Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én is ilyet akartam venni, aztán felhívtam egy aprilia szervízben dolgozó barátomat, és inkább más motort vettem... Ha érdekel, megadom a számát!
így van
simson nem motor hanem SIMSON az egy külön kategória
azért nem szól senki, nekem 11 évesen már avval tolta a gyerek
veszélyes? mi nem? paks felrobban aztán egészségesen döglünk meg.......
Eltévesztettem kedves Lóránd! nagyon nem tudunk beleszólni apád dolgába. De szerintem kezdésnek egy Simson-ért nem szólna. Aztán majd beletörődik! Nekem a két kis unokám 6-9 évesek, és mindkettőnek van ilyen kínai pocket motorja ! Szokják, tanulják! Pedig lehet, hogy soha nem fognak motorozni!
Kawa blokkosat vegyél
sziasztok

most szeretnék venni egy APRILIA SXV 450-et vagy egy 550-et, de sajnos rengeteg rosszat hallottam róluk.
abban kérnék segítséget, hogy ha valakinek van ilyen vagy ismer valamit akinek ilyen van azt kérném segítsen.
Még egy jó érv, hogy Te keresed meg az árát! Vagyis, hogy míg mások piára és cigire költik a zsebpénzüket, addig Te dolgozol, hogy megkereshesd az árát. Téged a sport és a motorozás érdekel, és teszel is azért, hogy elérhesd, amit szeretnél! Nem anyagi támogatást szeretnél tőlük, hanem csak annyit, hogy megengedjék azt, amit évek óta annyira szeretnél.
Bocs, Lóránd, csak megtévesztő a nicked...
Kedves Ambrus! Érthető édesapád véleménye, aki nem motorozik, nem is értheti. A motorozás valóban veszélyes, ha az ember felelőtlenül és figyelmetlenül közlekedik (mondd neki, hogy ezzel tisztában vagy!). Próbáld meg édesapádat arról meggyőzni, hogy Te nem ilyen vagy! Vagyis, hogy Te mindig kellő körültekintéssel és megfelelő védőfelszerelésben fogsz motorozni, vigyázol magadra, és odafigyelsz a többi közlekedőre is ("ígéretek" rész). Érvek pl: lám, milyen jól haladsz a jogsi megszerzésével is, az oktató szokott dicsérni, a kressz a tenyeredben van (ugyebár maximum pontos lett a vizsga...). És a motor csak egy ilyen kis teljesítményű endúró, egy kis városi mindenes motorka, pont ideális első váltós motornak, ezzel meg tudnád tanulni az alapokat, és a közúti közlekedést ("érvek" rész). És őt is bevonni a dologba: milyen jó is lenne, ha ő is segítene, hogy mire figyeljél jobban a közúti közlekedésnél, hiszen neki sok tapasztalata van ("udvarlós" rész).
Elnézést a levél nekem szól..?
Ha igen akkor a nevem Lóránd....
Másrészt köszönöm a tanácsod.
sok minden járt a fejemben, hogy mi volna a jó....de ahogy felvetettem Édesapámnak...ő azt mondta hogy szó se lehet róla.Motort a kapun belülre nem hozol.=/
Foglalkozásom tanuló vagyok.Gimnáziumba járok Pestre(Mátyásföldre).Corvin Mátyás Gimnázium és Szakközép iskola.
A szakmámat még nem tudom.az állatorvoson gondolkoztam vagy esetleg favágó (valahol)északon,tűzoltó,kőműves.Ezek amik az eszemben voltak.
Köszi a válaszod!
Engem is Édesapám azért félt mert, hogy a motorozás életveszélyes, meg, hogy a motor halálszekér stb.
De elmondtam, hogy nem egy 125-ös sportmotort szeretnék hanem egy Endurot....de Ő még így is csak azt hajtogatja, hogy a motorozás ilyen veszélyes meg ez van az van...=/
Köszi a segítséget!
Laci leendő motorostárs! nem baj, ha meglesz a jogosítványod. javaslom, egy Simson beszerzését. Azon ne csodálkozz, ha féltenek! Motoron tizennégyszer nagyobb esélyed van meghalni, mint autóval. Én 22 éves korom óta motorozok. Javaslom Neked , tanulj sakkozni! Jól hasznosítható a közlekedésben, ha megpróbálod kigondolni mit lép az "ellenfél"! Mindig számíts arra, hogy a másik csinál hülyeséget, és Te iszod meg a levét. Aztán ha később megjön az eszed, akkor vegyél nagymotort. Mi lesz a szakmád? Milyen iskolába jársz jelenleg?
