Üdv
Eladtam egy 1996 os kawasaki kx et.Leirtam minden hibáját amiről tudtam.Dugo gyűrű teleszkop hátsófék beteg volt rajta.Most a fickó fel akar jelenteni hogy rossz a motor stb...
Adásvételi 1 tanuval lett megirva és nem a valós árat irta rá.
Ebből lehet nekem valami bajom?
Akkor simán elhajtós a dolog!
Egyébként bizton állíthatom,hogy egy kifogástalan műszaki állapotú járművet,simán leírok egy hét alatt!
Ezalatt nem az 1-ben,nyak gázon megyek 150-kilométert értem!
Igen és egy szó sem esett eddig. Visszavettem volna mert viszonylag olcsón adtam, itt volt már a gsxf és kellett a pénz. És még hetekig csörgött a telefonom a lehetséges vevők hívásától.
Még valami(csak most láttam az eladás dátumát)!
Az általam említett "rejtett hiba"48-órás időt takar!Tehát ha két napon belül jelentkezik a rejtett hiba!A te esetedbe ez igen csak ki esik!
Necces a dolog!
Ilyenkor beszélhetünk rejtett hibáról,ami utólagos megegyezés tárgyát szokta képezni,vagy bíróság,ott általában 50-50%-ot ítélnek meg!De mindig bele kell írni az adásvételibe:Megtekintett,kipróbált állapotban vette át!Az eladó a jármű után semmilyen felelősséget nem vállal!A fent leírtakat a vevő elolvasta,megértette,és tudomásul vette!
Ez a pár mondat ilyenkor jól jöhet,és pár perc bele írni!
ilyen szarjankóktól ne féljél! hihetetlen milyen pofátlan emberek vannak de ne dőlj be neki! felénk koccanás után volt olyan hogy helyszínen azt mondta akinek koccant haverom hogy "áá egy karc mitszámít" és mentek tovább egy tel.szám csere után... most meg hívogatja hogy összetört a hátulja a kocsinak és ez miatta volt és követeli hogy ismerje el hogy ő a hibás és adjon betétlapot.... biiztos
Hátez...Azért döbbenet emberek mit tudnak össze gyökérkedni a másikkal.
Amikor én járművet adok el (saját) ezért is ragaszkodom hozzá hogy azt szakszervizben átnézessük az új tulajjal. Onnantól nincs apelláta.
Kap egy szakvéleményt az általa megjelölt szerviztől. Ha erről lemond, belefoglalom az adás-vételi megjegyzés rovatába hogy felajánlottam, ő nem élt vele.
Esküszöm hihetetlen már ami itt folyik.
Újabban nagyon sok ilyn lehúzási próbálkozás van. Megveszi a járművet, majd 1-2 hónap múlva rejtett hibára hivatkozva pénzt követel. Volt olyan is, hogy elvitték a Transportert, kiszedték a légzsákot, komputert, turbót szarra cserélt, és vissza akarta vinni, elállni az üzlettől.
1. Lesz egy ügyvédi költsége, aki összerakja neki a pert.
2. Bizonyos százalékát le kell fizetnie a követelt pénznek.
3. Kell egy igazságügyi műszaki szakértői vélemény, ami megállapítja, hogy mi a helyzet. Ez ennyi idő elteltével nem fog menni, senki nem vállalja. Ha vállalná is 200-400e forint egy ilyen szakvélemény, amit emberünknek kell kifizetnie.
4. Számlával kell igazolni az elvégzett és valóban szükséges javítást, ami ugye már akkor is esedékes lett volna mikor eladtad.
Nem is sorolom tovább........ nem fog perelni.
Olcsó ijesztgetés egy kis pénzvisszaszerzési módra.
Használt járműre nincs garancia, kivéve ha kereskedés vagy. Valamint ha te az adásvételin ezt vállaltad írásban. 10 km alatt is elvileg tönkre lehet tenni egy motort! Biztosan nem nyer pert, csak cigánykodik egy kicsit.
Sziasztok! Lenne egy kérdésem Június 11-én adtam el a motoromat ami 4 hónapig volt a tulajdonomban gs500. Ezalatt az idő alatt (amíg az enyém volt hibátlanul működött) Ma november 15-én kaptam egy levelet a vevő sráctól, hogy a motor ette az olajat 1000km-re 1 litert. Megjavíttatta 77000 forintért aminek fizessem ki a felét különben beperel. Szerinte ha nem is tudtam a hibáról akkor is felelős vagyok. Vajon ez jogos? Köszi a választ előre is.
Hát te nagyon rendes vagy ez jár friss motoros társnak?
Egyébként nem vizsgaigazolás,hanem okmányirodás,teljes értékű jogosítványpótló okmány,csak az első jogsit szerzőknél más neve van,ahogy ott mondták azért,mert ha még nincs jogsi és mialatt /30nap/ megküldik az újat és ezalatt balesetet,eltiltást,stb okozol,szerzel nincs mire büntetni vagy mi..valami ilyesmit magyarázott.De nálam csak adatmódosítás,csere,megrongálódás miatt ,stb szöveg van a papíron amit adtak.
Ha én rendőr lennék (de ugye én az erő sötét oldalán állok), akkor szigorúan megbüntetnélek, ha megfognálak azzal az igazolással. Dehát én ugye alapból gonosz vagyok....
írd neki mit akar kis pénzért, aranyórát?
meg amúgy is, menjen a picsába