Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azóta már én is rájöttem hogy a forgalmi az okmányirodában lehet.
Nem akarok a továbbiakban kötekedni, de itt jönne a képbe a kérdésem 3. és 4. 5. pontja.
Mivel ugye a levelet 05. 04-én kaptam meg, bőven túlléptem a kiszabott 5 napos határidőt, így leghamarabb csak holnap tudom leadni a rendszámot. És levélben a leadási késedelemért is plusz pénzbüntetést helyeztek kilátásba.
Most akkor arra is számítanom kell?
Dehogy bántom érte...... csak ugye ne másokban, másban keressük és találjuk a hibát, mikor egy valóban kicsi odafigyeléssel rengeteg problémától kímélhetjük meg MAGUNKAT.
Egyébként jogos a rendszám is, amit ugye elindulás előtt kell ellenőrizni, hogy tiszta, jól olvasható-e....

A forgalmi meg szerintem az okmányban van , 2 héten belül oda érkezik, csak ha az állandó lakcíme máshol van, akkor ahhoz a címhez illetékes okmányba kerül.
nem kell megjegyezni látszik a rendszámon meddig érvényes.....
igazándiból kár basztatni a gyereket mert tudja hogy hülye volt
a rendszer sem tökéletes ezt is tudja mindenki
itt csak az a kérdés hol lehet a forgalmija éppen.......
Hm, amit írtam azzal nyilván nem kell magyarázni, hogy mit akartam kifigurázni vagy ha mégis kell akkor nekem azt már nem érdemes...
kicsit átestél a palánkon tsanyi bácsi ..... mert ez már tényleg hülyeség

aki nem tudja megjegyezni, írja fel vagy állítson be emlékeztetőt a telefonjában
Pár országban ez úgy mükszik, hogy egy autószerelő ad igazolást időszakosan, hogy jó a jármű és ő felel az aktuális állapotáért....így nincs szükség vizsgaállomásokra és ugyanolyan jó...ez csak egy halom ember feleslegses eltartására jó na meg ahogy írtad pénzbeszedés....
Amin az életem és a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága múlhat, azokat én is rendszeresen ellenőrzöm, dehát egy lejárt műszakiból ekkora ügyet csinálni. Megint csak odajutok hogy ez is pénzbehajtás.
Nagyjából mire mindent kifizetek 45.000 be fog kerülni az hogy újra motorozhassak, viszont jó ha 8.000 -10.000 Ft az ami valóban a közlekedésbiztonságot szolgálja, a többi csak ilyen meg olyan illeték meg, eljárási díj... stb.
Ja mellesleg ha kéne valamit cserélni, de nem kell, az még benne sincs az összegbe.
Jöhetne már valami okos aki ezt a egész bürokratikus rendszert logikusan építené fel, mert ami most van az egy .....
Gino fiu sohasem valtozik...
Ez még a szoci időkből ragadt meg és azóta sem változott, de most remélhetőleg fog......
Állítólag októbertől fog így változni....addig elvétel marad....
Teljesen igazad van, én is ezt mondom.....és ezek mellett minden elindulás előtt akár naponta többször ellenőrzöm a hűtőfolyadékot, motorolajat, gömbfejek lógását, fékbetéteket kerék és féknyereg levételével hisz úgy látszik teljesen, kerékagyak lehúzásával a kerékcsapágyakat (kamionon ezt naponta legalább 3X!), a szelepek állapotát hengerfej levétellel, meg még legalább 30 hasonló dolgot....aki ezt nem teszi meg az felelőtlen, mások testi épségét veszélyezteti és különben is hülye.... ....
De legalább annyira fontos.
Viszont az egy nagyon jó ötlet, hogy lejárt műszaki esetén sem veszik el a forgalmi engedélyt.
Jó nagy hülye volt aki ezt először kitalálta hogy el kell venni a forgalmit.
A motorod nem annyira fontos, mint egy évforduló?

http://www.origo.hu/auto/20130...
Pontosan mikor változott a KRESZ ezen pontja?
Évfordulókkal nekem sincs gondom.
Pedig ugyanolyan fontos, mint ellenőrizni a gumikat, féket, csapágyakat...stb. Sok peoblémát előzöl meg vele.
Én tudom mikor járnak le a papírjaim és a járművek papírjai is. Sőt még a házassági évfordulónkat is tudom

Amúgy most változott a KRESZ, miszerint nem veszik el a forgalmit ilyen esetben. Csak a te eseted még ezelőtt volt.
Köszönöm szépen a választ a kérdésemre.
Most tudom hogy hogyan fogom visszakapni a forgalmi engedélyemet.
Kérlek tartsd meg a jó szokásod és legyél ugyanennyire segítőkész mindazokkal akik valami problémával fordulna a jogdokihoz.
Mégegyszer tényleg köszi.
(Nem tudom hogy azért 10 motorosból mennyi szokta ellenőrizni azokat a dolgokat a motorján egy 5 hónapos motorozásmentes időszak után ami nem veszélyes a saját és mások biztonságára)
Ha te ilyen vagy hogy mindent ellenőrzöl, gratulálok, de nekem nem az volt az első se a második dolgom hogy megnézzem még érvényes a műszaki vizsga)
"Már másnap vihettem volna a forgalmi vizsgára a motort és akkor nincs ez a cirkusz.
Gratulálok annak aki ezt kitalálta."

