Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

"De látszik is az értelmi különbség köztem és közöttük"

kinek a javára?
tapasztalatom, hogy akinek segge alá teszik a motort vagy tolják a pénzt a segge alá már tizenévesen is annak vagy nagy arca van amibe jól bele kell csapni vagy nincs arca de nem is becsüli a gépet mert az anyagi vonzata nem érdekli.
Sírás kerülgetett mikor 17 évesen megtudtam venni egy simsont egész nyári melós pénzemből aztán más fiatalabbaknak meg tették a segge alá mert nekik most épp az kellett divatból, hóbortból.
De látszik is az értelmi különbség köztem és közöttük

Szal igenis látni ki az aki megdolgozott érte és vigyáz rá arra használja amire kell és ki az akinek a segge alá tolták.
Az említett srácot nem ismerem ez csak egy megjegyzés volt ahhoz, hogy Beardr a mélymagyarságról beszél meg az irigységről............függetlenül attól ki mit állít látszik 10-ből 9-nél a használatából, hogy megdolgozott minden forintjáért vagy röhögve kifizette vagy alátolták.
Na a regényt megírtam mindenki azzal motorozik annyi évesen amin akar és amin megteheti csak a felhasználás módján és az arcán meg is látszik
Nem azért a két fillérért, de a helyes írása jobb, mint az itt fórumozók nagy részének...

Nagyon hülye nem lehet a kissrác.
Nemhogy a jó oldalát néznétek:/ Hogy van olyan tizenéves, akinek nem a gyerekvállaláson meg a drogokon jár az agya:( Én mentem füvetnyírni, segíteni(Nem rokonoknak!), és így 2 év alatt jött össze persze zsebpénz meg minden.. de az max a felét adta. . Nem ész nélkül vezetem a motort.
Pici unokáimmal 35 km-es biciklis túra reggeltől délutánig! Még izomlázuk sem volt!
még egy szösszenet és kussban leszek
azért nem kell lenézni a 14-15 éveseket sem, vannak köztük(sajna kevesen) kivételes személyiségek
nyáron egy ismerős fia 15évesen simán letolt 3 napos túrát egy wr450-el különösebb gond nélkül
erről az jut eszembe hogy amikor az újgazdag apukának mondogatták hogy szóljon a gyerekének mert vadul és gyorsan vezet(kocsi, jogsi stb minden volt) akkor mindig azt mondta: megteheti mert jó kocsija van.
aztán amikor a gyerek temetésén ezt felhozták(valami hídoszlopra vagy mipicsára felcsavarodott) akkor nem húzta ki magát a büszke apuka

aztán jogilag igaza volt.....
Addig nincs baj, amíg nincs baj! Majd a saját kárán megtanulja ha bajt csinál! MZ-vel 14 éves gyerek egy enyhe kanyarban neki a házfalnak, és szegény anyja majd beleőrült!
Olyan ez mint az evolúció! Lesz aki túléli lesz aki veszít.
Ennyi! Az Ő dolga.
Igen, annyi a könnyítés , hogy nem kell feltenni/ becsatolni a sisakot! De ott kell legyen.
Sokat segítenél amúgy, ha nem egy Rover képe lenne kint, hanem kitöltenéd az adatlapod. Esetleg látnánk, hogy te, felelős felnőttként írsz nekünk, és nem egy 14 éves gyerek vagy.
Tőled veszik el? Nem. Akkor meg nincs hozzá közöd, neveld a saját gyereked a saját értékrended szerint.
Unom már ezt a sok fasz demagóg dumát, hogy "és ha elcsapom..." ne csapd el, figyelj oda. A környékeden sincs. Ez a topik itt JOGI KÉRDÉSEKRŐL SZÓL! Nyiss népnevelés, vagy akármilyen topikot, ahol ezt kifejthetitek, ne itt offolj nekem. Ne vetítsük már ide is ki a magyar népnyomort, ami az agyakban van, arra ott van nektek a Gyorshajtás topik.

