neki.
Az esőt pedig száműzzük.
Tisztelt Korán Kezdő Szervező Bizottság!
Íme idemásolom a júliusban a fórumra írt 2 túratervet, 2 kerékre:
"Az egyik a Bakonyban, 200 km, a másik a Káli-medencében, 80 km. Viszont csak két napban jön ki, talán sikerül egy nap szabit kivenni, vagy mindenki vmi. Kínából jött motoros járványtól egyszerre lesz beteg...
1. Bakonyi túra két kerékre… 200 km
vegyesen kacskaringós, hangulatos és dimbes-dombos mellék- és nagyobb utakkal, 8, 82, 83-as, hogy lehessen lazán nézelődve és gyorsan is menni…
Diszel – Devecser – Magyarpolány (gyönyörű, echte ungarische tornácos házak + cuki Kálvária domb) – Hárskút – Lókút – Zirc (Kastély, stb.) – Csesznek (Vár!) – Bakonyszentkirály (itt a polgi haverom, hátha főz nekünk, vagy épp falunap lesz, megkérdezhetem)– Veszprémvarsány - Bakonyszentistván – Pápa – Bakonypölöske – Noszlop – Devecser – Nyírád – Diszel
a másik:
2. Káli-medence túra 80 km Mágika kedvence :-)))
idilli, kacskaringós mellékutak, Zarándokot megríkatóan bájos tájakkal, falukkal…
Diszel – Pula – Nagyvázsony (Kinizsi vár) – Vöröstó – Mencshely – Tagyon – Monoszló – Balatonhenye – Köveskál (Kővirágban ebéd) – Szentbékálla (Ingó kő) – Kékkút (forrás) – Salföld (bánya-tó?) – Ábrahámhegy – Badacsony (korzó, móló, Balcsi nézés) – Nemesgulács – Kisapáti - Diszel
Na?" Hacsak nem kerül a környékre jövő nyárig véletlenül egy jó kis tengerpart, szerintem ezek a helyek jók lesznek...
Szép indián nyarat TKB-sok! (A széles utak már nem aktuálisak...)
Hali!
Nincs bontható patentszem.Azt csak 50LE alatt alkalmazhatják.Úgy tudom.
Gyönyörű er ,csak azt nem tudom volt gyárilag matt fekete dobbal szerelt?A hirdetésben szereplők mind krómos.Fura,04es motor a kerékbe 02.Hol van még évjárat ,bár ez csak lámpafényes nézés volt.Valaki megirhatná.
Azt hittem ezeken nincs is patentszem.Vagy tévednék?
Helló mnki!Ma jött el a Nagy nap este megyek er -t nézni/04 es 19e km/Bár mivel sötét lessz csak szaglászom ,kis tesztel .
Miután ez a tipus új még nem mentem véle kiváncsi leszek/eredetileg gs -t akartam ,majd összenéztem a 2-öt ez komolyabb trchnikának tünik/
Miután nincs tipushiba csak az érzékeimre támaszkodom.
hűha!
Örülök, hogy megúsztad. Jövőre én is utas leszek, ha együtt túrázunk, mert csak-csak elmotorozgatok a kicsivel a Balcsira, de nagymotorok közé nem keveredek, mert sok lúd...
Feltéve, ha valaki felenged maga mögé...
már megbékélt, de oka is volt egy kicsit mérgesnek lenni: mert elmentem a Metro-ba üvegmécsest venni, aztán egy "kicsit" később keveredtem haza.
De nem volt vészes, Nagykőrös csak 15 km. Viszont hogy október végén még szúnyogok kenődjenek a sisakra, az egy kicsit túlzás!
én is 2x beszéltem vele, már majdnem meggyőzött, hogy csütörtökön le kell menni!
Egyébként azt hiszem úgy lesz: csütörtök du. le, péntek-szombat "csapatépítő tréning és motoros túra", vasárnap a hazamenetelé.
Mágika, ha olvasod: szedd majd elő légyszi a túraötleteidet, legyenek kéznél. Szervezni nincs elég korán sosem, remélem jövőre találunk egy garantáltan eső mentes hétvégét!
Remélem is! Akkor majd meglátod, mennyi időd lesz Gusztikára!
egészségedre
remélem, hogy Zimi-zümi jól működött
Kati már biztosan megbékélt, nem?
na, ez az én szerencsém
vasárnap elindultunk motorozni, hawaii, dizsi, napszemcsi, jó idő, jó haverok stb. és erre Gusztikának a lánca megadta magát
a láncból kicsúszott egy csapszeg, de nem a patentszem
Ti találkoztatok ilyesmivel?
mennyibe kerül egy patentszem?
aznap letettük gusztikát és benzintyúkként nyomtam
először nagyon pipa voltam, de aztán rájöttem, hogy rosszul is elsülhetett volna
szegény Fisi, ismét külföldön nyomja
beszéltem Vele kétszer is, nem volt nagyon feldobva, hogy már hétfőn vissza kellett mennie
beszéltünk a jövő évi mágika-taliról is, jó ötletei vannak
ne izgulj, mi is leszünk egyszer ilyen cipőben....
mármint gyerekkészítés terén
Sziasztok, ma gurultam egyet: Nagykőrös oda-vissza.
Max sebesség 80, de nagyon élveztem.
=így jöttem haza, asszony morgott, de megérte.
meg, de szerintem te pénzt is akarsz!
Na jó, azt is adok!
Ó boldog szerelmes pár, ti még felhőtlenül élvezhetitek egy (s) mást!
De mit mondjak én, szegény, Kawasaki nélkül maradt, aki 6 évente összehoz egy gyereket...a köztes időben csak a robot van...
Kérdezd meg hogy itthoni-e mert a kintről hozottakat biztos hogy "piszkálják" Én az idén 9000km mentem ezzel az évjárattal.
igazad van

mindegy csak jó legyen.