Magán jellegű okokból nem áprilisba kezdtem a jogsit...a legjobban amúgy nem ennek az elfogadása idegesít,hanem az,hogy 10-ből 8 helyen/ebből 2 okmányiroda,2 szabálysértési előadó,mind a 4-en mást mondtak,a többi magánszemély/ azt mondták eddig,hogy vezethetek és most kiderül mégse,ez zavar.Ez a szőlőátvétel pedig régen volt így...mert most 1 hét alatt fizetnek,tudom,mert friss az emlék:) De mindegy majd lesz valami,esetleg tavasz,vagy mi :D csak pont a 10-ből 8 miatt már beleéltem magam...
nincs rendben de ez van, semmit nem tudsz ellene tenni csak annyit hogy időben gondolkozol
ha 30 napos határidővel adnák a kaját akkor 31nappal előtte mennék az adagért mint amikor szükségessé válna
amikor én vizsgáztam kb 1 hét volt mire kipostázták a jogsit sok-sok éve.......
Ennek több oka is van,hogy akkor miért nem és miért most csináltam meg,anyagi és egyéb...de köszi az együtt érző véleményt.Szerinted akkor ez rendben van és jogos,még "pohi" sem ért ezzel 1et...persze nem mi alkotjuk a jogszabályt csak próbáljuk betartani.Szerintem ez nem fer dolog ,mert én a részemről mindent megtettem,sikeres vizsgát tettem,te mit szólnál mondjuk ahhoz ,ha elmennél a boltba vásárolni,kifizetnéd de csak 30 nap múlva kapnád meg a kaját.
Ennek több oka is van,hogy akkor miért nem és miért most csináltam meg,anyagi és egyéb...de köszi az együtt érző véleményt.Szerinted akkor ez rendben van és jogos,még "pohi" sem ért ezzel 1et...persze nem mi alkotjuk a jogszabályt csak próbáljuk betartani.Szerintem ez nem fer dolog ,mert én a részemről mindent megtettem,sikeres vizsgát tettem,te mit szólnál mondjuk ahhoz ,ha elmennél a boltba vásárolni,kifizetnéd de csak 30 nap múlva kapnád meg.
miért nem csináltattad meg 2 hónappal előbb akkor tudnál menni a szezon végén..........
vagy 18 évvel ezelőtt amikor a kocsira?
mindenki csak sírni tud mit miért nem lehet
Szia!Hát most nagyon elszomorítottál látom motoros rendőr vagy,te mit szólnál ha megállítanál és ezt látnád?B-kat.jogsi + okmányirodás igazolás az A-s kategóriabővítésről.Tiszta i/gazság/talanság,én mindent megtettem,levizsgáztam sikeresen elsőböl mindent,18 év e vezetek,balesetmentesen és rajtam kívül álló okok miatt nem vezethetek...miért az én hibám,hogy kb30 nap mire kiküldik a jogsit.Mikor átírattam a forgalmit rögtön kinyomtatták,ezt miért nem lehet? Na mindegy sajnos pont már szezon vége van,de azért legalább annyit szerettem volna menni vele,hogy kipróbáljam mit vettem./SuzukiGs500/Nincs-e valami baja,nem kell-e valamit télen cserélni,stb...azért kíváncsi vagyok mit mondasz rá?Tehát ha holnapután mondjuk igazoltatnál
Sajnos nem vezethetsz vele. Nem értek vele egyet, de jogszabályilag nincs engedélyezve csak ha a már megszerzett kategóriád lejárt és azt hosszabbítod meg.
3. § (1) Az e rendeletben meghatározott járművezetésre jogosító okmány:
a) a vezetői engedély,
b) az ideiglenes vezetői engedély,
c) a nemzetközi vezetői engedély.
(2) A Magyarország területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas az ügyfél által együttesen bemutatott, az adott kategória tekintetében lejárt érvényességű vezetői engedély és a közlekedési igazgatási hatóság által a kérelemről elektronikus úton kiállított és az ügyfélnek átadott adatlap a vezetői engedély cseréjére irányuló eljárás kezdeményezését követően az új vezetői engedély kiadásáig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 60 napig.
(3) A külföldi hatóság által kiállított érvényes vezetői engedély Magyarország területén történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyarország területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a bejelentésről szóló jegyzőkönyv és a vezetői engedélyt kiadó külföldi ország hatósága által kiállított, a vezetői engedély adataira, érvényességére és a vezetői jogosultság tartalmára vonatkozó igazolás, a kiállítás dátumától számított legfeljebb 30 napig.
(4) Az érvényes magyar vezetői engedély külföldön történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyarország területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a külföldi vagy magyar hatóságnál tett bejelentésről szóló jegyzőkönyv a bejelentéstől számított legfeljebb 30 napig.
