Én meg az ügyvédeket is büntetném. Ugyanazt a büntetést kapnák mint az ügyfelük. Alaposan meggondolnák egy-egy esetben hogy elvállalják-e a többszörös visszaeső bűnözők, gyilkosok védelmét...
Az USA-ban egyes tagállamokban működik a dolog. Elmész, leteszed a KRESZT, vezetsz egy gyakorlati órát, és megújították a jogsid. Frissül a tudásod, és megnézik, képes vagy-e vezetni. Nem olyan rossz dolog az.
Annyit még hozzátennék, hogy az igen nagyra becsült doktorokat is a bíróság elé cibálnám egyes esetekben. Ugye mindenki olvasott már olyan balesetekről, ahol élemedett korú vezetők okoztak baleseteket. Ütött már el engem is olyan tata, aki szerintem nem nagyon látott tovább a heftijénél, aztán mégis volán mögött ült.
Az is leszel a szemembe. Nem azért van sok baleset mert az emberek nem ismerik a kreszt. Én 30 éve tettem le a vizsgát és szerintem a valós életben nem sok változás történt. Konkrétan azóta vannak körforgalmak, illetve 30-as zónák és kész, már ami lényeges változás. A többi dolog egy elvont túlbonyolított hülyeségek halmaza. A sok baleset a figyelmetlenség, az erőszakosság, és a relative helytelen sebesség megválasztás miatt van. Nem azért, mert egy nem életszerű táblát, vagy kresz szabályt nem ismerek. Ha úgy közlekedsz mint ahogy a Kreszkönyvbe le van írva, úgy hamarosan szembe találod magad azzal a ténnyel, hogy szinte baleset veszélyes helyzeteket teremtesz magadnak illetve másoknak. Arról ne is beszéljünk, hogy a manapság egyre agresszívebb gépjármű vezetők dühével is szembe találnád magad.
Én a DEFENZIV vezetés híve vagyok.Nem a mindenáron való, sokszor nem életszerű, felesleges korlátozások betartásának a híve.
tudom, nem leszek népszerű, de én bevezetném, hogy mindenkinek 5-10 évente vizsgáznia kéne KRESZ-ből és gyakorlatból is. Katasztrófa, ami az utakon van.
annakidején 17 volt
17 év és 11 naposan megvolt az a+b jogsi
de csak azért tartott ilyen sokáig mert nem fértem bele az előző heti vizsgázói keretbe
nálunk is megy az agyalás, a gyereknek nem lesz 17 évesen jogsija, hanem inkább 18 évesen b+a2 így lehet egy kicsit spórolni, aztán az a2 elég sok mindenre elég már
Igen, magamból kiindulva, lehet jobb is, hogy eltörölték ezt, hogy 18évesen korlátlan jogsit kapjanak az emberek. Tudom akik ott álltak/állnak előtte, nagy kibaszásnak érzik, hogy nem tudják már így letenni. Biztos van aki kibírja, hogy ne próbálgassa a motort, én nem ilyen voltam 18évesen. Kellett pár év mire benőtt a ...
sokan úgy gondolják hogy állampolgári jogkánt kellene járni a jogsinak....
lehet így is lenne egy szép új világban ahol mindenki 100%-ban teljesítene és senki sem lopna csalna
Helyedbe én így csinálnám: Felhívnék egy vizsgaállomást, hogy be szeretnék jelentkezni kresz vizsgára mi a módja (100%, hogy nem kell tanuló iskola hozzá), mert nekünk 60km-re Bajára kellett eljárni vizsgázni és akinek nem sikerült elsőre, velük kellett lebeszélni, hogy mikor tudnak jönni újra. Ha meg már úgy is van jogsid, annyira nem ismeretlen a kresz, vennék a helyedbe egy könyvet, átolvasod, sulit kihagyva lerakod a vizsgát, aztán csak vezetni mennék a suliba. Szerintem a tanítás árát simán meg lehet így spórolni. Persze az iskolát is megkérdezném, hogy csak vezetni jönnék, kresz meg van így is vállalnak-e...
Én a DEFENZIV vezetés híve vagyok.Nem a mindenáron való, sokszor nem életszerű, felesleges korlátozások betartásának a híve.
Én 17 évesen tettem le az A1-et és 29 évesen a korlátlan,volt2 rutin órám aztán vizsga és 4 városi vezetés és vizsga!És kb 40 ezer
Ha le lkell akkor le kell.
17 év és 11 naposan megvolt az a+b jogsi
de csak azért tartott ilyen sokáig mert nem fértem bele az előző heti vizsgázói keretbe
nálunk is megy az agyalás, a gyereknek nem lesz 17 évesen jogsija, hanem inkább 18 évesen b+a2 így lehet egy kicsit spórolni, aztán az a2 elég sok mindenre elég már
lehet így is lenne egy szép új világban ahol mindenki 100%-ban teljesítene és senki sem lopna csalna