Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

kermény dilemma, ugyanis nem kevés összeg az 400 ezer különbség a használt és a szalonállapotú közt. Ezt a témát is járd körül nagyon rendesen. Ugyanis nézd meg először a használt motort, próbáld ki, esetlegesen kérdezd ki az előző tulaját, hogy van-e valami hibája a motornak, stb. aztán azt te is látod rajta, hogy milyen állapotban van. (lehet, hogy annyiért jó, lehet hogy az állapota miatt nem ér annyit. esetleg alkudozni is tudz, hát ha enged az árból)
újat teljesen szalonból bármikor hoznak neked rendelés után.
Használt meg úgymond ha elkel, akkor el kelt. Amúgy ebben a témában nehéz állást foglalni. Mivel hogy nekem meg nincs motorom, így meg főleg.
Jah és mégegy.Nagyon tetszenek a gsr 600 as motorok.szerinted mit tegyek?Vegyek egy használtat 1,4 millioért vagy teljesen ujat 1,8 millioert?És mi a véleményed a tipusrol?
tanácsként azért járj utána ennek is, hogy hogy van ez most.

Én is ezt fogom tenni a napokban, mert nekem is ajánlottak egy motoros oktató, meg sulit.
Ha mindent megtudtál, utána jöhet a ruci vásárlás. (viszont én azt ajánlom, hogy erre ne sdajnálj áldozni)
Nekem annak ellenére hogy nincs jogsim egy párszor már elvittek motorozni, és mindig azt mondtam, hogy kell a nagy motorra a bőrruci, meg a normális csizma, sisak.
(papucsban és rövidnadrágban, meg pólóban sztem nagyon gázos!)
ha az illető nem múlt el 21, akkor így van.
Köszönöm a válaszodat.Azért gondoltam erre mert egyik ismerösöm brátnöje akart menni és nem lehetett csak 125-re(állitolaag).Jövö héten kezdeném a jogsit aztán elég gáz lenne h megveszem a ruhát,jogsira meg nem mehetek.
ha betöltötted a 21-et, akkor egyből mehetsz nagymotorra is, nem kell hozzá más.
én nem hallottam ilyenről, hogy újra mindenből vizsgázni kellene.
Nekem az lenne a kérdésem,h hallottam egy olyan hirt melyszerint visszahozták a régi rendszert amiben végig kell járni a kategoriákat a korlátlan jogsi eléréséhez. IGAZ EZ?
nekem azt mondták, hogy kb. 110 e most mindennel együtt az egész jogsi...
mondjuk nem két fitying az fix, de van részlet fizetés...
Szerintem ha újat szeretnél venni akkor kawa ZX-250 és mivel a 600 ast emlegetted sztem inkább a spormotrokra hajlasz szerintem szerezz valami 250 eset vagy ahogy érzed h mennyire szeretnél /száguldozni/ még a zxr-400 as is egy jó sportmotor .....de sztem jobb lesz szépen sorba végig menni a ( szamárlétránn )
szerintem mástól sem. max a tanfolyamos tarifátol.
ok, akkor ettől nem kell megijednem...
nem veszik el a b kategoriát. ugyhogy hajrá
Nem érinti a megszerzett kategóriát
nem függesztik fel sztem...
Sziasztok!
Ha már nagy motor jogsi a téma, nekem is lenne egy-két kérdésem:
én lassan 28 leszek és már egy jó ideje gondolokodom a témán, hogy szeretnék nagy motorra jogsit, viszont nekem van autóra jogsim elég régóta 2001 óta, amúgy egészségügyiben tanultam, tehát ez valszeg mentesség lesz.
Kérdésem annyi, hogy ha véletlen megbukok a KRESZ vizsgán (na nem így állok hozzá egyből) akkor addig a B kat. jogsim is felfüggesztik vele? Vagy ekkor mi van?

aztán én sem motoroztam még egyedül. erre azt mondják, hogy ez nagy előny, más meg hogy kiscsit hátrány.
Előny, mert a hülye esetleges berögzült rossz mozdulatokat nem alkalmazok, viszont hátrány, mert így többet kell vezetnem...

