Van ilyen tényleg utána kérdeztem én is.ez azt jelenti hogy a károkozó biztosítójának kéne felvenni a kárt de mivel nincs biztosítása ezért az én biztosítómnak kell eljárnia.Ezt a MABISZ is mondta. Furcsálottam én is.Engem csak az érdekel minél előbb valaki rendezze a káromat hogy újra motorozhassak,bár ahogy elnézem a dolgokat idén már nem kell ráülnöm
Hali! Az adót a jan 1-én a forgalmiba bejegyzett tulaj fizeti, az ott szereplő lakhelye szerinti településre. A régi helyen egész évre kiszabták, csak te két részletben is befizetheted. (A költözés miatt nem változik semmi, csak ha eladod a gépet.)
Majd jövőre az új lakcímed szerinti önkori szabja ki az adót és küldik a határozatot. (önállóan, neked nincs vele dolgod)
Mi az a "szivességi kárfelvétel"....?! Majd ezek után te is csak akkor fizesd be a lóvét, ha úgy gondolod hogy van felesleges.... A biztosítód hibázott, pert a nyakukba.
Sziasztok! Volt sajnos egy balesetem 2hete hétfőn.Történet a következő:Állok a gyalogátkelő hely előtt hogy átengedem a gyalogosokat és hátulról egy figyelmetlen autós nekem jött és elütött,személyi sérülés nem történt viszont a motorba jelentős anyagi kár keletkezett.Rendőrök egyből a helyszínen voltak helyszíneltek ezzel minden oké.Viszont kiderült hogy a károkozónak nincs érvényes biztosítása.Bementem a saját biztosítomba ahol azt mondták szívességi kárfelvételt csinálnak és továbbítják az ügyet a MABISZNAK.Kárfelvétel nem történt meg mivel a MABISZ utána nézett és okmányiroda szerint van a károkozónak biztosítása.Felvettem a kapcsolatot azzal a bizonyos biztosítóval de ők tagadják hogy ott lenne biztosítása a károkozónak,aztmondják volt de már törölték díj nem fizetés miatt.Mondom a MABISZ látta hogy van biztosítás okmányirodán keresztül,erre ők igen mert nem kötelességük okmányiroda felé jelenteni ha törölnek egy biztosítást.Felhívtam a MABISZT hogy ez a helyzet "nap után el is értem őket,azt mondták menjek be az én biztosítomba majd ők kérjék meg az igazolást a másik biztosítótól hogy törölték a biztosítását a károkozónak.Ezt megtettem jelenleg itt tart az ügy.Valaki esetleg járt e már így vagy hasonló tapasztalat van e ezzel kapcsolatban? 2 hete futkozok ide oda de a motorom még mindig nem néztem meg semmilyen kárszakértő!
Sziasztok.
A kérdésem a következő. A teljesítmény adó egyik felét befizettem a helyileg illetékes önkorinak, időközben elköltöztem minden átíratva az új címre. A másik felét az új cím szerint illetékes önkorinak kell fizetni és onnan csekket kérni, vagy még a régire amit kaptam az elsőtől?
Válaszokat köszönöm.
Ne haragudj hogy most szólok,de nagy össze vissza rohangálás volt az elmúlt 2 napom.Meg oldották itt helyben a műszakit.De Nagyon-Nagyon köszönöm a gyors felajánlást!
Minden jót Neked és a Családodnak is!
Elméletileg a kormánymű,futómű,kipufogó,lámpa,ezeken külön engedély nélkül ami a forgalmiban be is van jegyezve,nem lehet változtatni!De ha gondolod nálam átmegy!
Valaki tudna segíteni abban hogy műszakin át megy-e a CBR em?
Végül is csak a fejidom,meg a kormány nem gyári.(street fighter)Vagy mindenképpen gyárinak kell lennie?
Igen,50 köbcentis de akkor lehet én írtam rosszul. Kis B-s jogsival vezethető robogó.
Szóval akkor nincs külön átírási költsége se, elég csak ha az adásvételi szerződésen szerepelnek az új tulaj adatai?
