Közlekedj csak nyugodtan jogsi és minden nélkül. Kívánom hogy ne legyen bajod belőle. És ezt őszintén mondom. Nem kívánom én senkinek sem a vesztét. De ha mégis bajt okozol egy ilyen 'állatnak' mint én, akkor menekülj ahogy csak tudsz és amíg van mivel. Sajnálom biztosan én vagyok a viselkedésemért a hibás, de bennem hagyott pár nyomot már az élet. Ez van.
Az a párszáz méter már közút. Vagy netán odáig repülni fog? (Akkor meg légtér.) Hiába magyarázzátok meg, mert egy a lényeg: oktatás és jogsi nélkül senki sem mehet a közutakra. Vagy az a párszáz méter nem számít? Ekkor szoktak vérszemet kapni a delikvensek. Először párszáz méter. Aztán pár km. Aztán városban, forgalomban cikázás, aztán 150 km-es hegyi túra. Aztán baleset, amiben ha szerencséje van, csak ő döglik meg és nem visz mást magával a sírba. Nem a levegőbe beszélek, sajnos a baráti/rokoni körben történt nem egy ilyen. Volt aki megvette a jogsiját is (Persze ez csak utólag derült ki). 2 hétig élvezhette. Aztán magán kívül megölt még 3 embert az autóban. Azaz hazudok bocsánat. 3-an haltak meg vele együtt aznap, a negyediknek meg ugrott az egyik lábszára. Szarok bele hogy mit csinál a kölök, de ha én találkozok egy ilyennel, azt nem köszöni meg. A legkisebb gondja az lesz hogy a rendőrségen kimossa magát. Ilyen is volt már, engem is feljelentettek súlyos testi sértésért. Nem vagyok rá büszke, de máskor, máshol sem tennék másképp....
olyan 5-6 évvel ezelőttig nem is lett volna evvel hiba
csak el lett cseszve a renomé, aztán aktívabban baszakodak ezekkel a hobbiendúrós gyerekekkel
pl én 17 éves koromban jogsi nélkül simsonoztam, mert akkoriban nem kínlódtak avval aki rendesen ment
ha meg mégis akkor a kerékszelep-benzincső-gyertyakábel szentháromság ugrott a motorról
Igaza van mlas-nak. Csak 100m, egy olyan helyen, ahol max ilyen 30 autó jár naponta (nem fő út). Ha pedig megyek, inkább felrakom nagyobb sebességbe (persze ahol nincs kereszteződés, vagy olyan hely, ahonnan egy kocsi kitudna állni elém, és nincs kanyar) hogy ne zajongjak, azért az ott lakóknak se legyen panaszuk...
Higgadj már le!
Ha "esetleg szétbarmolja a vadi új szalonból kihozott többmilliós autódat," akkor onnan nem megy sehova, kórházba legfeljebb!.
De ennek ellenére az apjának lehetne elég esze.
Ezt alaposan elterelted
Szó se volt arról, hogy közutakon akar motorozni, veszélyeztetve a testi épséged szegény a pusztáig akar csak elvergődni, pár 100m... csak aggódik, hogy a Rend Éber Őre pont ezt a pár 100m-t tartja bűncselekménynek, felakasztás terhe mellett (miután épp fáradtan az egész napi sebességméréstől, hajt vissza az őrsre)
Komolyan azon akadt fel a téma, hogy az inas 15 éves korában vett magának egy 125-ös krossz motort? Szerintem egészségére. Nincs jogsija? Leszarom! Főleg azért, mert a srác nem közúton motorozik, hanem 2-300m-t után lemegy az első dagonyázós helyre. Az vesse csóri gyerekre az első követ, aki életében akkor ült és vezetett motort, amikor rutin oktatáson volt! Mert így legalább mire eljut odáig, hogy jogsival szaggasson aszfaltot, nem fog remegni mindene és nem szorul zabszem a seggébe, mert esetleg valami ökör miatt hirtelen meg is kell állnia, mert meg fog tudni állni. Azokon kéne fennakadni, akik megveszik a 100+ lovas vasakat, de még a jogsi sincs a kezükben. Mert azok fognak megölni valakit. Sajnos a tapasztalatok ezt mutatják.
fojtsa beléd a NAV
Csak annyit kértem, hogy ha nem jogi a kérdés, akkor ne itt vitasd meg. Részemről befejeztem a vitát veled. Arctalan ismeretlenekkel amúgy sem vitatkozom.
"...nem az életkora határozza meg egy ember érettségét..." Ez igaz, de egy 30 évesre lehet mondani hogy fa...., és felelősségre is lehet vonni, de egy 15 évessel mit teszel? 10 év fegyház, ha megöl valakit? Nem. Elengedik. A gyerek fel sem fogja mi történt. Nézd már meg a másik oldalról is. Mit szólnának ehhez a megkárosított/megnyomorított család tagjai? Nem akarnák kiontani a 15 éves gyerek beleit? (Teszem hozzá, hogy teljes joggal?) Nem akartok megérteni, de nem baj. Majd ha Veletek történik ilyen a családban vagy rokonságban. Biztosan meg fogjátok dicsérni a 15 éves gyereket és a szüleit. Jólvan fiam, ölj meg mégtöbb embert, sokan vagyunk úgyis.
