meg kell csinálni a kerítést....... más nemigen lesz itt
lehet kapni táblákban betonvashálót azon csak nem rág át a pitbull
nem is olyan ördögien drága
Gondolom a gépjármű felelősség biztosítója nem fizet. Csak mert írtad hogy biztosítója. Milyen biztosító? Hány % az x? Ingóságokra lehet terhelni a dolgot? Pl. kocsi.
itt bukunk el mi "becsületesek"
mindig keressük a kibúvókat mit miért nem teszünk meg.
csak amikor a "nem tehet róla szegény állat" majd a nagypapi torkát rágcsálja akkor lesz nagy sírás-rívás
A retek.... ....az ilyenek miért nem kapnak 10 évet? Az okostojások azt hiszik, hogy az ilyet visszatartja a felfüggesztett börtön?Az ilyen koszos rühes kutyákat ki se engedném a munkatáborból se....ezek azt hiszik, hogy van két egyforma ötforintosuk meg két kutyájuk akkor az övék a világ.
Néhány éve pesten egy főiskolást akartak egy konyhakéssel rendre tanítani mondván: "Mit keresel itt gecimagyar, ez az én utcám?" Asszem a nyolcban történt....
Ha a bíróság megítéli neked, akkor polgári peres úton érvényesítheted a kárigényedet a károkozóval vagy a biztosítójával szemben.
Ez esetben a kárigény x %-át illetékben be kell csengetned, majd hitelt érdemlően -ha szükséges szakértők véleményével- igazolnod, bizonyítanod kell a károd. Aztán már csak évek kérdése..... ha egyáltalán behajtható lesz.
A feljelentésben kértem a vagyoni kár megtérítését. A rendőrségen lefényképezték a motort, utána pedig kértem szakszervizből javítási árajánlatot. Nagyjából 250e Ft a kár.
Az eset pedig úgy történt, hogy:
A vádlott a nagyszülők mellett lakik ALBÉRLETBEN. Facebookon szóltunk a ház tulajdonosának, aki ott lakik, hogy meg kellene csinálni a kerítést mert a harci kutyáik átjárnak a nagyszülőkhöz. A tulaj azt mondta rendben. Erre rá kb 5 percre szitkozódva, trágár szavak kíséretében átjött a vádlott a harci kutyáival fenyegetőzni hogy meg leszünk verve meg hogy képzeljük ezt. Végül el lett zavarva. Aztán még aznap átmentünk nagyszülőkhöz elmesélni mi történt. Estefelé amikor mentünk haza a vádlott már várt minket az utcasarkon. Mi direkt a másik irányba mentünk, hogy elkerüljük a konfrontációt. Persze utánunk jött leszorított az útról, épp hogy meg tudtam állni az árok előtt. Kiugrott a kocsiból és nekem esett. Többször ököllel engem és a motort ütötte. Majd végezetül hozzátette, hogy örüljek hogy most ennyivel megúsztam. Amúgy ott volt a barátnője az ugyanúgy szájalt. Jah és egy kisebbségiről beszélünk amúgy. Ezután egyből rendőrség, feljelentés stb. ( Nem tudom az mennyire fontos de volt utasom az is látta és jött oda két tanú is akik látták az esetet. Ezeket felvetettem a jegyzőkönyvbe is.)
Úgy tudom, ha bejelentetted a vagyoni kártérítési igényedet, akkor kötelezi a bíróság a kár megtérítésére, sőt még a perköltséget is neki kell állnia. Ha nincs semmi a nevén, akkor nem vagyok biztos benne, hogy be tudják hajtani rajta, legfeljebb adók módjára (letiltják a fizetéséből) ha van bejelentett munkahelye. Ha van lehetőséged kérj kárszakértői segítséget, ha nincs, akkor egy részletes előzetes javítási árajánlatot. Jó ha van fényképed a motorról, de gondolom a rendőrök is lefényképezték. Mekkora kárról van szó?Hogy történt az eset?
Holnap megyek tárgyalásra és az a kérdés hogyha bűnösnek találják a vádlottat (nem én vagyok az) akkor a bíróság kötelezi a kár kifizetésére? És ha ő nem hajlandó fizetni mit csinálnak vele? Ha nincs a nevén semmi hogy hajtják be? Mi kell a kár igazolásához? Javítási kalkuláció elég vagy számla kell?
Te még elolvasod az ilyeneket!?
Egyes emberek így próbálnak gazdagodni!
Igen Magyarországon is kötelező,tavaly óta!
De csak az újonnan forgalomba elhelyezett 12-tonna össztömeg feletti teherjárművekre!
A minap ezt a spamot kaptam. Tényleg így van, vagy csak valaki kaszálni szeretne vele? Én úgy hallottam, hogy csak az újonnan forgalomba helyezett kocsikra kell nappali fény.
Tegnap még csak figyelmeztetett a rendőr,
de elsejétől kötelező a nappali menetfény
használata minden autón - én ezen meglepődtem...
De ha már így van, itt egy tipp, hogyan lehet
INGYEN hozzájutni:
Hogy miért ingyenes? Számolj csak! Most
féláron 9900 Ft-ért adják, ráadásul mivel
csökkenti az autó áramfelvételét (így a
fogyasztást is) tankolásonként 1000 Ft is
megspórolható vele, tehát 10 tankolás
alatt megtérül az ára!
Sőt! Most a 10 ezer forintért
agyonreklámozott életmentő elalvásgátló
ajándék hozzá - ugye így már érthető,
valójában miért van INGYEN?
A kérdés már csak az, hogy lehetnek ilyen
hülyék, hogy ennyiért adják...
Csak érted, ilyen emberek nevezik magukat embernek. Meg ilyeneknek van szavazati joga stb. Vicc