még egy kérdés: hogy ugye ilyen esetben nem egyből mondjuk egy 600as motorral kell kezdeni?
Ha vki tudna tanácsot adni, akkor azt szívesen venném.
V.O.P.
szasztok mondjon már nekem valaki valamit a Marushin sisakokrol pl konkrétan erröl. Jo nem jo? Köszi
Gondolom ebből kitalálható, hogy nincs birtokomban semmilyen vas, valószínűleg vmilyen használt mocit vennem kéne, amin megtanulok...
Mert úgy terveztem, hogy először leteszem a jogsit, aztán ruházok be, de nem fog menni, ezek szerint kell egy gyakorló motor is
Hát igen, pont ez a problémám :),
mivel még normális motoron nem ültem..., így a technikáját sem tudom igazán(csak másokat láttam, hogyan csinálják, meg apám motorozott annó, mesélt, de én saját magam nem mentem még motorral, nem volt rá lehetőségem), de ha a tanfolyamon elmagyarázzák rendesen,hogyan és mit kell csinálni akkor meg tudom tanulni, azzal nincs gond, csak ha egyből nagyobb kategóriával kezdem, akkor gondolom nehezebb a dolgom is.
Azért köszi a választ.
cső Gergő 182 nekem 26 évesen jött meg az eszem. vagy ment el :) nem tok sokat segiteni
de ha leteszed az A+ ot azzal nem vesztessz semmit sőt megsporolsz kemény tizezreket
Az edzésen nem tanitanak meg motorozni az nem azért van csak hogy megmutasák hogy mit hogy kell. Aztán majd belejössz. meg aztán nem kell egyböl állat módjára motorozni. Csak szép sorjában módjával.
Ha már valaha ültél motoron akkor nincs gáz a többi is olyan csak nagyobb és erössebb. tehát a technika nagyjábol megvan csak szokni kell a sulyt meg az eröt. Szoval csak ovatosan sok sikert ez az én véleményem.
Hellosztok!

Egy ideje látogatom a fórumot, mivel elhatároztam, hogy motorozni szeretnék, és kiváncsi voltam ki miket ír(élményekről, motorokról, stb.).
Az a helyzet, hogy még jogosítványom sincs, és éppen ezért jöttem ide kérdezősködni. Először is azon gondolkodtam, hogy lassan betöltöm majd a 21-et, és ha minden igaz, akkor letehetném az A korlátlan jogosítványt (így van?). Viszont nem tudom, hogy azok, akik még életükben nem vezettek motort, azokkal mit kezdenek ilyenkor a tanfolyamon? (mivel se a1, se a korlátozott jogsim nincs) Megcsinálhatnám, hogy leteszem az a A korlátozottat majd, ha már megy, akkor a korlátlant, de felesleges pénzkidobásnak gondolom.
Itt biztos nem volt senkinek hasonló gondja, de engem most kapott el a motorozási hév. A családban mindenki autó párti, de én nem, nem ültem még "normális" motoron, csak robogón, meg még általános sulis koromban haverom 50es kis motorján, de mivel lassan gyűlik a pénzem, így gondoltam valami olyanba kéne fektetni, ami érdekel:).
Tudom, általában nem 21 évesen kezdenek el az emberek motorozni, de nekem most jött meg az eszem :).
Ha valaki tud valamilyen segítséggel szolgálni, azt megköszönném.
üdv. Gergő
az a gép már elkelt Gerggő fiam!
Sziasztok.Gondoltam be írom ide is jótanácsként hogy mindenki lessen rá a km/h óra mutatóra főleg aki nem múlt el 18!Ugyanis még énsem múltam el 18 és leállítottak gyorshajtásért.És mivel 40 helyett 70el mentem 3 hónapra bevonják a jogsim.Pont nyáron nemfogok tudni motorozni.
Na széles utat.
Sziasztok! A hétvégén lecseréltem a gyári indexeimet szép kis minikre! De így amikor kivillan a két index akkor a helzetjelzőm meg a hátsó lámpám is elhalványodik! Látszik leesik a feszkó! A gyári izzók az indexekben 18w-ak voltak az újak meg 21w! Szerintetek ez okozhatja a problémát? A válaszokat előre is köszönöm!
csak az a baj hogy nekem nem nagyon van ijen ismerősöm szerinted honnan akaszthatnék le egy ijen kolegát mert én debrecenei vagyok a moci meg szeged mellett.vagy hol van kawa szervíz esetleg szegeden ?mert mindenképp meg akarom nézetni valaki hozzáértővel. nem tudsz valami tanácsot adni? köszi gergő