a k&h mindig küldi a zöld papírt. miután be van a csekk fizetve pár hét
addig meg simán jó az előző ciklus papírja
az allianz meg ott helyben kinyomtatja ha kéri az ember, kb 3 perc
többit nem ismerem
Ha lehet legyen nálad. Legutóbb Isztambulba mentem, Romániában, Bulgáriában, Szerbiában nem kérték, nem volt gond, de valószínű ez tényleg határőrfüggő. A törököknél viszont nagyon szigorúan ellenőriztek mindenkit, aki a bolgároktól jött. Visszafele ugyanígy, a bolgár határőrök szivatták a törököktől érkezőket órákig. Valamiért egyik sem bízik a szomszédban. :)
Szóval ha a törökökhöz is mész, ott mindenképp nézik, és zöldkártya kell, más nem jó, akkor sem, ha nem csak magyar nyelvű a fedezetigazolásod/kötvényed; de olyan nincs, hogy nem engednek be az országba, csak fizess: a helyszínen (határon) tudsz venni vízumot is, meg ideiglenes gépjármű biztosítást is. Csak persze kiszabott drágán...
mindig nullásan kötik, hajdanán még vittem is azt a papírt amit adott a régi biztosító de akkor is nullás volt a bónusz. mondták is hogy fizessek be fél évet egyszerre aztán a másik csekk nullás lesz
így is lett
mi Montenegroba szoktunk járni kocsival és majdnem mindig kérték a szerb-montenegroi határon. De elvileg a befizetés igazolással meg szokták küldeni. Ha nem, akkor vagy elektronikusan lehet megkérni v. telcsin, de a leggyorsabb személyesen bemész és kiállítják pikk-pakk. Szóval legyen nálad, mert meg tudnak szopatni vele és nem engednek be.
velem is eljátszották ezt a k&h-nál:
náluk volt az előző autóm biztosítása,eladtam,vettem egy újat(másnap).Ismét náluk kötöttem,erre kiküldik a levelet,hogy nem találják a bónusz igazolásomat és A0
Koszovó kivételével az összes balkáni országban jártam már. Attól függ, milyen határőrt fogsz ki. Van, akinek elég csak egy személyi, van, aki kéri a motor papírjait is. Legyen nálad, mert ha jól tudom megteheti, hogy anélkül nem engedi be a járművet!
Valaki, aki járt már a Balkánon saját maga által vezetett gépjárművel: "zöldkártya", azaz a nemzetközi gépjármű biztosítás hiánya mennyire jelent problémát hasonló utazásnál? Határátlépésekkor minden esetben ellenőrzik?
Megoldódott a helyzet röviden annyi hogy az Ő rendszerükben volt a hiba. Az ok hogy egy év múlva jöhettem volna el onnan de akkor is A0 ba megint kezdeni az egészet előröl.
Nem történik minden pikk-pakk. Hiába intézkedsz bármit is, ha közben már egy előző levél útnak indult vagy nincs még valami a rendszerben és emiatt megint ki megy egy levél...hiába mutatsz be valamit, ha nem kerül a rendszerbe.......
Ébresztő!
Valamint a kalkulált biztosítási díjon akármikor változtathatnak valamint a baleseti nincs benne....tehát simán lehetnek eltérő számok.....
A lényeg, hogy azt csinálnak, amit akarnak...... és te meg azt csinálhatod, amit ők csináltak. 1 év múlva lesz lehetőséged eljönni ettől a biztosítótól. Ennyi.
Problémám a következő: évközi biztosító váltásom volt mindent szabályosan csináltam, a kalkuláld díjat be is fizettem (éves 12000ft) erre jön a levél hogy fizessek be még 17000ft-ot felkeresem a biztosítót hogy mi történt, mondják h. nem tudják lekérni a bónusz igazolásom ezért kérjem le én és mutassam be, ez még az nap meg is történt, erre hétfőm újabb levél hogy fizessem be a 17000ft-ot bemegyek a bizt. hoz és most mi van, hát folyamatban van az ügyem ne izguljak. Erre ma újabb levél h. nem tudják lekérni a bónuszt ezért visszaraknak A0 ba B10 ből és a lényeg hogy az éves díjam 22000ft és fizessek be még 17000f-ot. Matekból me voltam 5-ös de ha 22e ből befizettem 12e-ret akkor nem 17e a hiány. Na mindegy mert úgy sem fizetem be. Holnap újra bemegyek az biz-hoz és csúnya dolgok lesznek. Na én paraszti ésszel úgy gondolom hogy ha egy szerződés valamelyik fél hibájából nem lehet érvényesíteni akkor az meg lehet szüntetni nem? Persze gondolom ez a Bizt. ra nem vonatkozik.
1 hete vettem egy motort és most készülök átírni. Eredetvizsgán voltam és megfelelt a motor, de sajnos az adásvételiben véletlenül elírtunk egy "U" helyett "O"-t írtunk."Megnéztem én is a motor és alvázszámot a forgalmival és egyezik" Ezt sajnos most vettem észre. Az eladónak szóltam és mondta, hogy sajnos Ő már leadta a papírt az okmányirodába, szóval újat nem írhatunk...
A kérdésem, hogy mit csinálhatok ilyen helyzetben? NE foglalkozzak, csak vigyem be és kész? Belejavítsak? Ha igen akkor nem gáz,ha a többi 3 példányon nem lenne a javítás?
Előre is köszönöm!
A papírozást látva nekem leesett hogy a tisztelt kft milyen tevékenységet folytat,de nem fogom újra kezdeni a gúnyolódó és nem együtt érző komák miatt ,kaparja ki mindenki a gesztenyét magának! A te ügyedről nem tudok semmit!
Írjatok egy advétet, amiben benne van, hogy részletre vetted-a motor legyen a fedezet. Átíratod most, kifizeted később. Vagy letétbe helyezed ügyvédnél az adás-vételiket záradékkal, hogy ő dátumozhatja, a többi felejtős.
addig meg simán jó az előző ciklus papírja
az allianz meg ott helyben kinyomtatja ha kéri az ember, kb 3 perc
többit nem ismerem