Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A kutyát az állam nem ismeri el önálló entitásként hanem tulajdonodként így azt nem a kutya kapja hanem Te. A szukát meg ne hagyd ki, állat!
de én nem kapok semmit, pont ez a lényeg
a kutya kapja a tápot kalóriapótléknak
a szukával sem csinálok semmit.....
Bármilyen ellenszolgáltatást kapsz az jövedelem. Mond azt, hogy Te fedezted a szukát és csak örömért, nem tudom nálunk ez tilos-e?
mostanában nagyon nyomul a nav a kis emberek okosságai megszüntetése érdekében
emiatt kérdezek
fedeztetéskor ha nem pénzt kérek hanem kutyatápot, akkor mi van?
az nem jövedelem, nem is nekem kell, szóval nem kell se számla se bevallás?
Nekem Rigával sikerült esni egy rendeset a kiszaladó kutya miatt.
Mire felkászálódtam úgy eltűnt, hogy nem találtam. fekete ilyen házi keverék.
Én annó csikó koromban egy megtermett kuvaszon ugrottam át babettával. A motor első és hátsó kerekei közé, a blokk alá szorult be az eb. Majd hirtelen kiugrott, gondolom forró volt a kipufogó. Máig nem értem, hogy nem estem el.....
vegyél crosscsizmát
abban egy elefántos is rugdoshatsz büntetlenül
Két napja történt, hogy az utcára kiszaladó tacskóféle ebet erős fékezés közben sikerült jobb-egyenessel irányba állítani, miheztartás végett! Még most is fáj a lábam pedig motoroscsizmában voltam.
amennyire láttam a szaporító szervei épek voltak, szóval a lényeg megmaradt
Vidd el a macskát egy Kitekat macskaszervízbe, ahol kicserélik benne a sérült szerveket. Ezután úgy fog működni mint régen...
addig jutottunk hogy nem tudja számlával bizonyítani a bevétel kiesést
szóval mondtam neki hogy ne feszegesse a témát, mert értesítem a nav-ot az eltitkolt bevételéről
ma már nem volt szó a feljelentésről

a kutyával hibáztam ez tény, de ha nincs ott az a dög ki nem jön, mert sose ment ki
még csak 7 hónapos szóval tanuló még, mit lehet mit nem
bár ezt a macskás feladatot remekül megoldotta

köszi az infót mindenkinek!
fényképezd le a kutyát. Aztán várj nyugodtan, pereljen csak. Bár a kutyatartásra vonatkozó szabályok szerint úgy kell a kutyát tartanod, hogy ne tudjon kiszökni.....
Szerintem menj rá az anyagi veszteség bebizonyítására (bevét.számla,nyugta,stb.) és vissza fog csippantani a szomszéd. Ne zárkózz el,hanem akard tudni a veszteség pontos mértékét! Ezt majd a NAV is firtatni fogja.
mi van akkor hogy ha a kutyám kiszökik az utcára és pont ott téblábol a szomszéd tenyészkandúrja (persze ha nem őgyeleg ott az a szőrös állat akkor a kutya nem jön ki) és a nyelvi nehézségek miatt nem értették meg egymást
a szomszéd szerint az élet további folytatásához szükséges létfontosságú szervek sérültek meg a macskán, ami miatt a további tenyészkarrierje félbeszakadt, emiatt több 100ezres kár érte(persze az eddigi bevételeit nem tudta számlával igazolni)
amúgy az egészet a macska kezdte amit még pár napig tudok bizonyítani amíg nem forr össze a kutya orra
elég jelentős anyagi követelése van a macska után, amit tuti nem fogok kifizetni
állítólag fel fog jelenteni ha nem fizetek
most ilyenkor mi van?

motoros vonatkozása is van a dolognak ott szokott feküdni mellette a kutya
"...ha nekem 250-300 métert kell így mennem ahhoz, hogy kimenjek a "sporteszközömmel" nem közútnak minősülő terepre akkor kifogok menni..." Semmi gond, csak ha közben történik valami, akkor nem kell lelépni vagy sírni hogy jajj megbüntettek. A kérdés az volt hogy hogyan lehet ezt elkerülni. A válasz egyszerű: szállítani kell a motort...
index még az én exc-men se volt, a tükör is csak az "alibi" minitükör...
jaa tényleg valami ilyesmi volt ennél is
Persze. Lámpákkal, indexel, tükrökkel - na jó, a sárfogó gumit ma már nem veszik szigorúan
crf itt is volt rendszámosan, állitólag azért mert részletre vették vagy mi és a bank csak így tudta megoldani ezért rencámos lett
egyébként van egy rendszámos KTM SX 125 havernak szóval valahogy mégis lehet...
Szóval úgy toljam ki a motorom a szántóföldre, hogy közben azon aggódjak, hogy a nyikhaj rendőrkölöknek épp milyen a kedve... ehhez én már túl öreg vagyok inkább sose üljek motorra
Lehet mondani, hogy papírozzam le a motort, de egy crossgép NEM LEHET szabályos... ezek szerint "hivatalosan" csak futó vagy furgon.
A törvény az törvény.
Egy dolog, hogy hivatalosan 50 métert se lehetne menni közúton papír nélküli sporteszközökkel de ha nekem 250-300 métert kell így mennem ahhoz, hogy kimenjek a "sporteszközömmel" nem közútnak minősülő terepre akkor kifogok menni.
Ha ezt látja egy rendőr vagy bármilyen hivatalos szervnél dolgozó emberke akkor az ő szíve joga eldönteni, hogy szól vagy nem.
Nem bcs. és a társadalomra nézve sem veszélyes. Max a házsártos otthonülő nyugdíjas térfigyelő rendszereket zavarja, hogy te még éled az életed és nem mások kukkolásával tengeted a napjaidat.
Az egy dolog, hogy szabálysértés és intézkedni kell ha észleli a szerv de simán tovább enged ha megfelelő modort és magatartást tanúsítasz. Ennyi emberség a normálisok között még van.
Egy dolog az sztv. meg btk és egy dolog a gyakorlat és a kellő rugalmasság.
Nem, itt sokminden nem jól van, de a törvény az törvény, és mindenkire vonatkozik.
"a párszáz méter már közút" baszod ezt a képmutató szöveget... mi vagy te, polgárőr? Nem itt kéne rendet tenni először

Nekem még űrhajóra is van papírom, meg 30 év rutinom, elvileg még se tolhatom ki az utcára a krosszmotoromat, mert nincs rendszáma. Akkor hogy vigyem a 200m-re lévő szántóföldre, futón?
Baxxa meg az összes anyját, aki szerint ez így jól van...