Vegyél egy IFA-t, kicsit sokat eszik, de biztonságos és jól pakolható. Valamint az sem számít, hogy megadják-e az elsőbséget, vagy sem. Autót ilyen esetben eléggé össze lehet törni, motorral meg rossz esetben belehallhat egy ilyenbe az ember.
ezt most komolyan kérdezed egy motoros oldalon?
Meg Neked kell eldönteni, nem másnak
Autót szélesebb körben ki tudod használni, de a motorozás érzése semmivel sem pótolható, ráadásul sokszor praktikusabb a motor az autónál..
szerintetek autót vagy motort érdemesebb venni? én pl most tettem le a jogositványt mind2-re és az autokat is nagyon szeretem meg a motorokat is.. de egyenlöre csak 1 lehet.. motor vagy auto?
Sziasztok! Tanácsotokra vettem egy Aprilia Scarabeot 50-eset. Én 4-es panelben lakom, és a zárt pincerekeszemben gondoltam tárolni... Mint kiderült nem lehet, mert tűz és robbanásveszélyes anyag van benne! CUMI! Utcán nem gondolnám hagyni!
Arra gondoltam, ha műszakilag megoldható - mint pl. egy Simsonnál - kiszedhetővé tenném az üzemanyagtartályt. A típust nem ismerem, de tartok tőle hogy pilótavizsgás feladat! Van ötletetek?
Hello mindenkinek, kezdö motoros vagyok( jelenleg egy 150 es etz-m van) szeretnék majd jővő tavasszal egy 250 és vagy egy olyan nagyobb mocit amit lehet korl papirokkal vezetni, csak nem tudom milyen tipusu lenne a jó választás. Sajna ujra nam telik ezért csak használtat tudok venni. ( 250 es etz nem akarok venni.) Ja és nem tom hogy v2 est vegyek vagy sorosat. válaszotok várom elöre is kösz, Jason.
Nem ertem minek csinalnak ilyesmibol korlevelet, hat el kell menni a rendorsegre. Ha volt helyszineles, akkor tudjak mirol van szo, ha meg nem volt, akkor szinte mindegy, sajnos.
Egy motorosnak szeretnék segíteni, meg kéne találni!
Tegnap (07.01) Budaörsről mentem Pest felé a nulláson.
A nagy duna hídon volt egy baleset, én úgy a 8-9. voltam a sorban. Amikor előregurultam látom hogy egy motoros volt a szenvedő fél, épp a vasat állította fel. Kérdeztem mivel tudok segíteni, a külső sávban álló kamionos mondta hogy egy román ponyvás kamion volt a hibás, menjek utána!
Rajtam nem múlt, Miklósnál utolértem, de tekintve hogy megállítani nemigazán tudtam, felírtam a rendszámát.
Szeretném eljutattni a balesetet szenvedő motorosnak,
de nekem is sietnem kellett, bevárni nem tudtam.
Nem tudok róla semmit, még a motort sem tudtam megnézni,
asszem fekete sportmotor volt.
Lehet hogy Ő is keres engem, bár nem tudom így utólag
el lehet-e érni hogy a hibást megtalálják.
Én egy fekete Aprilia Pegaso-val, fekete gatyában, piros ingben, fekete bukóban voltam.
csak azért kérdem mert találtam egy cikket a neten és ot a következök voltak
2008. január 1-jétől a gépjármű üzembentartói jog is vagyoni értékű jognak minősül, amely azonban csak az ajándékozási és az öröklési illetéknek lehet tárgya, a visszterhes vagyonátruházásnak nem. Amennyiben a gépjármű üzembentartói jog megszerzése ellenérték fejében történik, úgy nem keletkezik illetékfizetési kötelezettség.
Az illeték megállapítás alapjául szolgáló illetékfizetési kötelezettség az üzembentartói jog esetén csak az ingyenes szerzésre terjed ki.
Első lépésben az okiratot abból a szempontból kell megvizsgálni, hogy tartalmaz -e ellenértéket az üzembentartói jog átengedése. Amennyiben az ellenérték nincs megjelölve, úgy vélelmezni kell a szerzés ingyenességét.
tömören a lényeget szedtem ki belőle.
Hello gábor mi most csináltunk iljent egy kocsinál ott 6000ft az uj forgalmi és kész a többi passz kell hozzá valami üzembetartói szerzödés meg biztositás
Szép napot!
Szeretnék egy kis segítséget kérni "üzembentartói szerződés". lenne egy motor cserém 1 az 1-ben, költség csökkentés képpen egyikünk semi íratná át csak üzembentartk lennénk. erröl szeretnék némi infót kapni. a tulajdonos terhelik a további költségek vagy az üzembentartot? és milyen költésgekkel jár az okmányirodai költég ha irunk bele a szerződésbe árat? " ár nélkül azaz ajándék vagy hagyaték után illetéket kell fizetni ezt már kideritettem" előre is köszönöm .
