Az évjáratprbléma a tulajdonomba kerülés után derült ki és nem előtte,engem ugy tájékoztattak hogy 2007-es ehelyett 2005-ős lett!Frankó nyilvántartás és még fizetűnk is érte!
Tisztelt Gino! Érdekes hogy nem akarod a problémát érteni,de jezésértékű ha már egy rendőr unja,akkor szerinted Én mennyire unhatom ha az igazamat a bíróságon kellett keresnem? De ha ennyire nem érdekel senkit az évjárat miért szerepel a forgalmiban? Esetleg ez a Jupiter és a kisökör hasonlat lenne,na ne mán,ugyhogy részemröl inkább Széles Utat neked is!
Ha a tulajdonodba kerül, egy 12345 számú jármű, aminek a papírján is ezek vannak, akkor igazoltan a tulajdonodban van! Nem az évjárat helyességétől kerül a tulajdonodba. Ennyi.
Tehát ezzel bőven igazolod a jogosultságot bármihez a járművel kapcsolatban.
Én sem szeretném folytatni,de ugy látszik Te nem akarod érteni! Addig amig a tulajdonodban nincs ,nem tudod igazolno a tulajdonjogot az adatokat az illetékes hatóság nm adja ki,ezt onnan tudom hogy mikor már megtörtént a baj a Pest megyei Kormányhivatal közlekedési felügyelősége leírta hogy ha (Érdeklődésemre-prbáltam utánnamenni hogy ki írta elaz adatokat!) nem tudom igazolni a jogosultságot nem fognak tájékoztatni! Ha senkit sem érdekel az évjárat akkor ki kell vetetni a forgalmi bejegyzéseiből és meglátjuk mi sül ki belőle!
Én megnézettem a megvásárolandó motor alvázszámát -tuti helyen- , hogy mikori a motor. Ennyi.
Valamint ha megveszel valamit, aminek az adatai szerepel pl. adásvételin, akkor megvetted az azzal az azonosító számmal jelölt járművet. Nem évjáratot vettél. Azonosítószámmal járművet.
A többi simán lehet elírás is.
Nekünk a régi autónk színe: erős türkiz (ami ugye kék) volt, mikor még voltak ilyen színek.....aztán a vadi új forgalmit kinyomtatta az okmányos néni... amin KÉK volt a szín....aztán szinte azonnal a hivtalos megjegyzéseknél átírta a szín helyesen: zöld.....az autó meg nem változott, a türkiz meg kék...csak a koszos lakktól a kék kicsit megzöldül...... tehát hivatalosan lett a kék autóból zöld.
Pont nem érdekelt sehol senkit.
Nem lehet mert amig nem a tulajdonod valami nem birtoklod ezek elzárt védett adatnak minősűlnek,kérdezd meg pohit....! A vizsgabiztosok neve is kóddal van jelőlve a papírokon!Le van írva és csak a bíróság adhatja ki!
Az igazoltatás és az adatok összehasonlítása régen is ugyanúgy történt, mint ma.
Mi van a papíron és mi van a járművön. Ennyi.
Az évjárat senkit nem érdekel.
Hát köszönöm, de nem fenyeget az a veszély, hogy újat vegyek valamiből is....max literes tejből.
Bár én az egyetlen új járművem vásárlásakor (2007) utánanéztem mindennek. Lehet neked is kellett volna..... most nem lenne problémád.
Ha a számok stimmelnek, nincs probléma.
Régebben, mikor özönlöttek be kintről az autók....hát sok megfiatalodott pár évvel! A papírozás közben is és sokszor az itthoni forgalomba helyezés volt a gyártási dátum.
Azért az csak érdekelne hogy mi történik hívatalos eljárásban ha Te igazoltattál volna és észreveszel valami eltérést mi történik! Csak a leírata,előírása érdekel rendőrségi szempontból,ha lehet!Tisztelettel köszönöm!
Ha a tulajdonodba kerül, egy 12345 számú jármű, aminek a papírján is ezek vannak, akkor igazoltan a tulajdonodban van! Nem az évjárat helyességétől kerül a tulajdonodba. Ennyi.
Tehát ezzel bőven igazolod a jogosultságot bármihez a járművel kapcsolatban.
Az utolsó mondatod meg hülyeség, te is tudod....
Én megnézettem a megvásárolandó motor alvázszámát -tuti helyen- , hogy mikori a motor. Ennyi.
Valamint ha megveszel valamit, aminek az adatai szerepel pl. adásvételin, akkor megvetted az azzal az azonosító számmal jelölt járművet. Nem évjáratot vettél. Azonosítószámmal járművet.
A többi simán lehet elírás is.
Nekünk a régi autónk színe: erős türkiz (ami ugye kék) volt, mikor még voltak ilyen színek.....aztán a vadi új forgalmit kinyomtatta az okmányos néni... amin KÉK volt a szín....aztán szinte azonnal a hivtalos megjegyzéseknél átírta a szín helyesen: zöld.....az autó meg nem változott, a türkiz meg kék...csak a koszos lakktól a kék kicsit megzöldül...... tehát hivatalosan lett a kék autóból zöld.
Pont nem érdekelt sehol senkit.
Az évjáratot leellenőrizni az alvázszám kódjai alapján nem az én szakterületem.
Ha a te forgalmidban 2008 volt gyártási évként megjelölve az alváz szerint meg 2005-ös gyártás akkor kapják be, csaltak.
Mi van a papíron és mi van a járművön. Ennyi.
Az évjárat senkit nem érdekel.
Bár én az egyetlen új járművem vásárlásakor (2007) utánanéztem mindennek. Lehet neked is kellett volna..... most nem lenne problémád.
Régebben, mikor özönlöttek be kintről az autók....hát sok megfiatalodott pár évvel! A papírozás közben is és sokszor az itthoni forgalomba helyezés volt a gyártási dátum.