Én 14 évesen már szabályosan jogsival motoroztam közúton... Amúgy meg nem az életkora határozza meg egy ember érettségét. Van olyan 30 éves ember akiben fele annyi felelősségtudat nincs mint egy 14 évesben.. Persze nyilván ritka, de nem kéne rögtön leírni a kora miatt.
Nézem én, de nem látom a jó oldalát. Az egy nagyon jó dolog, hogy dolgoztál a motorért, meg segítettél másokon. Azt is megértem hogy szeretsz motorozni, ebben semmi rossz nincs. Azt is megértem, ha 18-20 évesen már világbajnok leszel a motorosportban vagy bárhol. Sőt még drukkolni is fogok neked. De egy 15 éves gyerek nem a közutakra való. Ha zárt pályán nyomod, az pedig csak a szüleid és a Te dolgod. De itt nem ez történt. Ha ezt nem tudod megérteni (sőt ezek szerint a szüleid sem), akkor nem vagy elég érett ezekre a dolgokra. Nem csak jogai vannak az embereknek, hanem kötelességei is az életben. A törvényeket azért hozták, hogy illő lenne betartani. Én sem repkedek a fejed fölött repülővel, mert nincs rá jogsim. Ha lenne jogsim, az sem jogosítana fel rá, hogy a házak fölött 10 méterrel húzzak el. Ha megérted jó, ha nem..... ez van. Minden esetre nem szeretném azt olvasni, hogy újabb fiatal halt meg a közúti szabályok be nem tartása miatt. És ezzel le is zárom a részemről és tényleg nem érdekel tovább a téma.
"A saját kárán megtanulja." Vagy mondjuk a Tiéden, ha a családod (gyerekeid) közé hajt, esetleg szétbarmolja a vaci új szalonból kihozott többmilliós autódat, majd lelép. "Lesz aki túléli lesz aki veszít.
Ennyi! Az Ő dolga." És ha egy balesetben ő éli túl, Te meg nem (vagy a gyereked nem)? Ennyi. Az Ő dolga. Én nem tudom milyen ésszel gondolkodtok. És még én vagyok a 14 éves. Persze. Biztosan....
"Nyiss népnevelés, vagy akármilyen topikot, ahol ezt kifejthetitek, ne itt offolj nekem." Szóval megállt a tudomány, nem azt gondolom amit te, ésszel nem tudsz meggyőzni, ezért menjek máshová?! Hát tessvírem, szerintem nem te vagy itt az istencsászár, én meg oda írogatok ahová csak szeretnék. A véleményemet meg tőled nagyobb emberek sem tudták eddig belémfojtani. Meghát kár lenne ha emiatt kapnál infarktust, úgyhogy vegyél be valamit.
ez kb olyan mint mohácsról felevezni pestre a dunán pihenés nélkül
azt hisszük ha mindent megkap a gyerek akkor jobb lesz neki, pedig nem
csak el lett cseszve a renomé, aztán aktívabban baszakodak ezekkel a hobbiendúrós gyerekekkel
pl én 17 éves koromban jogsi nélkül simsonoztam, mert akkoriban nem kínlódtak avval aki rendesen ment
ha meg mégis akkor a kerékszelep-benzincső-gyertyakábel szentháromság ugrott a motorról
Ha "esetleg szétbarmolja a vadi új szalonból kihozott többmilliós autódat," akkor onnan nem megy sehova, kórházba legfeljebb!.
De ennek ellenére az apjának lehetne elég esze.
Szó se volt arról, hogy közutakon akar motorozni, veszélyeztetve a testi épséged szegény a pusztáig akar csak elvergődni, pár 100m... csak aggódik, hogy a Rend Éber Őre pont ezt a pár 100m-t tartja bűncselekménynek, felakasztás terhe mellett (miután épp fáradtan az egész napi sebességméréstől, hajt vissza az őrsre)
Csak annyit kértem, hogy ha nem jogi a kérdés, akkor ne itt vitasd meg. Részemről befejeztem a vitát veled. Arctalan ismeretlenekkel amúgy sem vitatkozom.
Ennyi! Az Ő dolga." És ha egy balesetben ő éli túl, Te meg nem (vagy a gyereked nem)? Ennyi. Az Ő dolga. Én nem tudom milyen ésszel gondolkodtok. És még én vagyok a 14 éves. Persze. Biztosan....
Független közvélemény kutatásnál kiderült/ne kit simogatnának meg drótkefével ánuszkörnyékén