Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mekkora bírságra lehet számolni, ha mégis lábon jön haza a gép biztosítás nélkül?
Erre a legegyszerűbb megoldás, független alkusznak telefonálsz, elég a rendszám, alvázszám, és roboghatsz haza a vassal. Mikor a kis bimmert vettem májusban, így jártam el, és nyugodtan robogtam vele haza az addigra kinyomtatott köt.bizt. papírért.
Mert nem jól járt el..... ügyvéd.
na mindegy akkor is faszság és akkor is lábon megyek a frissen vett géppel és akinek nem tetszik az tehet bármit

aztán a mabisz miért nem fizet ha egy szép szál újmagyar megy neked a nem biztosított sárga ezerkettessel?
mert nem fizet, egyik haver beszopta nem túl rég
Ez a legviccesebb!
A biztosítás pótbiztosítása.
Ja és ugye annak is kell fizetnie, aki nem okoz balesetet..... röhej kérem! Máris nevetséges még az elnevezése is.
A baleseti adóról már ne is beszéljünk!
már maga az a kifejezés,hogy:"kötelező biztosítás"a lealázott demokrácia 1ik végterméke.... tök röhej arról nem is beszélve,hogy van ugye a bónusz 10...én 30éve nem okoztam balesetet,akkor hogy is van ez? na de hagyjuk is,mert én csak 1fekete bárány vagyok a televivi gyarmaton
Én mondjuk már akkor fogom a fejem, mikor úgy hirdetnek, hogy "év végéig fizetett biztosítással"
Az abban a percben szűnik meg, ahogy aláírják az adás-vételi szerződést. A következő percben már ott áll a motor egy új tulajdonossal, de biztosítás nélkül.
1 módszer van : ha megértő a volt tulaj, akkor előre lehet dátumozni az adásvételit és kölcsönadásival használni a jelzett napig. / Ezt igen kevesen csinálják meg idegennek /
Ez nem így működik.
Amíg nem kötsz,addig nincs biztosításod.
A csavar ott van a dologban, hogy amikor átiratod, akkor bevasalják rajtad a "nem fizetett" napok számát. Addig ki sem vihetnéd a forgalomba a motort, sőt lábon haza sem hozhatod, hacsak nem kötsz az eladónál egyből a neten.
A mabisz azért van, hogyha te kárt okozol akkor, amikor NINCS a járműveden érvényes kötelező biztosítás.....akkor a károsult nem szívja meg! Aztán keményen behajtják rajtad. A mabisz nem jolly-joker biztosító ini!
Nem érted van, aki nem köt biztosítást, hanem azért, akinek az biztosítással nem rendelkezők kárt okoznak.
Az átírásra van 15 napod, nem a kötelező kötésére....azzal kell rendelkezz ha közlekedsz vele.
van pár nap az átírásra, addig a mabisz a kötelező
a yard meg nem fog kötekedni
persze ha az adásvétel óta eltelt 1-2 év akkor már tényleg nem az igazi
Persze, hogy kifizettetik, mert a rendszerben elteltek a napok.
Na akkor figyelj.

Nekem az előző rendszámon, ami egy E-s ideiglenes rendszám volt, ezért a kötvényen az autó adatai voltak(alvázszám, motorkód..stb.). Volt rajta 07.31-ig rendezett kötelező biztosítás.
07.26-án megkapta a normál rendszámot. Ez péntek délután volt.
Szombaton, 07.27-én délelőtt kötötten neten új kötelezőt a normál rendszámra. 26-27-ig egy nap. Máris +560-at rászámolt a rendszer fedezetlenségi díjat arra a fél napra.....miközben még 07.31-ig volt is az autón biztosítás!
Ehhez képest neked panaszkodni sincs okod.....
Tehát nincs az adott jármű+tulaj kombinációval biztosítás.
A mabiszt-t ne keverd már ide.
Ja és a KRESZ szerint sem vehetsz részt a közúti forgalomban érvényes kötelező biztosítás nélkül.
Mekkorát röhögnének, ha azt mondanád, hogy..... hát de biztos úr...van nekem mabisz kötelezőm
Gondolom ez biztosítóként változó, Allianznál csütörtök este már nem jött vissza az ajánlati levél, csak másnap reggel, kb 9kor... Így csak akkor tudtam nyomtatni. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy volt képük velem kifizettetni ezt az egy nap csuszást, míg ez aztán tényleg nem rajtam múlt.
általában egyetértek veled, de ez faszság
pont ezért van az irreálisan magas mabisz díj
mert ugye előbb-utóbb mindenki(kivéve a tetveseket) átíratják a gépjárművet és akkor bezsebelik a zsetont attól akinél kötik a biztosítást, persze az egyből kiszámlázza az ügyfélnek
szóval mindig van biztosítás, csak nem névreszóló
Mi hülyeség? Az, hogy ha nincs biztosítás, akkor nincs biztosítás?
Megveszed. Kötsz rá biztosítást és majd elmész érte.
Van járható út.
Persze senki se csinálja így, de attól még így kellene.....
ez hülyeség, erre van a mabisz vagy mipicsa
akkor senki se tudná hazavinni az autóját?
amúgy ezt az 1 napos mabisz díjat nálam is eljátszották az egyik motoromnál
Furcsa a kérdés....... teljesen olyan biztosítás, mint amilyet személyesen tudsz kötni. Küldik majd a csekket ha úgy kötöd, de utalhatod is.
Nem tudom nálad ki volt a baj.
Én szombaton fél 11-kor kötöttem így. Pár perc és jött az e-mail benne kinyomtatható papírokkal.
Te nyomtatod ki, nem más helyetted.
Köszönöm a választ.
Ha megkötöm az általad ajánlott biztosítást, akkor az megfelel egy teljes értékű biztosításnak, amit, személyes kötnék meg valamelyik biztosítónál, vagy az helyett kell kötnöm egy másikat ha már minden papírt elintéztem a motorhoz?
Megvettem az autót adott csütörtök este... akkor, 18 órakor netes alkusz programban megkötöttem biztosítást... Mivel 18 órakor a biztosítótársaság rendszere nem dolgozta már fel, így másnap kaptam meg e-mailben a visszaigazolást, díjtételek között 1 nap fedezetlenségi díjjal... Mi ez, ha nem lehúzás... (ja és természetesen akkor este semmiféle papírt nem tudtam kinyomtatni arról, hogy én valamiféle biztosítást kötöttem)
Hivatalosan nem, mivel a közúti forgalomban való részvétel feltétele az érvényes KGFB biztosítás megléte.
Azaz biztosítás nélkül közlekednél. Ha gyorsan kötsz egy úgynevezett halasztott díjfizetésű online alkuszi biztosítást, akkor azzal a papírral, amit kinyomtatsz már közlekedhetsz.
Üdv.
Olyan kérdésem lenne hogy közvetlen vásárlás után haza lehet-e hozni a motort keréken, amikor még csak egy adásvételivel tudom igazolni hogy a motor az enyém,
vagy mindenképpen utánfutóval tudom hazahozni?
Ezt az elmúlt 10 évben szerintem minden hónapban valaki megkérdezi és a válasz mindig nem.
Persze....ez csak így működik.....