Szia!
Sajnos még nekem sincs meg a nagy A jogsim:) Mivel sajnos az idén nem tudom lerakni marad 2013 tavaszára. Szerintem a lényeg az önkontrol, ha az megvan akkor nem lehet nagy baj. Pl lehet gyakorolni elhagyatott útszakaszokon, parkolókban, de nem egyedül nehogy baj történjen és nincs segítséged. De én már gondolkozom egy Z 750-en mivel haverom 2002-es R6-ja nagyon kényelmetlen számomra mivel nem kis termetű ember vagyok és ezt nem magasságra értem:) De tesójának egy 2004-es Z750-e van és ezen kényelmes üléspozíció tudtam fölvenni:) Mivel kitudtam próbálni őket egy elhagyatott almatároló aszfalt területén. Jól kezelhető volt a Z750 úgyhogy lehet azt választom első nagy motornak:) Szóval szerintem ha józan esze van az embernek akkor nem lehet galiba.:)
Üdv !
Nem buta a kérdésed, 2005-ös évjáratig elég emberi méretűek voltak az R6-ok(GSX-R-ek is) utána mentek el extrém pályamotor irányba, ráadásul az utcai használat is barátibb velük, nem kell 8000-ig pörgetni, hogy ne csapkodja a láncot, mint az R. Nekem még az ezresnél is jobban bejött az R6 ,Pedig nálam a 100+ is megvan a 190 mellé. (ezért van R1-em ) Azért mindenképp vegyél " üléspróbát " de nem fogsz hülyén kinézni rajt, ha ez is szempont.
Szia csirke:)Én is pont ezt a kérdést szerettem volna feltenni itt a fórumon!Neked gondolom,hogy már megvan a jogsid,én még csak nemrég kezdtem.Volt,aki azt tanácsolta nekem,hogy 250-es gépet ne vegyek kezdőnek,mert hamar kinövi az ember,és inkább 600-ast vegyek,mert azon is lehet ésszel motorozni.Én is azokban az évjáratokban,és motorokban gondolkodom,mint te,mert azt még meg tudnám fizetni.Személy szerint,én sem azért szeretnék 600-as gépet,hogy vagánykodjak,hanem,hogy élvezzem azt,amiről kiskorom óta álmodozom.Én is kíváncsi lennék a véleményekre,és tanácsokra!Üdv mindenkinek:)
Mindenképpen színezni szeretnéd,akkor előtte.Eredetvizsgán rögzítik a színváltozást ,ez kerül a forgalmiba.Minden változás forgalmi cserés,tehát így "költségkímélő"
Most állok motorvásárlás előtt. Valami 600as sportgépet szeretnék most venni. (Az R6-on gondolkozom nagyon.)
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy az én 190 centimmel mennyire nézek ki hülyén egy 2000 körüli 600-ason, vagy mennyire lesz ez nekem kényelmes hosszútávon szerintetek? Mert én eddig csak az újabbakon ültem és azok nem tűntek nagynak.
Köszi a válaszokat erre az elsőre hülyének tűnő kérdésre!
Az a helyzet,hogy vettem egy motort elég gáz fényezése van,mindenképp át kellene fújnom,az lenne a kérdésem,hogy eredetiségvizsga előtt megcsinálhatom-e ezt,így az új forgalmiba már az új szín kerülne be,vagy felejtős a dolog?
Szerintem csúszni fogsz vele. Rugdosd az oktatódat, hogy gyorsan zavarja le a dolgokat. De végülis rajtad is sok múlik, mert ha gyorsan megtanulod a gépet kezelni, akkor hamarabb mehetsz az utolsó vizsgára is.
üdv mindenkinek,a terveimközt szerepel krosszmotor vásárlása,olaszból meg éri behozatni?van valakinek ien téren tapasztalata,valaki felvilágosíthatna hogyan is működik ez a dolog
köszönööm
Sziasztok! Nem tudom, hova kellene írnom a következő kérdést: Nagymotor jogsit kezdtem, jövő hét végén vizsgázok kreszből. Beleférek-e vagy kicsúszok az időből a jogsival? Mert 22 éves vagyok és január 1-től változik a szabály és várhatnék 2 évet :(
Sziasztok Magyar Motorosok! :)
Üdvözölnék mindenkit először is a fórumon így újoncként!
