Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Értem. nekem csak M van de akkor az AM az már olyan kategoria ami hogyha megvan 2 évig utána a következő jogsim már nem kezdő jogsi?
M: Nemzeti kategória, csak M.o.-on létezik és érvényes.
AM: Nemzetközi kategória
Mert a régi M az nemzeti kategória, ezért nem jogosítvány.
(tehát csak Mo-n belül érvényes)
Az AM, ami nemrég került bevezetésre, az nem lehetett 2 éve.
NeM.
M! az AM már jogosítványnak minősül?:O amúgymeg nem vitatkozás csak mindet megkelett csinálni mint egy igazi jogsihoz akkor miért nem minősül jogosítványnak ez már csak úgy érdekel ha esetleg tudod nagyon szívesen megtudnám:)
"M" vagy "AM"?
Az M az nem jogosítvány.
Ez lesz az első jogosítványod, így most indul a 2 év.
sziasztok:D most teszem épp az A1-et 16 éves vagyok és ugye 2 évig nemvihetek utast! ha több mint 2 éve van M jogsim nemváltoztat semmit ugye?:D
Címet tudod... van kérdés?
Ez jutott eszembe nekem is...
Szerintem ő húzta be egy kuka szűrővel az egyik SV-st és eladott nem a hirdetett méretű csizmát is.
Mintha ezzel a névvel és címmel már valakinek lett volna problémája ......ott nem olyan állapotú (gyakorlatilag kidobható) alkatrészeket adott volna el amit persze kim is fizettek neki.....
Már bocs, de ti b@asztátok el.
Nem támadható sehogyan sem. Csak a lelkiismeret veheti rá, hogy fizessen.....de ez tudható, hogy nem fog.
Te/ti meg megtanultátok, hogy körültekintőbben kell eljárni.
Sziasztok.
Én olyan problémába ütköztem,hogy itt a képesmotor.hu -n feladtam egy hirdetést az eladó motoros csizmámról. Ez most 2013 márciusában történt. A hirdetés feladásától nem telt el fél óra és máris jött az első sms. A vásárló nevezzük V. Szilviának Paksi lakos küldte az smst miszerint ő 20eFt+posta ktg.-ért megvenné a csizmámat. Megegyeztünk ő elküldte a címet én pedig a szüleimet bíztam meg a csomag feladásával mivel én ebben az időpontban még külföldön tartózkodtam munka miatt. A szüleim elvitték a csomagot a postára ahol is kitöltötték a feladóvevényt apu ugyan mondta,hogy a csizma értéke 20.000 Ft de a postai ügyintéző számára ez nem volt egyértelmű,hogy ez utánvétes csomag. Így rossz feladóvevényt töltött ki. A csomagot persze a posta kézbesítette V.Szilvia részére. Ő át is vette a csomagot mindösszesen 3500Ft-ért. Számomra csak egy hét után tudatosult,hogy valami nem ok mivel egy héttel később még mindig nem kaptam meg a 20.000Ft-ot a postától. Innen indul a történet ami még azóta sem zárult le. A hölgy az élettársa nevezzük M.Valentinnek munkahelyi telefonjáról smsezett velem. Számomra mikor nyilvánvalóvá vált hogy valami nem ok próbáltam elérni őket telefon,sms-ben munkahelyen,persze eredmény nélkül. Se válasz se semmi.Mire egyszer felvették apunak a telefont a fiú pont a motorkiállításon volt azt ígérte és mondta a következő héten rendezi a 20.000Ft-os tartozását akár postán akár banki utalással. Én megadtam a szl számom nevem címem természetesen semmi sem történt az ügyben.Jelzem mindketten nyilván motorosok. Aztán elég sok utána járással elértem a fiatalembert kérdeztem tőle,hogy akkor döntött-e arról hogyan szeretné kifizetni a csizmát. Ő csak annyit mondott,hogy igazából ő nem tehet arról,hogy a barátnőjétől kapott egy csizmát azt,hogy ő azt hogyan intézte semmi köze hozzá,de alszik rá egyet,hogy kifizesse-e vagy sem de igazából nem áll szándékában fizetni. Erre kérdeztem tőle ,hogy neked ez így teljesen normális emberi és motoros viselkedés itt Magyarországon?Mire annyi volt a válasz neki ezzel semmi baja.
Kérdem én tőletek főleg azoktól akik Paks környékén motoroznak,hogy ez így frankó?Valójában ez a helyes viselkedés?(A Paksot ne vegyétek általánosításnak)
Nem vagyok rászorulva a 20eFt-ra de engem csak az erkölcsi és emberi oldala bosszant mint motoros!
Szóval ha ismeritek a személyeket én ilyen szemmel néznék rájuk...
