Mennyi egy motor átíratási költsége? Pl egy 250-es vagy 500-as vagy ezres motoré? ( Interneten 18 ft/ ccm-et találtam, de egy kereskedésbe azt mondták egy 500-as ( GS ) átiratása 42 ezer.
Sziasztok.
Kerdesem lenne ,kezdö motoros letemre tanacstalan vagyok h mi legyen az elsö komolyabb motorom.Hornet 600.fazer 600,kawa z 750?turazasra hasznalnam 2szemelyel.
Szia, én is az aliansnál vagyok lehet hogy szüneteltetni nem lehet, de én úgy szoktam aminek mostmár tudom a hátrányát is...de leírok mindent. Én eddig minden télen mióta nagy vasam van kivonattam IDEIGLENESEN forgalomból a motort, max 6 hónapra lehet ez 1800Ft odba kerül, megmondod hogy meddig szeretnéd kivonatni beírják a forgalmiba és kész ha eljön az a nap ami a forgalmiban van onnantól megint mehetsz...ha esetleg időközben úgy döntesz hogy márpedig neked mégiscsak kell a motor akkor bemész megint 1800 Ft megint egy beírás és már mehetsz is. Mivel nincs forgalomban a motorod bemész az alliansba mondod hogy ki lett vonva, ő lefényeli aztán bent marad a kis pénzed náluk majd jövőre mikor kezd eljönni a forgalmiban lévő dátum bemész mondod hogy megszeretnéd kötni a biztosítást és tavalyról maradt bent pénzed is úgyhogy úgy számoljanak hogy jó legyen!
pozitív dolog:
+nem kell az időszakra biztosítást fizetni
+nem kell teljesítmény adót fizetni erre az időszakra
+ha januárban egyszer kisüt a nap és lesz 8 fok legalább lesz visszatartó erő és nem pattansz fel majd töröd össze nagy esélyel a vasat.
negatív dolog:
-1800Ft egyszer majd ha jön a jó idő és te tovább gondoltad a kivonatást akkor megint 1800Ft
-Ami eléggé rossz hogy egy beírás 1-2 sort vesz el a forgalmidból úgyhogy kb.3-4 évig tudod ezt megjátszani utánna új forgalmi kell,plusz ha vissza is szeretnéd csinálni idő előtt akkor már ennyi ideig sem tudod megjátszani
-és ami kurva nagy geciség hogy az allians még véletlenül sem mondta hogy őnáluk csak akkor tudsz bónuszba felfelé ugrálni ha a tárgyévben 9 v. 10 hónapig (nem tom pontosan) van biztosításod. persze a bónus rendszert is talán csak egy gépjárműre tudod igénybe venni, úgyhogy ha van autód akkor ez tökmindegy
Na ezeket kell figyelembe venni én most is ki fogom vonatni, mert ha kivonatom 4 hónapra mikor tényleg szar az idő, akkor is a kb.36 ezres biztosításból 12.000 Ft ot spórolok és a teljesítményadóból 8 at tehát kb. 20ezret. ebból lejön az 1800Ft ....mindenkinek más a teljesítményadó miatt úgyhogy lehet számolgatni. és ha ezt 4 évig megcsinálod kb.72ezret nyersz vehetsz egy új sisakot. A bónuszban pedig 4 év alatt ha jól tudom 2 lépnél fentebb ami nem tudom mennyit oszt vagy szoroz arra azért kíváncsi vagyok én is!
Tudna valaki segíteni abban, hogy motorteleszkópra való harmonika huzatot, lehetőleg fekete színben, hol tudnék beszerezni Bp-en, vagy környékén? Az sem baj, ha nem túl drága. :)
http://motorteszt.com/site/ind...