Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Csak polgári peres úton hajtható be ? Mennyi időn belül? Köszönöm válaszát.
csak ha rejtett hiba derül ki.Pl. a váz olyan helyen van hegesztve, ami csak a motor idomjainak, stb. megbontásával látszik. Vagy, ha pl. a blokk hegesztett, de az nem látszik, mert eladáskor a motor olyan szinten mocskos. Van éppen egy ilyen esetem.
Üdv!

Kérdezném, hogy motor adás-vételi szerződés felbontható-e? Ha például a vevőnek nem tetszik a motor, vagy közben meghibásodott.
Vissza követelhető a vételár?
(1) Az épület tulajdonjoga - ha az épület és a föld tulajdonosa eltérően nem állapodnak meg - a földtulajdonost illeti meg.

Ha már egyszer létrejött a föld és az épület tulajdonjogának EGYSÉGE, ezt a jogi egyezséget a tv. sem a föld, sem az épület külön-külön elidegenítésével nem engedi megbontani.
köszi!
akkor tényleg csak az űberszopi marad, fecninként valami 8pénzért át is írják
az állam javára nem lehet lemondani? mert így az idők végezetéig görgeti a nép a fecniket ami persze egyre kisebb lesz
komolyan tiszta röhej némelyik alig több mint 10-20nm több tíz gazdával
csak a teljes örökség visszautasítása lehetséges. Ha megteszed a gyermeked örököl, az ő nevében nem mondhatsz le, csak ha agyámhivatal jóváhagyja.
"akié a föld azé a vallás"
nem motor, nem is kell részletesen kifejteni, csak egy igen-nem érdekelne a többi úgy is személyesen intézendő
öröklés:
van egy csomó kis föld darabka(némelyik pár nm) és egy ház
a földfecnikről külön le lehet mondani az állam javára? de a ház maradjon
állítólag csak az egész örökösödésről lehet mindenestől
neten nem találtam igazán jó választ a kérdésre, túl van minden bonyolítva
nem minősül kezdőnek, vihetsz utast.
Az iskolában nekem is ezt mondták de az ocsmányirodában pedig azt hogy 2 évig az A is kezdőnek minősül igyhát utas nuku de majd azért egy police-től is megkérdezem
Vihetsz, ez biztos. Minap voltam bent az autósiskolában és pont ez volt nekem is a kérdésem.
vihetsz
Akkor ha jól olvasom hiába van már b-m az A-s jogsim akkor is kezdő és 2 évig nuku utas!
Köszönöm a választ !
Széles utat!
Értelmezzük a szöveget:
Ki számít kezdő vezetőnek, és milyen szabályok vonatkoznak rá?
Kezdő vezetői engedély
A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a járművezetőnek a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül és több korlátozó előírásra is tekintettel kell lennie. A kezdő vezetői engedéllyel az "AM", az "A" és az "A" korlátozott kategóriára, továbbá az "A1", az "A2" és a "B1" alkategóriára érvényesített bejegyzéssel utas nem szállítható, valamint a "B", a "C" és a "D" kategóriára, továbbá a "C1" és a "D1" alkategóriára érvényesített bejegyzéssel - a Magyar Honvédség kezelésében lévő járművek kivételével - pótkocsi nem vontatható. .

A kezdő vezetői minősítés két éves próbaidejének számítása a közlekedési szabálysértés vagy bűncselekmény miatt jogerősen kiszabott járművezetéstől, járműfajtától vagy kategóriától eltiltás, vagy a vezetői engedély meghatározott időtartamú visszavonásának leteltét követően újra kezdődik .
nem kezdő jogsi, B van, viheted...
üdv mindenkinek az lenne a kérdésem hogy most tettem le a korlátlan jogsit és volt aki azt mondta hogy vihetek és volt aki azt mondta hogy nem vihetek még 2 évig személyt mivel kezdő jogsinak minősül pedig a B már 7 éve megvan? ugyanis tavasszal szeretnék a feleségemmel túrázni de így nem merek nekivágni illetve ha nekivágok és megállítanak akkor milyen büntetésre számíthatok?
Előre is köszönöm a választ!
Kösz a linket, végigolvastam. Hát igen, pont ez történt, hogy megsemmisítették. És kérdés, hogy ilyenkor kérhet e újat?
Én kétszer meggondolnám, hogy vegyek-e ilyen embertől bármit:
"Az át nem vett törzskönyvet az értesítési cím szerint illetékes közlekedési igazgatási hatóság az okmány kiállításától számított egy évig megőrzi, ezt követően a Hivatalnak megsemmisítés céljából megküldi."
Szerintem google-al kéne picit barátkoznod:

https://ugyintezes.magyarorsza...
Ja értem, köszi. De neki már nincs az okmányirodában sem. Akkor ezek szerint felejtős... Szerintem bemegyek megkérdezni az irodába.
Azt mondta hogy az új törzskönyve még nem jött meg ( nem tudom miért kelett új) de már valószingüleg az okmányirodába van. Elmentünk és ott volt

MOndd meg neki igényeljen újat, és ha megvan mehet a biznisz
Köszi a válaszokat! Azt mondta, hogy mivel nem elveszett/ellopták, hanem csak nem vette át és megsemmisítették egy idő után, így a nevére nem állítanak ki újat, de az enyémre majd igen az átírás után. LaciCRM neked ez hogyan is volt pontosan? Nem volt az eladónak törzskönyve és együtt mentetek el az okmányirodába az eladóval? És hogyan magyarázta azt ki, hogy nincs neki törzskönyv?
Ja én így vettem a kocsimat. Hasonló volt a sztori, ott sem volt törzskönyv. De mire odaértem, elmentünk az okmányirodába és minden rendben volt.
Lehet hogy minden ok, de jobb az elővigyázatosság
A mese nem érdekes.
Mond meg neki, hogy kérje ki. Ha kézben van, szóljon. Pár nap alatt megvan.
Azt teheted, hogy keresel egy másik motort, mert anélkül ő nem tudja eladni, te pedig megvenni.

http://www.nyilvantarto.hu/hu/...