Hali !
A szimszon az bizony jó tanács. A helyedben megfogadnám.
Unokaöcsém keményen szimózott már egy ideje, amikor felültettem a Busára, én meg hátra. (végül is már tervezte a jogsit) Az első 100km-en fehéredtek az ujjaim a majrévason, 200 után a gyerek meg vigyorogva szált le. Azóta is megszállott motoros.
Ne hagyd, hogy bármi eltérítsen, a Busa egy q.va jó gép, bár kell hozzá "némi" visszafogottság.
Sok sikert!
olyan mint a gyermekem, nem mer menni az xr4-el mindenféle mondvacsinált indokok miatt
én meg odaadtam volna ilyen motorért az egyik golyóm is annakidején....... nekem még simson is alig jutott, haver romet kadettja ami elérhető volt
Kérdezte az oktató,hogy van-e motoros múltam.Mondtam neki,hogy nincs egyáltalán,és jött is a válasz,hogy..akkor jó lesz neked a 400-as is,bár inkább a 600-as motorra kellene ülnöd!Volt egy MZ is az iskola udvarában,de ő úgy gondolta,hogy az kicsi lenne nekem.Vicc,amit leírtam?Szerintem meg az a vicc,hogy működhetnek ilyen "motoros iskolák".
Van, egyáltalán motoros múltad? pl simson, mz valami váltós motor?
Ha nincs és csak robogón húztad a gázt és úgy úgy ültél rajta, mint egy wc-n akkor megértem a félelmed.
Ha van akkor meg nem
eleve ott kezdődik, hogy megkérdezik mentél már váltós motorral? Általában nagy divat bekamuzni persze igen ......blaablaa blaaaa.
Nálunk is volt olyan aki benyögte meg akkora arca volt, hogy ő biza városba már 3 éve robogózik meg mennyire jampec..én meg csak halkan megjegyeztem, hogy simson volt ipari méretű mennyiségbe
A robogós csak pislogott mikor az er5 re ráült én meg simson után simán jól éreztem rajta magamat.
Szal tudni kellene milyen a motoros múltja aki jogsira megy és annak megfelelően oktatni, hozzáállni.
De ha már busa névvel regisztrálsz eleve egy bálna gépel de fosol felülni egy 400 cb-re akkor gondolom nincs "múltad" csak tetszenek a nagy gépek és az a cél. Akkor meg ilyen hozzáállással nem sokáig fogod vinni.
Tök egyszerű a dolgod. Simson gyakorolgatás hiába közhelyes már a dolog de ez tuti bevált módszer
Vagy menj olyan suliba ahol hagynak ismerkedni a géppel előtte vagy kérj meg egy simsosnost a közeledben adja ide párszor
Nem kell ezt túl reagálni de ebből is látszik nem vagy egy talpra esett csávóka ha ezen fennakadsz és itt kérsz segítséget, már nem bántásnak szánom de gondolkozz már kicsikét.
Vicc amit leírtál
Vegyél egy Simson-t , vagy hasonló felépítésű motort magadnak! Aztán, ha azzal ott tudsz megállni ahol akarsz centire, és a felező, vagy oldal-vonalon el tudsz menni 100 métert, anélkül, hogy lemész róla, no akkor lehet venni nagyobbat! Egy 400-ast pl. Mert akkor talán elvárható tőled az, hogy nem mész neki a szemben levő falnak, egy enyhe kanyarban pl! vagy nem sodródsz alá a szembejövőnek! Én 41 éve motoron járok!
abban egyetértek veled hogy tévedett az oktató
azt hitte képes vagy megbirkózni a feladattal, ritka az olyan huszonéves aki ne tudna
azért ilyen mentalitással a busás terveid jegeld egy jó darabig
Igazad van ini.De mindenesetre iskolát váltottam Nem lett volna semmi bajom a forgalommal,ha mondjuk nem rögtön oda akar kivinni.Az oktató szerint egy nap alatt megtanultam kezelni a motort Nekem a felfogásával volt egy kis problémám,amit közöltem is vele.A lényeg,hogy elkezdtem,igaz későn,de elkezdtem
én a vizsga napján láttam meg először azt a motort amivel vizsgáztam
bár nem 400as volt csak egy 125-ös ts
szimó után kicsit fura volt, de nem tiltakoztam, mert nem vagyok nyuszi
ini:Beszari?hmm...lehet,hogy te így raktad le a jogsit,feltéve,ha van neked.Az iskolával kapcsolatban kellene valami tapasztalat,ha van valakinek,és nem a beszólásokra!