Akinek lenne még nem volt motorja így még biztosítást sem fizetett soha, szóval 0 bónusszal rendelkezik, akkor mennyibe kerülne az egész papírozási része a robogónak?
Sziasztok.
Mennyibe kerül egy 2005-2013 as évjáratú 50 ccm-es robogó átíratása?
Illetve mi kell ahhoz hogy a legálisan közlekedhessek vele?
(nem nekem lesz a motor)
"Kálmán Gabriella a péntekre virradóra történt esetről elmondta: a tilos jelzésen áthaladó segédmotoros kerékpár 19 éves vezetőjét és bukósisak nélküli utasát igazoltatni akarták a rendőrök. A vezető előbb megállt, majd gázt adott és megpróbálta kikerülni az előtte álló rendőrautót.
A manőver azonban nem sikerült, a motorkerékpár az oldalára borulva állt meg. Az ezt követő ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőrnek nem volt vezetői engedélye. A drogteszt nála és 22 éves mosonmagyaróvári utasánál is pozitív értéket mutatott. A jármű vezetőjét a szükséges mintavételre előállították a járőrök.
A vezető ellen tilos jelzésen való áthaladás miatt közigazgatási eljárást, anyagi kárral járó baleset okozása és engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást, kábítószerrel való visszaélés és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrség. A jármű utasa ellen kábítószerrel való visszaélés vétség gyanúja miatt folytatja le az eljárást a mosonmagyaróvári rendőrkapitányság."
Majd jövőre az új lakcímed szerinti önkori szabja ki az adót és küldik a határozatot. (önállóan, neked nincs vele dolgod)
Nincs apelláta!
A kérdésem a következő. A teljesítmény adó egyik felét befizettem a helyileg illetékes önkorinak, időközben elköltöztem minden átíratva az új címre. A másik felét az új cím szerint illetékes önkorinak kell fizetni és onnan csekket kérni, vagy még a régire amit kaptam az elsőtől?
Válaszokat köszönöm.
A lényeg hogy megoldódott!
Ne haragudj hogy most szólok,de nagy össze vissza rohangálás volt az elmúlt 2 napom.Meg oldották itt helyben a műszakit.De Nagyon-Nagyon köszönöm a gyors felajánlást!
Minden jót Neked és a Családodnak is!
Üdv: Peti
Köszönöm szépen!
Mai nap hívlak és akkor megbeszéljük.
Köszi még 1x!
Valaki tudna segíteni abban hogy műszakin át megy-e a CBR em?
Végül is csak a fejidom,meg a kormány nem gyári.(street fighter)Vagy mindenképpen gyárinak kell lennie?
Köszi szépen!
ráadásul itt bónusz sincs
Nekem az XX-re 6900FT/év a kötelező!
Szóval akkor nincs külön átírási költsége se, elég csak ha az adásvételi szerződésen szerepelnek az új tulaj adatai?
mert ha 50es akkor mint írtam semmi egyéb nincs csak a kötelező
olyan 3-5 ezer között van általában
Mennyibe kerül egy 2005-2013 as évjáratú 50 ccm-es robogó átíratása?
Illetve mi kell ahhoz hogy a legálisan közlekedhessek vele?
(nem nekem lesz a motor)
A manőver azonban nem sikerült, a motorkerékpár az oldalára borulva állt meg. Az ezt követő ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőrnek nem volt vezetői engedélye. A drogteszt nála és 22 éves mosonmagyaróvári utasánál is pozitív értéket mutatott. A jármű vezetőjét a szükséges mintavételre előállították a járőrök.
A vezető ellen tilos jelzésen való áthaladás miatt közigazgatási eljárást, anyagi kárral járó baleset okozása és engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást, kábítószerrel való visszaélés és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrség. A jármű utasa ellen kábítószerrel való visszaélés vétség gyanúja miatt folytatja le az eljárást a mosonmagyaróvári rendőrkapitányság."
MTI – alfahir.hu