Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy olyankor mit tehetek, ha akarok venni egy motort és az eladó azt mondja, hogy nincs törzskönyve, mert nem vette át még a postán amikor küldték neki és a posta az okmányirodának visszaküldte, ami meg megsemmisítésre visszaküldte a hivatalba. Köszi!
Bizonyára nem a csoki evés miatt történt a dolog.
Inkább amiatt, hogy elengedte a kormányt egy vagy mindkét kezével.
Tilos elengedett kormánnyal kerékpározni. Motorral is tilos.
Meg gondolom unatkoztam vagy kérni akartak a csokiból.....
tudom nem motoros de hátha tud valaki segíteni.
a fiamat ma feljelentették,mert kerékpározás közben csokit evett
vajon mennyire jogos ez mert nem találtam erre semmilyen szabályt.
tudom hogy olyan világban élünk,ahol nincsenek nagyobb bűnesetek és valamiből fent kell tartani a rendőrséget
1 darabos rendszám pótlására nincs mód (pl. pótkocsi, motorkerékpár).
1 darab rendszámtábla elvesztése, illetve megrongálódása esetén egyszeri alkalommal lehetőség van a legyártásra.
Költsége: 12.300,- Ft
Amennyiben erre már nincs lehetőség, vagy új rendszámot szeretne vásárolni, a járművet át kell rendszámoztatni. Ebben az esetben a meglévő rendszámtáblát le kell adni. Átrendszámozás esetén a forgalmi engedélyt minden esetben ki kell cserélni, melynek költsége 6.000 Ft.
azt hogyérted, hogy csak 1 szer, ha az új lekopik, vagy esetleg hagyták már el róla a rendszámot /ami csekély 24 éve alatt előfordulhat/ akkor új rendszám, forgalmi meg minden kutyafasza?
nem halnak azok éhen, szerintem max 1000ből megvan az a lap.....
amúgy ha ugyanazt megkapnám a motorra akkor simán rendelnék egy másikat
de csak autóra lehet kérni ugyanazt azt is csak 1x
én vagy 5 éve filcezem serényen, mert mosáskor le szokott jönni
amúgy a filc kurvára nem látszik rajta, nem olyan mint a festék szinte nincs is vastagsága
azért nem lehet festeni, mert akkor nem lesz fényvisszaverős. Én ami jogszabályt olvastam legutóbb abba meg az volt hogy át lehet FÚRNI csak nem az írás részen, és meg kell egyezni az alap színével a csavar fejének ( nem így volt megfogalmazva de ez a lényeg)
Nappal........
De a rendőrök éjjel is fényképezni/videózni akarják és ezért nem mindegy milyen a festék rajta. Értelemszerűen olyan kell -nekik- rá, ami jól látszik sötétben is.
Az egyedi azonosító jelzés szent és sérthetetlen. Megváltoztatni, módosítani, megrongálni, lefesteni...stb. szóval semmit nem szabad vele. Kötelező tisztán és jól olvashatóan tartani.
De rengeteg olvashatatlanságig kopott rendszámos autót látok én is.
Hivatalosan valóba ki kellene cseréltetni. Ha lefested és bizonyíthatóan ott a festék...akkor nem kell bizonyítania a rendőrnek, hogy ki tette...akié a rendszám ő a hunyó.
Bár nem teljesen motoros/bár akár motorral is lehetne/, de remélem tudtok segteni.
A helyzet a következő:
Fatert megállította a rendőr, hogy kopott a rendszám, ami igaz.
Azt mondta neki, hogy igényeljen újat, és még csak eszébe se jusson átfesteni/a fekete részt vlmi festékel átfújni vagy hasonló/, mert az bűncselekmény. Semmilyen kép, dokumnetáció nem készült erről.
Egyrészt igaz, hogy nem festhetem át? Ha mondjuk átfesti, megállítja ugyanaz a rendőr, akkor mondhatja azt, hogy ez így van amióta nálam van, mivel a nincs semmi bizonyítéka, és meg sem büntetheti.
Azt szeretném megtudni, hogy olyankor mit tehetek, ha akarok venni egy motort és az eladó azt mondja, hogy nincs törzskönyve, mert nem vette át még a postán amikor küldték neki és a posta az okmányirodának visszaküldte, ami meg megsemmisítésre visszaküldte a hivatalba. Köszi!
Inkább amiatt, hogy elengedte a kormányt egy vagy mindkét kezével.
Tilos elengedett kormánnyal kerékpározni. Motorral is tilos.
Meg gondolom unatkoztam vagy kérni akartak a csokiból.....
ha pontosan rá van írva a csekkre, hogy miért, akkor egy újságba beküldést megérne szerintem:)
tudom nem motoros de hátha tud valaki segíteni.
a fiamat ma feljelentették,mert kerékpározás közben csokit evett
vajon mennyire jogos ez mert nem találtam erre semmilyen szabályt.
tudom hogy olyan világban élünk,ahol nincsenek nagyobb bűnesetek és valamiből fent kell tartani a rendőrséget
1 darab rendszámtábla elvesztése, illetve megrongálódása esetén egyszeri alkalommal lehetőség van a legyártásra.
Költsége: 12.300,- Ft
Amennyiben erre már nincs lehetőség, vagy új rendszámot szeretne vásárolni, a járművet át kell rendszámoztatni. Ebben az esetben a meglévő rendszámtáblát le kell adni. Átrendszámozás esetén a forgalmi engedélyt minden esetben ki kell cserélni, melynek költsége 6.000 Ft.
Egy pár sorozatrendszám: 8500 Ft
Egy darab sorozatrendszám: 5500 Ft
egyébként 12 ezrebe kerül, ha minden igaz
amúgy ha ugyanazt megkapnám a motorra akkor simán rendelnék egy másikat
de csak autóra lehet kérni ugyanazt azt is csak 1x
amúgy a filc kurvára nem látszik rajta, nem olyan mint a festék szinte nincs is vastagsága
aztán tökmindegy mi nem veri vissza a fényt.......
De a rendőrök éjjel is fényképezni/videózni akarják és ezért nem mindegy milyen a festék rajta. Értelemszerűen olyan kell -nekik- rá, ami jól látszik sötétben is.
lefested, és ismét jól olvasható.
Szerintem is hülyeség, de ez van.
Igen, kifúrni sem lehetne, mert rongálás....
bár ha a karakterek eredeti állapotába vannak visszaállítva szerintem nem hamisítás mert nincs megváltoztatva
elméletileg át sem lehetne fúrni/csavarozni aztán mennyi sok van ilyen is
én nem festem hanem alkoholos filccel javítgatom
De rengeteg olvashatatlanságig kopott rendszámos autót látok én is.
Hivatalosan valóba ki kellene cseréltetni. Ha lefested és bizonyíthatóan ott a festék...akkor nem kell bizonyítania a rendőrnek, hogy ki tette...akié a rendszám ő a hunyó.
Bár nem teljesen motoros/bár akár motorral is lehetne/, de remélem tudtok segteni.
A helyzet a következő:
Fatert megállította a rendőr, hogy kopott a rendszám, ami igaz.
Azt mondta neki, hogy igényeljen újat, és még csak eszébe se jusson átfesteni/a fekete részt vlmi festékel átfújni vagy hasonló/, mert az bűncselekmény. Semmilyen kép, dokumnetáció nem készült erről.
Egyrészt igaz, hogy nem festhetem át? Ha mondjuk átfesti, megállítja ugyanaz a rendőr, akkor mondhatja azt, hogy ez így van amióta nálam van, mivel a nincs semmi bizonyítéka, és meg sem büntetheti.
előre is köszönöm a segítséget.