Mi a baj ezzel?Ezt komolyan kérdezed?Olyan,aki még soha nem vezetett motort,szerinted célszerű rögtön egy 400-as gépre ültetni,és kivinni a forgalomba?Valószínű,hogy azért kezdtem el a jogsit,mert meg szeretnék tanulni motorozni!
én örültem volna, ha első órán nem a rztinon kell nyomulnom. de nem is értem mi a baj ezzel.
mondjuk ha 0 a tudásod akkor érthető.
de olyant még nem láttam aki az oktatáson tanult volna meg elindulni a motorral....
Nemrég kezdtem el a rutint a STOP autós,és "motoros"iskolában.Már az első alkalommal ki akart vinni a forgalomba az oktató,mondván,hogy csak csorognom kell mögötte motorral.Úgy mentünk volna el a rutinpályára.Közöltem vele,hogy NEM megyek ki forgalomba.Aznap ott a suli előtt a parkolóban "gyakoroltam".Másnap is mentem,és közölte,hogy megyünk a rutin pályára,és üljek fel a motorra(Honda CB400),és menjek mögötte.Na itt öntötte el a szar az agyam,és mondtam,hogy köszönöm,de elég volt ebből az iskolából.Ezt csak azért írtam le,hogy ha esetleg valaki a STOP-ban szeretné megszerezni a motoros jogsit,hát messziről kerülje el.Iskolát szeretnék váltani,és a Motoprofi-t néztem elsősorban.A kérdésem az lenne,hogy van-e valakinek ezzel az iskolával jó,vagy rossz tapasztalata.Válaszotokat előre is Köszönöm!
Köszönöm, van nagyon jó ügyvédünk, de amíg nem zárják le a nyomozást addig nem tud ő sem többet tenni. Kérlek felejtsétek el a kérésünket, mert már nem érdekes. Én mondtam a páromnak, hogy ez rossz ötlet, de ő bízott bennetek, a segítségetekben.
Szeretném letörölni az oldalról a bejegyzésünket, de egyenlőre még nem megy.
Még most is azt mondom forduljatok ügyvédhez!
A költségeket úgy tudom megelőlegezni is lehet!
Vagy érdeklődj Macitól a " Jogász válaszol" topikban.
Fel is kérheted. de ez már a Ti dolgotok.
"...az ember csak saját magára számíthat..." Ez így van. De ne is haragudj, mire számítottál?! A legtöbbek fizetése éppen elég az éhen haláshoz, nemhogy egy idegen embernek pénzt küldjenek. Most ez biztosan bunkón hangzik, de ez a Magyar valóság-2013. Szép dolog hogy motorosok vagyunk, de azért valljuk be, ez szart sem ér. Ettől függetlenül persze segítsen aki megteheti, én sajnos nem vagyok ebben a helyzetben. Annyit tehetek érted, hogy gyors és teljes felépülést kívánok.
Van ügyvédünk, de mire kártérítést kapunk addig utcára kerülünk és felkopik az állunk, mert akinek volt már ilyen balesete az tudja, hogy ez évekig eltart. Addig pedig sem munkát sem segítséget nem kapsz senkitől. Nem könyörgünk, mi csak segítséget szerettünk volna kérni motoros társainktól, de látjuk hiába. Ezért szeretnénk ha segítség kérésünket semmisnek tekintenétek, mert itt mutatkozik meg, hogy az ember csak saját magára számíthat.
A szimszon az bizony jó tanács. A helyedben megfogadnám.
Unokaöcsém keményen szimózott már egy ideje, amikor felültettem a Busára, én meg hátra. (végül is már tervezte a jogsit) Az első 100km-en fehéredtek az ujjaim a majrévason, 200 után a gyerek meg vigyorogva szált le. Azóta is megszállott motoros.
Ne hagyd, hogy bármi eltérítsen, a Busa egy q.va jó gép, bár kell hozzá "némi" visszafogottság.
Sok sikert!