2 kérdésem lenne:
Az első: Nem magyarországon lakom, hanem külföldön, a jogsim pedig lejárt, megcsináltatni csak otthon van rá mód. Ez eddig tiszta sor. Április végén megyek haza akkor az első dolgom az lesz, hogy irány eü alk vizsga és utána okmányiroda. Azt szeretném megtudni, hogy tudok e kérni 1 napos vagy annál kevesebb átvételt, mivel május másodikán mennem kell olaszországba és az ideiglenes vezetői engedélyt nem fogadják el külföldön.
Második kérdésem:
A motorom műszakija május 3-án lejár. Az új rendszer szerint műszaki vizsgálatkor felírják a motor km óra állását. Nekem egy baleset miatt tavaly cserélve lett az óra, viszont a mostani órában másfélszer több a km óra állás mint az eredetiben. Ebben az esetben át lehet-e íratni a km óra állást az eredeti állásra?
Szia!
Egyik régi kollégámnak volt hasonló esete, neki felcsapott a szenyvízcsatorna fedele és karter, olajszívattyú, és még valami megsérült. Neki komplett új blokkot vettek a csatora tulajai. Igaz bírósági ügy volt belőle. Ha jól tudom Pécsett történt meg az eset. Ennyit tudok róla.
Sziasztok!
Sajnos elég pocsékul indult számomra a szezon.
Nemrégiben ellopott szennyvíz aknafedő helyett csak egy 5 ös kazánlemezt helyeztek vissza a szennyvízes emberkék.
Ráhajtottam, felcsapott...ami első ránézésre sérült:
-kipuffogó leömlő
-olajteknő
-olajszivattyú szűrő
-kuplung dekli
Rendőrök elmondása szerint kárigénnyel a szennyvízkezelő felé élhetek, de Ők feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen közúti veszélyeztetés vétkével (vagy valami ilyesmi)
Helytálló ez így?
Volt már valakinek ilyen esete? Gondolom úgy működik mint a kötelezőre javíttatás?
Elvileg van biztosítása a szennyvízes cégnek ilyen esetekre.
Szia! Az újfajta adásvételire rá kell kerülnie a pontos átadás idejének (óra, perc) és az akkori km óra állásnak, pont ezért. Valamint eladás után 8 munkanapod van az okmányirodában bejelenteni az eladást, ott lekerül a nevedről és már nem kapsz semmilyen csekket. Én így tudom.
ahogy sejtettem olyan népcsoport érdeklődik fater zsigulija után akikben nem sok bizodalmam van
még mindig nem lehet tenni semmit ezekkel a nem átírt autók után az eladónak jövő dolgokkal?
pl gyorshajtás parkolócédula stb
fater meg is kaparná magát ha jönne pár gyorshajtási csekk az eladott autója után
bear!
érdekel még a kis zsiguli?
most jutottam el addig hogy fotózzak
ha igen írj egy mailt aztán írom a részleteket meg képekről a linket
egy olyan 50esből még a friss műszaki is meglenne, jobb mint gondoltam
Köszönöm szépen mindenki válazát, édekes gondolatokat írtatok.
Bemegyek a fránya okmány irodába majd, és csak megkérdem. Hátha lenne valami olcsó megoldású kiskapu. És igyekszem megírni ide a tapasztalataimat okulás képpen.
Gondolom az alapján mentesül, mert nincs forgalomba helyezve és így nem is lehet hol kivonatni hivatalosan. Bár hallottam olyant is, hogy a biztosítónál állítólag ( mondom állítólag ) lehet tenni olyan nyilatkozatot, amiben leírod a jármű tárolási helyét és az okot amiért nem használod. Pld. totálkár vagy alkatrész hiánya miatt nem javítható.
A link szerint segédmotoros kerékpárra 0 Ft a fedezetlenségi napidíj, e szerint mégsem indokolt eladni/visszavásárolni az évek óta nem használt kismotort?
Forgalmit és a rendszámot már tavaly nyáron leadtam és ennyi.