Sziasztok!Egy "hülye" kérdésem lenne,előre is bocs:) Vettem 3 hete nagymotort,de jogsi még nincs,vizsgázni holnap fogok forgalomból.B-kategória 18 éve van,ha sikerül,akkor elvileg 2-3 nap múlva lehet menni a KözlekedésFelügyelethez az sikeres vizsgáról szóló papírért,amivel mehetek az okmányirodába a + kategória bejegyzésért.Ott azt mondták,hogy onnantól kezdve,hogy ez megtörtént,tehát bekerültem a rendszerbe,a B-vel,amit akkor visszaadnak,míg postán meg nem kapom a friss jogsit és az ott kapott igazolással már vezethetem a motort.Erről van valakinek infója,vagy mindenképp meg kell várni míg megjön a jogsi?
Próba, ahogyan előttem is írta Pohi, csak, ha letette a teljes árat. Trükk, hogy táskát, személyit, lopott motort hagynak ott, és vársz a semmire. Csak teljes vételár, ha összetöri megvette. Ennyi.
Próbakörhöz 100% előleget kérj. Aki nem teszi le azt hajtsd el nyugodtan. 4 példány kell, de csak új tip. adásvételi jó, pl a használtauto.hu-ról, rajta van az eladás dátuma órára-percre. Az adásvételt 8 napon belül be kell jelentened az okmányirodában.
Első motor eladás előtt állok. Lenne pár kérdésem.
Hány példány kell az adás-vételiből?
Kipróbálás előtt mennyi pénzt/foglalót kérjek az esetleges próba alatti károk miatt?
Az átírás pontosan hogyan zajlik? (ne nekem küldjék a gyorshajtásos csekkeket, miután eladtam )
Van még valami, amit elfelejtettem?
Köszi a választ, gondolom KPM-re kell vinni. ha külföldi papíros a váz az se baj, csak nem legyen lopott gondolom. Te már csináltál hasonlót? Először a motort a nevemre kell íratni, az eredetvizsgán nem lesz baj hogy rongyá van törve?
Üdv
Legyen meg az "új" váznak a papírja, és az összeépítés után a műszakizással együtt kapsz új forgalmit az okmányirodában, miután a dokumentumokat mellékelted!
Helló mindenkinek!
Tudna valaki segíteni abban mi az eljárás, ha egy olyan sérült motort szeretnék venni, aminek a vázát cserélni kell mert eltört. Ez a motor magyar papíros, és nem tudom ha veszek egy másik vázat akkor azt át lehet papírozni és milyen költségei lehetnek. Megköszönném ha valaki tudna válaszolni.
Üdv
de a témához szólva: nem fogadják el, legalábbis akiket én ismerek azok nem
ez azért nagyobb gáz mint a jogsi
ha 30 napos határidővel adnák a kaját akkor 31nappal előtte mennék az adagért mint amikor szükségessé válna
amikor én vizsgáztam kb 1 hét volt mire kipostázták a jogsit sok-sok éve.......
vagy 18 évvel ezelőtt amikor a kocsira?
mindenki csak sírni tud mit miért nem lehet
3. § (1) Az e rendeletben meghatározott járművezetésre jogosító okmány:
a) a vezetői engedély,
b) az ideiglenes vezetői engedély,
c) a nemzetközi vezetői engedély.
(2) A Magyarország területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas az ügyfél által együttesen bemutatott, az adott kategória tekintetében lejárt érvényességű vezetői engedély és a közlekedési igazgatási hatóság által a kérelemről elektronikus úton kiállított és az ügyfélnek átadott adatlap a vezetői engedély cseréjére irányuló eljárás kezdeményezését követően az új vezetői engedély kiadásáig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 60 napig.
(3) A külföldi hatóság által kiállított érvényes vezetői engedély Magyarország területén történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyarország területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a bejelentésről szóló jegyzőkönyv és a vezetői engedélyt kiadó külföldi ország hatósága által kiállított, a vezetői engedély adataira, érvényességére és a vezetői jogosultság tartalmára vonatkozó igazolás, a kiállítás dátumától számított legfeljebb 30 napig.
(4) Az érvényes magyar vezetői engedély külföldön történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyarország területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a külföldi vagy magyar hatóságnál tett bejelentésről szóló jegyzőkönyv a bejelentéstől számított legfeljebb 30 napig.
Előre is köszönöm a választ!
Első motor eladás előtt állok. Lenne pár kérdésem.
Hány példány kell az adás-vételiből?
Kipróbálás előtt mennyi pénzt/foglalót kérjek az esetleges próba alatti károk miatt?
Az átírás pontosan hogyan zajlik? (ne nekem küldjék a gyorshajtásos csekkeket, miután eladtam )
Van még valami, amit elfelejtettem?
Köszönöm a segítséget!
Üdv
Tudna valaki segíteni abban mi az eljárás, ha egy olyan sérült motort szeretnék venni, aminek a vázát cserélni kell mert eltört. Ez a motor magyar papíros, és nem tudom ha veszek egy másik vázat akkor azt át lehet papírozni és milyen költségei lehetnek. Megköszönném ha valaki tudna válaszolni.
Üdv
Aztán nézegetheted magadat!