Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha sajat neveden magadnak hoztad be eddig csak regado volt.
Azt kerdezi hogy valtozott e es regado plusz illetekre modosult?
eddig is megfizetted. Kw szerint az átírásnál. Nincs külön illeték idén sem.
ha magánterületen van, és nincs elzárva, a te engedélyed nélkül használja, akkor nincs gond. Ha te engedsz be valakit elzárt területre, vagy te szervezel valamit, akkor biztosítanod kell állandó orvosi ellátást, pályabírókat, és be kell jelentened.
ha nem szervezel versenyt oda, akkor nincs semmi cink, aki bukik, azt simán csak beviszi a mentő
Üdv mindenkinek ! 2014 Illeték Törvénnyel kapcsolatban !
"Külföldről behozott gépjárművek esetében is meg kell fizetni a vagyonszerzési illetéket " ! ? / Ezek a hírek járják, itt a fórumokon és más helyeken. /
Magában az új törvényben erre nem találtam utalást.
Ugye ez idáig úgy működött hogy: , Kétnyelvű adásvételi, a magyar forgalomba állító nevére /Vevő/, Kinti Papírok, Honosítás, /Nkh/ ,Reg.adó megfizetése, Biztosítás, Okmány iroda : Forgalmi 6000 Ft. ,Törzskönyv 6000Ft. ,Rendszám 4500Ft. , Érvényesítő címke pár száz Ft. , és megvoltak a magyar okmányok.
Ez ügyben Kérném-Kérnénk az állásfoglalást .
Köszönettel ! Fórumozó társaim és magam nevében .
Üdv mindenkinek!

A problémám a következő: Építettem egy kis házi crosspályát,ami hobby célra építtetett,és tényleg kicsi(2000 négyzetméter,kb 600 méter hosszú) De vannak rajta szép ugratók,és komoly fordulók...stb.
Meggazdagodni nem akarok belőle,de sejtem hogy más is motorozna rajta nem csak én! Esetleg jogilag van-e valami féle vonzata a dolgoknak ha ott történik valakivel valami? Illetve kell-e valamiféle engedély,vagy ilyesmi?
Tapasztalatlanságom miatt nagyon megköszönném a segítő,építő célzatú segítségeket!
Thanx! :)
Az átírásnál automatikusan visszahelyeződik forgalomba, majd másnap kivonathatod, de kell rá kötelező.
Magáról az eredetvizsgáról is lennie kell egy igazolásnak.
A tulaj elvitte a motort eredetiségvizsgálatra. Neki milyen papírokat adnak ott? Bescannelte, elküldte, kapott egy számviteli bizonylatot és egy kérelem másolatot, semmi mást nem adnak?
Igen, jól gondolod. Forgalmit szerintem nem fogsz kapni csak törzskönyvet. Valahol azt olvastam, hogy egy járműkivonatása ideiglenesen 1600 forint fél évre, aztán hosszabbítható még fél évvel újabb 1600-ért, de max 1 évig lehet ideiglenesen kivonni egyszerre. Gondolom te is szeretnéd megtartani ezt az állapotot amíg rossz idő van. Szerintem megoldható és nem drága.
Műszaki lejárt, autóval hoznám el. Én is szeretném ideiglenesen kivonatva tartani. Azt mondták, hogy az átírás ugyanúgy történik, csak nem kell rá biztosítást kötnöm. Illetve a műszaki miatt forgalmit nem kapok, jól gondolom?
BTW, azt nem tudja valaki, hogy ha a motoromat átfestem a mostani fekete színről kékre, akkor az új fajta forgalmiba valóban csak 1800 forint az új szín bejegyzése, vagy új forgalmi és törzskönyv kell?
Amennyire én tudom, akkor ideiglenesen kivont jármű forgalomba való visszahelyezése 1600 forint. A visszahelyezést követően az eredeti műszaki vizsga érvényesség nem változik. Ha időközben lejárt a műszaki akkor vizsgáztatnod kell, amit vagy útvonalengedéllyel tehetsz meg vagy odaviszed utánfutón. Tudtommal más költsége nincs a dolognak a szokásos átírás-eredetvizsga-forgalmi-törzskönyv kombón kívül. Amúgy meg azt javaslom hogy ha eldöntötted, hogy megveszed, foglalózd le, ha az eladó visszahelyezte forgalomba és az eredetvizsgát is a kezedbe adta, akkor pedig vedd meg.
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha szeretnék venni egy motort, ami a forgalomból ideiglenesen ki van vonva, akkor mi az átírás menete?

üdv
Saját érdeked, hogy minél hamarabb lejelentsd.
A vevő hívta fel a figyelmem, hogy az önkoriba is vinni kell. De nekem sem rémlett anno, amikor vettem, hogy szóltam volna külön. Benne van a rendszerben és kész. Max megejtek egy telefont.
Köszi a segítséget!
okmányiroda/önkormányzat elvileg ugyanaz....mindegyik leírja a rendszerben a nevedről, meg ugye ott le is tudják másolni ha kell nekik
okmányiroda visszaadja mindkettőt(másol)
biztosítónak elég egy másolat is akár mailban is
máshová meg nem kell
Sziasztok!

Eladtam a motorom. A saját két adás-vételmiből az egyik az okmányirodába megy, a másik a biztosítóhoz. Viszont az önkormányzathoz is kell egy? Vagy csak bejelentési kötelezettségem van?
Elsőként az üzembentartótól próbálják behúzni a pénzt, ha nem megy vmi miatt (nincs jövedelme v ingósága), akkor majd veled próbálkoznak.
Üdv.
Segítséget szeretnék kérni üzembentartói jogról.Autóról lenne szó de itt a sportmotoron hamarabb kapok választ talán.Először is van a tulajdonomban egy személyautó amit nem én használok hanem az üzembentartója.Az autóról lejárt még nyáron a műszaki és tudtom nélkül használta műszaki és biztositás nélkül.Novemberben egy igazoltatás során felszólitották hogy rendezze az elmulasztását.Ennek következményeképpen kaptam egy levelet hogy kivonták az autót a forgalomból.5napon belül le kell adni a rendszámot és a forgalmit ha nem akkor 500ezerig terjedő bírságot szabnak ki.Namost itt a kérdés hogy ezt kire szabják ki?Mert én ezekről a dolgokról nem tudtam és nem én használom a kocsit.Még az lenne a kérdés hogy engem terhelhet ezekután bármilyen büntetés?Köszönöm a választ előre is!
Szerintem ugyan úgy mint a slicken a "dont use highway, race track only"
Hm, az vajon hol van feltüntetve? ...komolyan érdekel...
Az van írva, ha engedélyezi a gyártó akkor lehet, de akkor annak fel kell lennie tüntetve a gumin.
Mondjuk érdekes, hogy pl. a michelin a kamionok első gumijait is engedi vágni sőt erre van utasítása is.....