üdv.gábor
Hát nem tudom a homokfújásra én is gondoltam csak az van h azt utána át kell csiszolni simára mert nagyon érdes lesz meg nem tudom nekem alu-felnim van és h azt mennyire roncsolja meg, mert láttam homokfújt felületet amit a legkisseb homokszemmel csináltak és eléggé érdes az is. Viszont beszéltem egy festővel és azt mondta h ha rozsda van akkor azt le kell csiszolni alapig ha nincs akkor csak zsirtalanítás és mehet rá az alapozó, utána azt csiszolni és rá a festék
Szeretnék kérdezni valamit mert a motocross témában nem vagyok jártas. Eddig egy yamaha dt-m volt és erdőben általában csak hétvégi motorozásra használtam. Ara gondoltam hogy lecserélem egy crossmotorra és ugyanúgy erdőben hétvégi motorozásra használnám. Viszont hallottam erről az üzemórás dologról. Mire számítsak mennyire megy hamar szét a motor, milyen sűrűn kell szervizelni? Csak mert az endurot azt elég ritkán kellett.
És milyen márkában érdemes gondolkodni?
Meg Neked kell eldönteni, nem másnak
Autót szélesebb körben ki tudod használni, de a motorozás érzése semmivel sem pótolható, ráadásul sokszor praktikusabb a motor az autónál..
szerintetek autót vagy motort érdemesebb venni? én pl most tettem le a jogositványt mind2-re és az autokat is nagyon szeretem meg a motorokat is.. de egyenlöre csak 1 lehet.. motor vagy auto?
Scarabeonak mennyire nehéz kiszedni az üzemanyagtartályát?
ennyi erővel csak ereszd le a benzint és kész.
Arra gondoltam, ha műszakilag megoldható - mint pl. egy Simsonnál - kiszedhetővé tenném az üzemanyagtartályt. A típust nem ismerem, de tartok tőle hogy pilótavizsgás feladat! Van ötletetek?
Szevasztok!
Egy motorosnak szeretnék segíteni, meg kéne találni!
Tegnap (07.01) Budaörsről mentem Pest felé a nulláson.
A nagy duna hídon volt egy baleset, én úgy a 8-9. voltam a sorban. Amikor előregurultam látom hogy egy motoros volt a szenvedő fél, épp a vasat állította fel. Kérdeztem mivel tudok segíteni, a külső sávban álló kamionos mondta hogy egy román ponyvás kamion volt a hibás, menjek utána!
Rajtam nem múlt, Miklósnál utolértem, de tekintve hogy megállítani nemigazán tudtam, felírtam a rendszámát.
Szeretném eljutattni a balesetet szenvedő motorosnak,
de nekem is sietnem kellett, bevárni nem tudtam.
Nem tudok róla semmit, még a motort sem tudtam megnézni,
asszem fekete sportmotor volt.
Lehet hogy Ő is keres engem, bár nem tudom így utólag
el lehet-e érni hogy a hibást megtalálják.
Én egy fekete Aprilia Pegaso-val, fekete gatyában, piros ingben, fekete bukóban voltam.
---------------------------------------------------------
--
Küldjétek körbe légyszíves, hátha meglesz a srác!
Ha esetleg előkerül, adjátok meg neki a számom nyugodtan:
0670-77-95-770
2008. január 1-jétől a gépjármű üzembentartói jog is vagyoni értékű jognak minősül, amely azonban csak az ajándékozási és az öröklési illetéknek lehet tárgya, a visszterhes vagyonátruházásnak nem. Amennyiben a gépjármű üzembentartói jog megszerzése ellenérték fejében történik, úgy nem keletkezik illetékfizetési kötelezettség.
Az illeték megállapítás alapjául szolgáló illetékfizetési kötelezettség az üzembentartói jog esetén csak az ingyenes szerzésre terjed ki.
Első lépésben az okiratot abból a szempontból kell megvizsgálni, hogy tartalmaz -e ellenértéket az üzembentartói jog átengedése. Amennyiben az ellenérték nincs megjelölve, úgy vélelmezni kell a szerzés ingyenességét.
tömören a lényeget szedtem ki belőle.
Szeretnék egy kis segítséget kérni "üzembentartói szerződés". lenne egy motor cserém 1 az 1-ben, költség csökkentés képpen egyikünk semi íratná át csak üzembentartk lennénk. erröl szeretnék némi infót kapni. a tulajdonos terhelik a további költségek vagy az üzembentartot? és milyen költésgekkel jár az okmányirodai költég ha irunk bele a szerződésbe árat? " ár nélkül azaz ajándék vagy hagyaték után illetéket kell fizetni ezt már kideritettem" előre is köszönöm .
üdv.gábor
És milyen márkában érdemes gondolkodni?
ezzel is sokat segítettél!