nekem meg szombat du volt a kötés, nem emlékszem pontosan hány óra de kb 4 után
az előzőt csak másnap tudtam megcsinálni majd éjfélkor értem haza, akkor már rászámolta a 100pénzt
akkor valamit elrontottál
pár hónapja vettem egy motort annál simán engedte a vásárlás napján megkötni a vásárlás napjától induló biztosítást
amúgy ez egy nagy szemét dolog mert közlekedni ugyan nem lehet a mabisz biztosítással de fizetni kell érte
kb mint a helyjegyes vonatokon akkor is fizetni amikor nincs ülőhely
Egyik ismerősömmel történt a következő dolog. Kb 2 éve nem használja a motort és azóta nincs is rajta biztosítás, viszont forgalomból nincsen kivonva, műszaki is le van járva. Kérdés, hogy ha most pl a testvére lesz az üzembentartó és biztosítást köt rá, illetve leműszakiztatja, akkor ki tudja kerülni a felhalmozott fedezetlenségi díjat?
Nekem ezt anno biztosító mondta (mármint a megoldást nem, csak hogy az advét dátuma számít, akármit csinálok). Persze lehet hogy hazudtak, és csak le akartak húzni, vagy azóta változott a szabályzás... Én is azt tudom javasolni, hogy kérdezd meg a biztosítót, mi az aktuális álláspontjuk.
Eladót nem zaklatják tapasztalatom szerint, eleve nem is kerül be semmilyen rendszerbe, ha nem köt biztosítást. Ha meg valaki rákérdezne, meg lehet mondani neki, hogy kizárólag otthon a kiskert végében ment vele körbe-körbe. Ameddig nem mész közútra, annyi biztosítás nélküli smkp.-t tarthatsz otthon teljesen legálisan, amennyit akarsz.
Köszönöm a válaszaitokat, így nem teljesen egyértelmű úgyhogy szerintem megkérdezek egy biztosítót is biztos ami biztos. A friss adásvételivel kapcsolatban az eladóra nem terhelhetik ki ugyanúgy a fedezetlenségi díjat?
Ideiglenes rendszámom volt, az autón 07.30-ig volt biztosítás.
07.26-án pénteken kötöttem online biztosítást a rendes rendszámra, de a rendszer csak másnaptól engedte, azaz 07.27-től.
Azonnal hozzáadott a rendszer 1 nap fedezetlenségi díjat!
Pedig az autón 07.30-ig kifizetett biztosítás volt.
Költsék gyógyszerre!
Helló a segédmotorra nem számolnak fedezetlenséget.
Én most vettem kocsit még aznap megkötöttem a biztit a netrisken és kaptam 10 nap fedezetlenségi dijat!? De még igy is olcsóbb mint az eddigi havidíjjam.
1. eset: elvileg igen, jogosan jártak el, a biztosítást azonnal meg kell kötni, hétvége sajna nem kifogás. (Én is hétvégén vettem autót. Advét aláírása után két perccel már biztosítás is meg volt kötve, muszáj.)
2. eset: nekem volt hasonló esetem, zárt pályán/magánterületen használt (biztosítás nélküli) smkp.-t szerettem volna közúton használni, akkor azt a tájékoztatást kaptam, hogy az advét időpontja számít, mert azt úgyse tudom bizonyítani, hogy addig nem használtam közúton, tehát az advét dátumától fedezetlenségi díjat számolnak fel.
Teljesen abszurd, ha nagyapádtól örökölsz egy kosár alkatrész, és 20 év múlva összeraksz belőle egy Simsont, és biztosítást kötsz rá, akkor 20 évre fedezetlenségi díjat számolnak fel. Mivel itt ugye nem játszik a forgalomból kivonatás meg egyebek.