Szánalmas és undorító viselkedés!
Tudtommal a végleges mellett van átmeneti és ideiglenes kivonás is. (Jó hogy ilyen egyértelmű neveket adtak neki. Így aztán mindenki keveri, az Okmányirodától kezdve a biztosítóig, pedi elvileg nekik tudniuk kellene... Ha ilyet ügyintézel, szájba kell rágni mindenkinek minimum 50x, nem, csókolom, nem ideiglenes, hanem átmeneti... nem, csókolom, nem ugyanaz...)

Az ideiglenes az a közismert 6 hónapos, az átmeneti az a 10 éves, ez díjmentes, ugyanúgy le kell adni a rendszámot és átlyukasztják a forglamit-törzskártyát mint végleges kivonáskor; de ez csak speciális esetekben kérhető, pl. ha azért vonatod ki mert ellopták a járművet, vagy épp külföldön akarod forgalomba helyeztetni. Ezeket elviekben igazolnod is kell (pl. rendőrségi papírokkal, külföldi munkaszerződéssel stb.), a gyakorlatban tőlem nem kértek semmit. 10 év után ha nem lett újra forgalomba helyezve külföldön, vagy nem került elő a lopott jármű, akkor automatikusan véglegesen kivonják a forgalomból.
régen újra lehetett rendszámozni a véglegest is csak hatósági műszaki kellett előtte
mondjuk ez vagy 15 éve volt
egyik ismerős felhagy a motorozással csak sajnálja eladni a motort
akkor mondom neki hogy kérdezzen rá erre a 10 éven belüli dologra
köszi!
Ha végleg vonatod ki abban benne van a végleg szó......viszont van egy ideiglenes kivonás féle is amivel 10 éven belül vissza lehet helyeztetni itthon a forgalomba a járművet, a kamionokat akiknek van szlovák vagy más országbéli cégük így vonatják ki, hogy ha jobb lesz a helyzet akkor újra forgalomba tudják itt is helyezni....
Még egyszer köszönöm a válaszokat! Mivel NKH-hoz megyek és nem akarom, hogy egy ilyen apróságon bukjak, ezért inkább beugrottam a biztosítóhoz kérni egy új "zöldkártyát", meg egy igazolást, hogy be van fizetve a biztosítás. (ez lesz az első és izgulok még, mint egy szűzlány )
hivatalosan csak a fél éves van. de ha rendszámos akkor 1x már regisztrálva lett tehát többet nem kell regisztrálni (ez azt jelenti, hogy egy járműre csak 1x lehet regisztrációs adót kivetni akárhányszor is megy ki és jön be az országba). csinálsz egy kamu adásvételit külföldre lehetőleg eu-n belül, hogy az vámmal ne legyen gond amikor újra forgalomba akarod helyezni. aztán mikor úgy gondolod megint írsz egy adásvételit és forgalomba helyezed. ha van esetleg külföldi ismerős olyan országban ahol nincs költsége a névre vételnek akkor érdemes az ő nevére és címére írni, hogy a "visszahozatalnál" ne legyen gond, hogy fiktív az adás vételivel. eladásnál sose gond nem néznek semmit. de visszahelyezésnél se volt még gond ilyennel. autónál sem.
a másik lehetőség veteránoknál adódik. ott 10 évre ki lehet vonatni de ha jól tusom utána mindenképpen minősítő vizsgára kell vinni mert ez az engedmény csak OT-re van.
motort ki lehet vonni véglegesen forgalomból?
utána meg vissza? pl 3-4-10 év múlva?
vagy csak ez a fél éves van csak?
Akkor nem kell kotelezo a muszakira ha ki van vonva...
a zöld papír meg nállam van mindíg,azon ott a kötvényszám :)
na látod,ezt nem tudtam,hogy idén már kérik....jó,hogy mondod,mert akkor jövőre vinnem kell valami igazolást...elfogadják a zöld kötvénypapírt is?azon van dátum mettől meddig van kifizetve,csak mert éves fizetésbe vagyok utalással,így nem biztos,hogy elő tudom túrni a befizetési folyószámlát...
Nem kötelező magadnál tartani a közúton csak ajánlott, mert balesetkor fejből tuti nem mondod meg a kötvényszámod.
A műszaki az más tészta. Tavaly nem kérték még, de idén kifejezetten közölték, hogy kötelező nélkül nem vizsgáztatnak.
nekem sem kérték a vas gerebenbe műszakin a befizetés igazolását.sőt,ha jól tudom,már nem is kötelező magadnál tartani a befizetett csekket,max a zöld kötvényszámos papírt,mivel rendszerlekérdezésnél látják,hogy van-e érvényes biztosításod