18 ev alatt ha jol tudom mar a tanfolyamhoz is szuloi engedely kell (legalabbis nalunk volt egy fiatal srac aki A1-re jott, neki kellett beleegyezo nyilatkozatot alairatni)
bar gondolom ez teged nem vigasztal...
miert ellenzi ennyire a motort? az en anyam is nagyon megremult mikor megtudta, de tekintve hogy pont ketszer annyi idos vagyok mint te, es tobb mint 10 eve kulon elek, sok beleszolasa amugy sem lenne :) nala az volt a problema oka hogy 'veszelyes' a motor, meghogy ha en motorra ulok, o masnap mar temethet
teny hogy a motoros sajna eleg sebezheto, esetleg keress valami statisztikat arrol, hogy mennyi balesetet OKOZNAK a motorosok, pont mostanaban volt egy ilyen
az mas tema, hogy a balesetek nagy reszeben mas hulyesege miatt zuzza ossze magat a motoros :(
Sziasztok!
Ne haragudjatok, de nem szeretnék bemutatkozni.Az adatlapomon minden fent van ami szerintem kell.
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok kedves motorosok, hogy Édesapám nem nagyon akarja engedni a motort.Pedig én mióta az eszemet tudom motorozni szeretnék.Robogót sokat vezettem már, de az nem jött be.Egy Enduro-t szeretnék a közeljövőben vásárolni (saját pénzből, mert azt nem várom el, hogy anyagilag támogasson csak annyit szeretnék, hogy megengedje a motort.A jogosítványt is nyáron kezdem el "A1"-re (SAJÁT PÉNZBŐL!)
Nagyon szépen kérek mindenkit aki egy kicsit is tud próbáljon nekem segíteni, hogy mivel tudnám rávenni Édesapámat arra, hogy megengedje a motort.
Amit kér tőlem mindent megteszek.Mindent megpróbáltam már.
Azért fordultam hozzátok. mert nem szeretnék később pofára esni azzal, hogy lerakom a jogosítványt és még az után se fogja fogja megengedni.
Nagyon szépen köszönök mindenkinek előre is minden pici segítséget!
Üdvözlettel:Ambrus Lóránd "AmBrUs7"

U.i.:Aki teheti kérem E-Mailban vagy üzenetben válaszoljon, de itt is megfelel.
koszi a tanacsot, ez be van tervezve (autovasarlasnal is ez volt, kapasbol vittem vezermuszij- es olajcserere)
Nem néztem Ne felejtsd el, hogy a vásárlás után nem árt egy szervíz(olaj, betétek, szűrők, miegymás). Tehát 50 e huf még legyen az motoron meg az átíráson felül. Nem kioktatni szeretnélek, csak segíteni. További jó keresgélést!
lasd: [5319] tegnap 13:55
Amit nézz: ZZR250, ZZR400, GS500, ER5, bandit400-250, hornet 250... ha kisebb a büdzsé akkor: MZ Szerintem.
ertettem :)
bar ahogy nezem, olyan eros mint egy 600-as ZZR...
de akkor keresek kisebbet
Kezdő motornak NE!
hm, korulnezelodes kozben talaltam valami nagyon erdekeset:
http://www.expressz.hu/auto/motorkerekpar/hirdetes-23211656
/
az erdekes resze az, hogy ez itt van a szomszedomban (konkretan ugyanebben a faluban lakom :D)
valaki tudna par szot mondani errol a tipusrol?
ugyan lenyegesen nagyobb gep, mint amire gondoltam, de a foldrajzi okok miatt nem tudom figyelmen kivul hagyni :D
en is gondoltam ra (illetve nem MZ-re, hanem valami ujabb, 50-es mocira vagy simsonra, hogy addig is szerezzek egy kis gyakorlatot, amig meglesz az A-s jogsi), de arra jutottam hogy sok ertelme nem lenne. eleve azert (is) kellene, hogy feljarjak vele BPestre videkrol, egy MZ-vel az eleg nagy szenvedes lenne, arrol nem beszelve hogy amennyire tudom, a megbizhatosaguk sem az igazi (kapasbol 25-30 eves gepekrol van szo)
bar aztan lehet hogy ez lesz, meglatjuk...
Én a helyedben vennék egy ilyen MZ szerű valamit kezdésnek, annak nem kár ha valami baja lesz, és ha már nem vagy kezdő akkor venni nagyot! Mikor a zabszemhez nem kell már fakalapács.
koszi, remelem meglesz :)
bar egyelore meg jogsi sincs, csak ma volt a rutinvizsga. aztan alighogy megkapom a jogsit, megyek kulfoldre, majusban majdnem vegig ott is leszek, szoval junius elejen lesz csak aktualis a motorvasarlas. de messze van :(
Reggel félálomban olvastam, és észre sem vettem, hogy az a nem ott van! Remélem sikerül kedvedre valót választani. Sok szerencsét hozzá!
pont ezt mondtam, hogy nem a szaguldozas erdekel :) szerintem nagyon nem mostanaban fogok 200-at menni vele ahogy magamat ismerem. igy harmincon tul mar elmult az ifju titani lendulet, tudok nyugodtan viselkedni ketkereken is :)