Szóval a tájékoztatás szerint egyetlen hivatalos megoldás létezik: add el, vásárold vissza, és még aznap köss rá biztosítást, akkor lesz egy friss adásvételid, meg az advét dátumától kötött biztosításod, és mindenki boldog.
meglepetten tapasztaltam, hogy szombaton vásárolt rendszámos motoromra fedezetlenségi díjat számoltak fel, mert csak másnap, vasárnap kötöttem biztosítást. A motor nem vett részt ezidő alatt közúti forgalomban, és online szerződéskötés nélkül nem is tudtam volna hétfőig szerződést kötni. Visszaolvastam itt a fórumon, úgy látom ez sajnos így működik, jogosan szabták ki a díjat.
Amiről viszont nem találtam infót: ha egy segédmotoros kerékpár biztosítási szerződése évekkel ezelőtt díj nemfizetéssel szűnt meg (a biztosító telefonos ügyfélszolgálatán akkor úgy nyilatkoztak, hogy nem kell külön felmondani, elég ha a csekk feladatlan marad), akkor tartani lehet fedezetlenségi díj kiszabásától? (új szerződéskötés esetén)
Illetve ha igen, akkor összeg/behajthatóság szempontjából van jelentősége az idő közbeni tulajdonosváltásoknak?
Orvosi rendelős esetem nekem is van. Néhány éve a saját hülyeségemből, sikerült pillanatragasztót a szemembe spriccelni. A Bp. VIII. kerületi Tömő utcai szemészet volt az ügyeletes. Faterom bevitt, mert vezetni nem tudtam, a pislogás besza,behu fájdalommal járt. A váróteremben 60ember(58 more), én az utolsó. 10perc után kijön a nővérke,hogy "kinek mi baja" mert nem érkezési sorrend van, hanem veszélyességi. Mindenki elmondta a baját, amit a nővérke elmondott a dokinak. Valami ciános gyenya van a pillanatragasztóban, ezért engem hívott be a nővérke elsőnek. Na, erre kitört a gyalázat, ordibálás,stb. Kijött a doki, elkezdett németül kiabálni, a "herr gott kruzifx" ig értettem, utána kuss lett. Teljes nyugiban visszajött, kivette valami kiskanálba a szememet, kitépkedte a ragasztódarabokat és kész voltam 5 perc alatt. Megkérdeztem,hogy mi vonzotta hozzánk orvosnak? Mi más mint a Magyar ápolónők. Ezen jót nevetett a behívó nővérke, aki a felesége volt a dokinak. A morék rám se néztek amikor támolyogtam kifelé. Fogalmam nincs mit mondhatott nekik odakint,de teljes volt a megfélemlítés.
tudnak ricsajozni
sok éve amikor eltört a vállamban valami kis biszbasz akkor is behoztak egy falka cigót
az egyik nőt fejbeverték egy ásóval de úgy hogy fele füle leesett
de volt csíkszeműre vert, meg fülből is vérfolyós meg mittudomén
majd beszartam de akkor is röhögni kellett rajtuk
Anyám kint volt a pankráción. Azt mesélte,hogy az egyik kokeró csak azt ordibálta véres fejjel a rendőröknek,hogy"nem akarok feljelentést tenni" de a yardok megnyugtatták,hogy nem is kell mert hivatalból üldözendő amit csináltak. Úgyhogy vittek mindenkit a dabasi kóterba.
Ahhoz képest,hogy péntek 21-40kor a törlésedet kérted tőlem(ha tehetném se tenném) elég jól elvagy magaddal. Már tudjuk,hogy intézed a vitás ügyeidet,ügyvéd nem kell,haszontalanul nem szeretsz a yardon csücsülni. A kisebbség viselkedését tekintve egyetértünk. Ma óriási balhé volt lakhelyemen(a gyáli piacon). Szerencsére egymást verték véresre a cigusok. 3 Ford Transittal jöttek a yardok rendet helyreállítani. Lehet,hogy este megnézem az RTL híradót!
az előzőt csak másnap tudtam megcsinálni majd éjfélkor értem haza, akkor már rászámolta a 100pénzt
pár hónapja vettem egy motort annál simán engedte a vásárlás napján megkötni a vásárlás napjától induló biztosítást
amúgy ez egy nagy szemét dolog mert közlekedni ugyan nem lehet a mabisz biztosítással de fizetni kell érte
kb mint a helyjegyes vonatokon akkor is fizetni amikor nincs ülőhely
Egyik ismerősömmel történt a következő dolog. Kb 2 éve nem használja a motort és azóta nincs is rajta biztosítás, viszont forgalomból nincsen kivonva, műszaki is le van járva. Kérdés, hogy ha most pl a testvére lesz az üzembentartó és biztosítást köt rá, illetve leműszakiztatja, akkor ki tudja kerülni a felhalmozott fedezetlenségi díjat?