Olvasgattam fórumokban és azt írták, hogy baszták leellenőrizni.
Gyakorlatilag tévesen küldték a csekket.
De azért holnap fölhívom a főgringót és elküldöm melegebb éghajtalra.
2. Nem, azt fogják beleírni amit az óra mutat.
2 kérdésem lenne:
Az első: Nem magyarországon lakom, hanem külföldön, a jogsim pedig lejárt, megcsináltatni csak otthon van rá mód. Ez eddig tiszta sor. Április végén megyek haza akkor az első dolgom az lesz, hogy irány eü alk vizsga és utána okmányiroda. Azt szeretném megtudni, hogy tudok e kérni 1 napos vagy annál kevesebb átvételt, mivel május másodikán mennem kell olaszországba és az ideiglenes vezetői engedélyt nem fogadják el külföldön.
Második kérdésem:
A motorom műszakija május 3-án lejár. Az új rendszer szerint műszaki vizsgálatkor felírják a motor km óra állását. Nekem egy baleset miatt tavaly cserélve lett az óra, viszont a mostani órában másfélszer több a km óra állás mint az eredetiben. Ebben az esetben át lehet-e íratni a km óra állást az eredeti állásra?
Köszönöm segítségeteket.
Egyik régi kollégámnak volt hasonló esete, neki felcsapott a szenyvízcsatorna fedele és karter, olajszívattyú, és még valami megsérült. Neki komplett új blokkot vettek a csatora tulajai. Igaz bírósági ügy volt belőle. Ha jól tudom Pécsett történt meg az eset. Ennyit tudok róla.
Sajnos elég pocsékul indult számomra a szezon.
Nemrégiben ellopott szennyvíz aknafedő helyett csak egy 5 ös kazánlemezt helyeztek vissza a szennyvízes emberkék.
Ráhajtottam, felcsapott...ami első ránézésre sérült:
-kipuffogó leömlő
-olajteknő
-olajszivattyú szűrő
-kuplung dekli
Rendőrök elmondása szerint kárigénnyel a szennyvízkezelő felé élhetek, de Ők feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen közúti veszélyeztetés vétkével (vagy valami ilyesmi)
Helytálló ez így?
Volt már valakinek ilyen esete? Gondolom úgy működik mint a kötelezőre javíttatás?
Elvileg van biztosítása a szennyvízes cégnek ilyen esetekre.
sajna eddig olyan ember nem jelentkezett aki egyből jött is volna az okmányirodába........
még mindig nem lehet tenni semmit ezekkel a nem átírt autók után az eladónak jövő dolgokkal?
pl gyorshajtás parkolócédula stb
fater meg is kaparná magát ha jönne pár gyorshajtási csekk az eladott autója után
kicsit megkeverték ezt a részt
Pénteki napon vettem a motort, hazajöttem vele, hétfőn meg a biztosító simán megírta péntektől a papírokat
érdekel még a kis zsiguli?
most jutottam el addig hogy fotózzak
ha igen írj egy mailt aztán írom a részleteket meg képekről a linket
egy olyan 50esből még a friss műszaki is meglenne, jobb mint gondoltam
Bemegyek a fránya okmány irodába majd, és csak megkérdem. Hátha lenne valami olcsó megoldású kiskapu. És igyekszem megírni ide a tapasztalataimat okulás képpen.
Gondolom az alapján mentesül, mert nincs forgalomba helyezve és így nem is lehet hol kivonatni hivatalosan. Bár hallottam olyant is, hogy a biztosítónál állítólag ( mondom állítólag ) lehet tenni olyan nyilatkozatot, amiben leírod a jármű tárolási helyét és az okot amiért nem használod. Pld. totálkár vagy alkatrész hiánya miatt nem javítható.
Olvasgattam fórumokban és azt írták, hogy baszták leellenőrizni.
Gyakorlatilag tévesen küldték a csekket.
De azért holnap fölhívom a főgringót és elküldöm melegebb éghajtalra.