Nem véletlenül keveredtem ide hozzátok,ugyanis a segítségeteket,tanácsotokat szeretném kérni! A helyzet az,hogy 19 éves vagyok és eddig ugyan eléggé tapasztalatlan vagyok a Cross motorozásban,de minden álmom,hogy a garázsomban tudhassak egy 125 ccm-es cross csodát és,hogy haladó szinten megtanuljak vele a pályán motorozni :) A legszimpatikusabb a KTM SX125-ös motor,de hallottam róla azt,hogy nemigazán kezdőknek való és gyakori szervizelésre szorulnak a KTM-ek,ráadásul drágák is hozzá az alkatrészek...nos igaz ez?
Ha ti is úgy gondoljátok,hogy ne ezt vegyek akkor nagyon szívesen meghallgatnám a tanácsotokat,hogy melyik márka melyik típusát ajánlanátok nekem! (Feltétlen 125-ös legyen,50-est nem akarok venni)
Hozzátenném,hogy hetente minimum 2-3 naponta használnám a járgányomat a Kőszárhegyi Cross pályán! Még egyszer elmondom azért,hogy nekem NAGYON a KTM felé húz a szívem,de ellenben ha sokat kell rá költeni akkor inkább nem veszek azt,mert nem tudnám fenntartani....:(
Igen tudtál:) Legfőképp munkába járáshoz,(otthon és a munkahely közt elég jó minőségű az út kb 25km) hétvégén meg túrázás/csavargás mindegy is csak motoron legyek. Egyébként én 178cm magas vagyok 120kg:D szóval szerintem elég lesz ha nem akkor plexi csere lesz:) Már csak a motort kell eldöntenem hogy mi lesz, de nagyon húzódok az r6 felé persze alap lesz hogy egy kormánygátlót szerzek rá.
Szerény véleményem szerint kezdő kategóriának elmegy hiszen a vizsgán is 500-600ccm-es motorokkal mentetek habár lóerőben és nyomatékban jóval meghaladja azokat súlyban már közelebb van. Erejével meg szerintem elbírsz hiszen az fejben dől el hogy hülye vagy e . A sportmotor hátrányai hogy úthibákat jobban megérzi illetve aszfalton túl nem nagyon tudod használni. Hátrány lehet az is, hogyha magas vagy akkor eléggé kényelmetlen (legalábbis nekem a 185 cm-emmel ez a véleményem). Én is tervezgetem egy 600-as motor vételét a közeljövőben de az csak valami túragép. Sok sikert a vásárláshoz és széles utat olcsó benzint. Remélem tudtam valamennyit segíteni.
Elviheted, de számíts arra hogy a forgalmin az fog szerepelni hogy csak egy személy utazhat a mocin. Ha van rajta lámpa, index, féklámpa stb akkor átmegy a műszakin.
Sziasztok! Remélem jó helyre írok.
Szerintetek választhatok 600as sportmotort kezdőmotornak?
Mivel teljes mértékben, NEM ész nélkül akarok hajtani, magamat, másokat, motoromat mások értékeit veszélyeztetni nem akarom! (Mivel benőtt a fejem lágya:) )
Mivel nem hitelre akarok motort kihozni hanem gyűjtögetek rá, szóval megbecsülném:) Csak nekem kifejezetten a sport és a naked motorok jönnek be:) Vannak ismerőseim akik semmi de semmi, motoros múlttal
egyből 600-750-1000es gépekre ültek és ésszel vezetnek és lám elvannak.
A következő motorokra gondoltam Yamaha R6 és Suzuki GSX-R 600. Az1998-2000es évjáratra gondoltam mert ezeket tudnám kp-ra megvásárolni!
Előre is köszönöm. és szép napot mindenkinek! :)
Üdv Zsolti!
Sajnos még nekem sincs meg a nagy A jogsim:) Mivel sajnos az idén nem tudom lerakni marad 2013 tavaszára. Szerintem a lényeg az önkontrol, ha az megvan akkor nem lehet nagy baj. Pl lehet gyakorolni elhagyatott útszakaszokon, parkolókban, de nem egyedül nehogy baj történjen és nincs segítséged. De én már gondolkozom egy Z 750-en mivel haverom 2002-es R6-ja nagyon kényelmetlen számomra mivel nem kis termetű ember vagyok és ezt nem magasságra értem:) De tesójának egy 2004-es Z750-e van és ezen kényelmes üléspozíció tudtam fölvenni:) Mivel kitudtam próbálni őket egy elhagyatott almatároló aszfalt területén. Jól kezelhető volt a Z750 úgyhogy lehet azt választom első nagy motornak:) Szóval szerintem ha józan esze van az embernek akkor nem lehet galiba.:)