Eladót nem zaklatják tapasztalatom szerint, eleve nem is kerül be semmilyen rendszerbe, ha nem köt biztosítást. Ha meg valaki rákérdezne, meg lehet mondani neki, hogy kizárólag otthon a kiskert végében ment vele körbe-körbe. Ameddig nem mész közútra, annyi biztosítás nélküli smkp.-t tarthatsz otthon teljesen legálisan, amennyit akarsz.
Ideiglenes rendszámom volt, az autón 07.30-ig volt biztosítás.
07.26-án pénteken kötöttem online biztosítást a rendes rendszámra, de a rendszer csak másnaptól engedte, azaz 07.27-től.
Azonnal hozzáadott a rendszer 1 nap fedezetlenségi díjat!
Pedig az autón 07.30-ig kifizetett biztosítás volt.
Költsék gyógyszerre!
Én most vettem kocsit még aznap megkötöttem a biztit a netrisken és kaptam 10 nap fedezetlenségi dijat!? De még igy is olcsóbb mint az eddigi havidíjjam.
2. eset: nekem volt hasonló esetem, zárt pályán/magánterületen használt (biztosítás nélküli) smkp.-t szerettem volna közúton használni, akkor azt a tájékoztatást kaptam, hogy az advét időpontja számít, mert azt úgyse tudom bizonyítani, hogy addig nem használtam közúton, tehát az advét dátumától fedezetlenségi díjat számolnak fel.
Teljesen abszurd, ha nagyapádtól örökölsz egy kosár alkatrész, és 20 év múlva összeraksz belőle egy Simsont, és biztosítást kötsz rá, akkor 20 évre fedezetlenségi díjat számolnak fel. Mivel itt ugye nem játszik a forgalomból kivonatás meg egyebek.
Szóval a tájékoztatás szerint egyetlen hivatalos megoldás létezik: add el, vásárold vissza, és még aznap köss rá biztosítást, akkor lesz egy friss adásvételid, meg az advét dátumától kötött biztosításod, és mindenki boldog.
meglepetten tapasztaltam, hogy szombaton vásárolt rendszámos motoromra fedezetlenségi díjat számoltak fel, mert csak másnap, vasárnap kötöttem biztosítást. A motor nem vett részt ezidő alatt közúti forgalomban, és online szerződéskötés nélkül nem is tudtam volna hétfőig szerződést kötni. Visszaolvastam itt a fórumon, úgy látom ez sajnos így működik, jogosan szabták ki a díjat.
Amiről viszont nem találtam infót: ha egy segédmotoros kerékpár biztosítási szerződése évekkel ezelőtt díj nemfizetéssel szűnt meg (a biztosító telefonos ügyfélszolgálatán akkor úgy nyilatkoztak, hogy nem kell külön felmondani, elég ha a csekk feladatlan marad), akkor tartani lehet fedezetlenségi díj kiszabásától? (új szerződéskötés esetén)
Illetve ha igen, akkor összeg/behajthatóság szempontjából van jelentősége az idő közbeni tulajdonosváltásoknak?
Segítségeteket előre is köszönöm!
sok éve amikor eltört a vállamban valami kis biszbasz akkor is behoztak egy falka cigót
az egyik nőt fejbeverték egy ásóval de úgy hogy fele füle leesett
de volt csíkszeműre vert, meg fülből is vérfolyós meg mittudomén
majd beszartam de akkor is röhögni kellett rajtuk