Használat: nem a kerítés miatt nem használhatod a terület, hanem azért, mert magánterület. Semmilyen magánkézben, vagy állami kézben lévő területen nem motorozhatsz, mert ahhoz engedélyt kellene kérned. 2013-tól új jogszabály vonatkozik az erdők védelmére, a motor szabsban lefoglalható.
pontossan!
ismerek olyat itt a szomszéd faluba hogy rally ladát vesz a kölöknek,,mert az most a heppje a gyereknek,,,,14 éves a kölök...
csak 100.000 a fostalicska,,és hiába csak a határba gyilkolja a kölök,,,majd feltekeredik vele 1 fára,,és nyafoghat apuka,anyuka.....mert hát jogsi az minek ezekre...
tényleg vannak bajok a nevelésbe is....
nem kell mondani, mint írtam benne vagyok
bár szerencsére(már ha ez szerencse) pc-xbox-telefon fronton vannak értelmetlen túlkapások
motorokat valahogy megunta.....
Igen, de ha meg nem veszed meg neki a motort, akkor Te vagy a köcsög (ezt ne vedd szó szerint és főképp ne vedd magadra), mert 'bezzeg a haverom-haverjának már van motorja'. Szóval szerintem komoly gondok vannak itt a fejekben. Szülői és a gyerekek oldaláról is.
Ahhoz meg azért mégiscsak van némi közöm, hogy egy 15 éves kölyök rohangál az utakon, világítás, rendszám, stb nélkül. Ha elcsapom, akkor nekem kellemetlen, mert "a hülye autós nem vigyázott". Ha ő csinál kárt az én pl. autómban, akkor fogja magát és lelép, mert nem lehet azonosítani. Jah, hogy ez már másik dolog. Jah, hogy nem. Csak kicsit gondolkodni kéne, nem pedig a szintén jól betanult "orbáni" hülyeséget hajtani. Kurva okos ebben az országban mindenki, meg is látszik....
nekem lassan 15 lesz a gyerek és elég sok korabelit ismerek
van aki melózik nyáron van aki nem
de aki melózik az se nagyon tépkedi az istrángot
inkább a nagypapa-nagymama dugdossa a markába a zsetont
amúgy az értékrendben teljesen igazad van kb leszarnak mindent
bár ez szerintem a mi hibánk, és a nagyszülőké
"Ha gazdag szülők gyermeke és megvették neki, akkor azzal mi a baj? Kevesebbet ér?" Baj nincs vele, de igen, a szememben kevesebbet ér, mert fogalma sincs hogy minek mennyi az értéke, és hogy más gyerekeknek még kajára sem telik.
Furcsa hogy minden 15 éves gyerek "megdolgozik" manapság mindenért. Ezen nem fogok vitázni, felesleges... Ha már megvan, akkor használd, egyáltalán nem sajnálom tőled. Csak ezek a betanult "megdolgoztam érte" szöveg már kicsit unalmas. Ha ilyen jól megtanulnátok a suliban a különböző tárgyakat, akkor kis országunkban már csak agysebészek dolgoznának 10 diplomával. Ehhez képest pont azt látom hogy egyre hülyébb a nép....
Vesézzük már ezt a terület dolgot.
Hol illetékes a rendőr? Elvileg magánterületen motorozhatunk... pl. a kertben otthon, vagy a lezárt pályát említetted.
Mi van, ha ez a magánterület esetleg önkormányzati tulajdon, már felosztott, de még ki nem adott építési terület - szóval "nincs gazdája", de szabadon megközelíthető (sehonnan nincs bekerítve, sőt jelölve sem) nyilván nincs rajta "út" sem, ezért nem is lehet a közúthálózat része. Erre mi vonatkozik?
Ismét a kis magyar valóság tükröződik a hozzáállásodból. Mi közöd van hozzá, hogy mennyi idős, miből van neki? Ha gazdag szülők gyermeke és megvették neki, akkor azzal mi a baj? Kevesebbet ér? Vagy te vagy az, aki kevesebbet érsz, mert a mélymagyar intelligencia elködösítette az agyad, beálltál az orbáni demagógia vonalába, és dögöljön meg, akinek pénze van, mert lopta? Hagyjuk már ezeket a marhaságokat, és koncentráljunk a kérdésre, amit egy MOTOROS tett fel.

Neked meg a válasz: szabályosan sehogy. Ahogyan nem is használhatnád szabályosan a sárdagasztódat sehol, csakis zárt pályán. Az új jogszabály alapján ha elkapnak elveszik a motorod.
Naszóval. "Apuci aládrakta". ÉN ezért a motorért 2-2,5 évet vártam, gyüjtögettem, dolgoztam(!) hogy meglegyen. Szülők 2 ftot nem adtak bele, pont mert féltettek. Engem ez nem érdekelt, mert motoros akartam lenni! Estem, keltem már vele. Megvan hozzá az erőm.
Egy 15 éves gyerek(!) még a magömlését sem tudja uralni, nemhogy egy ekkora motort. Ha az a motor ráesik..... Van a srácról fent kép, csak erre írtam amit írtam.
Jól olvastad, csak az smkp-t toló manusz minősül gyalogosnak.
Nem tudom, mér baxxa annyi ember csőrét, hogy egy 15 éves srác kapott egy 10 éves használt motort
Tényleg ennyire nyomorult csóró irígy faxok vagytok, vagy csak szimplán unatkoztok?