Kiment a fejedből télen?
Rendben. Elindulás előtt nem ellenőrizted a motor papírjait?
...ha megtetted volna, nincs ez a cirkusz. A te szavaiddal szólva.
Szerintem nem. Vagyis ha kaptam is, senki nem mondta és leírva sincs sehol. Abból gondolom hogy nem kaptam.
büntetésként kaptál 6 hónap forgalomból kivonást is?
Sziasztok.
Nem tudtok esetleg abban valami tanácsot adni hogy hogy tudom visszaszerezni a moci forgalmi engedélyét, amit azért vettek el, mert lejárt a műszaki vizsga érvényessége?

(röviden a történet:
mielőtt még én kapnám az oltást tudom hogy az én hibám amiért elvette a rendőr a forgalmit, csak sajna egész télen állt a motor és kiment a fejemből hogy télen jár le a műszaki.

1; igazoltattak 04. 23-án, helysziní birság plusz forgalmi elkobzás
2; azt mondták 3 nap múlva megküldik a lakhelyem szerinti illetékes okmányirodának, ahol 04. 29-én még nem tudtak semmit a forgalmiról.
3; igazoltatás után kilenc napra, 05. 03-án kapok egy levelet az okmányirodából, hogy a moci forgalomból történő kivonásának jogerőre emelkedésétől számított 5 napon belül adjam le a rendszámot náluk, különben 5.000-500.000 Ft közti bírságra számíthatok. Ezt én úgy számoltam hogy az 5 nap 04. 28-án telt le. Viszont azt egyik rendőr se mondta hogy adjam le a rendszámot.
4; időközben elvittem volna műszakira, de a közlekedésfelügyelet kéri a forgalmi másolatát, különben nem tudják fogadni a motort. Erre közölték a rendőrségen hogy eziránt az okmányirodában érdeklődjek, ahol viszont azt mondták hogy a fent említett levél birtokában már mehet vizsgára a moci.
5; forgalmiról még mindig semmi hír, csak közlik levélben hogy adjam le a rendszámot, különben még plusz bírságra is számolhatok, mindezt úgy hogy az 5 napos határidőt önhibámon kívül két nappal léptem túl mivel a kapott levélen feladási dátumként 04. 30. szerepel.

Most akkor kérdem én ha az az áldott jó rendőr úr nem veszi egy a forgalmit a helyszínen, hanem csak megírja a helyszíni bírságot akkor mi történt volna.
Már másnap vihettem volna a forgalmi vizsgára a motort és akkor nincs ez a cirkusz.
Gratulálok annak aki ezt kitalálta.
Hát nem tudom, hirdetésben is ezt írja és Több ismerős is kapott hozzá papírokat és plasztik kártyát, de akkor úgy érezm besz..tam
Nos, nem árulok el nagy titkot, a Martin doboknak NINCS TÜV papírja. Kisipari cucc, kézzel gyártva, a TÜV szóba sem áll velük.
Sziasztok!

Első sorban BearDr.hez szólna a kérdésem, hátha ő többet tud ilyen esetről.
Rendeltem egy Martin dobot ami április 29.-én megérkezett.
A dobokon E-szám fent van, de a csomagban nem volt a tüv engedély és Plasztik kártya, azonnal hívtam eladónkat. Mondta, hogy tud róla délelött feladta /fél 12 körül hívtam/ még Kedden sem érkezett meg, ekkor is hívtam, jelezte, hogy "mondtam, hogy pénteken feladtam", ma csütörtök és még mindíg nem ért ide a levél. Kb. mennyi idő alatt ér ide egy levél, oké tudom, hogy volt hétvége ünnepnap. Hétfőig adtam haladékot, hátha a posta a ludas, de kicsit úgy érzem nem lett feladva, a baj, hogy a dobot már felraktam, mert hidtem az eladónak, hogy tényleg feladta, meg hát állandóan hirdeti magát és mások is rendeltek tőle és kaptak ilyen kártyát. Szerintetek mit lehetne tenni?
Igen... :s köszönöm a válaszokat :)
Így van.
De ez már téged nem érint.