Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszönöm a válaszod!
Ja jó, arról nem volt szó, hogy teherautóval kapták le.
Nem nyert. Mivel menetlevél-vezetésre kötelezett vagy megadja írásban, vagy bemegy, és ha nem nyilatkozik rendbírságolják. Cégnél nem megy ez a kibúvó.
jó, hogy nem volt biztosítás, mert az meg már biztosítási csalás is. Kapsz valami 50-150 közötti pénzbüntit, meg bevonják 2-3hónapra a B-s jogsit. Enyhítő körülmény? hmmm... tanuló vagy, nincs kereseted, vmi családi biszbsz, hátrányos helyzet, ilyesmi.
Mivel közeli hozzátartozód vezette, nem vagy köteles megmondani a nevét és ezt nekik is megírhatod...
A biztosítás, műszaki hiánya, rendszám hiánya.... még szóba sem került. Ugye?
jogsi nélküli vezetés 5-150.000 Ft bírság, adott kategóriától 1 hó-1 év.
Ez csak kölcsönös helyzetben működik
A régi jó "szentháromság" büntetés.
Valóban nem szoktad más kárában örömödet lelni és ezt még le is írtad.

" És kívánom, hogy a Vfr-es "kollégának" a hajtókar üsse ki a forgattyúsháza falát!"
Szóval leginkább anyagi vonzata lesz a dolognak? A motorral nem valószínű, hogy csinálnak valamit? Mert szerintem el kell adni a bírság miatt. Köszönöm a válaszod!
Kaptunk egy papírt, hogy nyilatkozzunk ki vezette adott időben a járművet mert sikerült 59-el tépnünk...a fene sem emlékszik épp ki volt, de érdemes megvárni amíg behívnak (ez az opció van még ha nem nyilatkozunk levélben) vagy írjunk valamit? Na meg ebben az esetben jár-e pontvesztés vagy csak pénz?
jogilag nem sok különbség van, csak a büntetés mértéke a más
segítségként meg max annyi hogy összeszorított foggal be kell majd fizetni a csekket
fiatalon én is téptem jogsi nélkül szimóval, volt hogy hárman ültünk rajta
megfogott a yard, megpofozott, kiszedette a kerékszelepeket(benzincső gyertyakábel) aztán toltuk hazáig
és valamiért nem berzenkedtünk mert tudtuk hogy megérdemeltük
volt hogy 6km toltuk haza a szimót lapos gumikkal, még szerencse hogy többen voltunk rá
Nem, de ahányszor elő van véve a motor, amiatt nem éri meg rendszámosat tartani nekem, és közúton is csak akkor járok ha nagyon muszáj. De abban igazad van, hogy úgy lenne a jó, ha lenne rendszámos motor. Egyébként ha rám célzol, nem szoktam más kárában az örömöm lelni, és a között meg nem kis különbség van, hogy valaki megy nagyritkán egy kört a motorjával, meg ha valakit megerőszakolnak. De nem fejmosást kértem, hanem segítséget, amit nem nagyon kaptam, de köszönöm azért.
évek óta a lehúzásról szól minden, szóval ki kell zárni azokat amit ki tudsz
egy rendszámos 125ös fenntartása lehet vagy 10ezerrel több éves szinten
csak ugye akkor nem futkosna az ember vele a zebrán a bicikliúton, meg a piroson át stb, egyből meglenne melyik veri le a tükröt húzza meg az oldalát a kocsinak stb

amúgymeg ennyi erővel az erőszakolókat is el kellene tűrni mert dugni is szoktak a rendőrök?
Nem vagyok felháborodva, félre értesz, deha már ő is motoros akkor minek szívózik ennyire? Gondolom ő mindig betartott minden törvényt fiatalabb korában. Inkább a lehúzásról szól a sztori megint.
Hali! Szerintem inkább az 49-es beütést keresték. Anno haverom is ezzel szívta meg a 80-as dt-vel... Bár a hozzá kivonuló "szakértők" a blokkon keresték a ccm-et, amit meg is találtak rajta és csak pislogtak, mikor megtalálták a 630ccm-et, csak az alatta lévő oil feliratról nem vakarták le a sarat. De egyébként ha a helyszínen nem megállapítható a ccm, akkor márkakereskedésben váz- és motorszám alapján megmondják a ccm-et. És ha peched van, akkor köteleznek rá, hogy rendszámozd a motort, ami vicces dolog.
Elkövetsz 2 bűncselekményt és egy szabálysértést, majd megállít a rendőr és Ő a köcsög. Azért ebbe gondolj bele. Ismerősöm ennél kevesebbért felfüggesztettet kapott.
most miért ütné ki?
nem ő a szabálysértő hanem te
ha bemész a boltba akkor lophatsz kenyeret mert épp éhes vagy, és sántuljon meg aki ezt megakadályozza?
Szia! 4-en voltak és 1ik motorozik, állítólag Vfr-je van. Nézegették a motort, keresték a hengeren a 125ccm beútést, természetesen nem találtak semmit. Elkezdtek faggatni miért ekkora a kipufogó, mondom nemtom, elvileg gyári. Kérték indítsam be, akkor már lejött hogy nem kicsi, bár tagadtam. Aztán a beugratós kérdés a motoros kollégától: nyit-e a power? Sajnos erre reflexből vigyorogtam... De nem lenne jó ha nagyon belemennének,bár nem tudom mennyire érdekli őket ezek után a ccm meg a motor. Remélem "csak" a pénzt kell befizetni. Szóval ezt a 125ccm 50-es biztosítással dolgot felejtsétek el, még a végén okmányhamisítást is nyakadba varrnak, ebbe a tetű országba. Szebb jövőt! És kívánom, hogy a Vfr-es "kollégának" a hajtókar üsse ki a forgattyúsháza falát!
Szia! Ugyan válaszolni nem tudok a kérdésedre, de hogy állapították meg hogy mekkora a motorod? Ez mindig is érdekelt. Köszi
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni olyan ügyben, hogy a mai nap folyamán leintett a rendőr közúton 125ccm-es motorkerékpárral (sisak, világítás, féklámpa, irányjelzés volt), de rendszám, jogosítvány az adott kategóriára illetve biztosítás nem volt. Elismertem a szabálysértést és az érdekelne, hogy mekkora bírságra számítsak, a jogsimat B kategóriára bevonhatják-e, illetve mit tudok felhozni majd enyhítő körülményként, azon túl hogy nincsenek eltartottak, tanuló vagyok meg ilyenek? Alvázszámmal is szőröztek, de annak rendben kell lennie. A motorról adásvételi van. Köszönöm előre a segítséget! Üdv!
Köszönöm a segítségeket! :)
Nekem nem kell.............én még régi rendszerben vettem.
megfogtál. NAV honlapot javasolnám, mivel ez nem jogi kérdés, hanem adó. És ennek nem fogok még a kedvetekért sem utánanézni:)