Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia,
minden online tranzakciónak van egy azonosító száma (találó neve van: tranzakciós azonosító), ha a bankodon keresztül végezted az átutalást, könnyen +találod, amikor bemész a szla-történeti részbe. Én ezt, + az átutalás részleteit szoktam kinyomtatni és a forgalmimban hurcibálni azóta, amióta egy okos főrendőr egy igazoltatás alkalmával felhívta rá a figyelmemet. Tavaly ősszel a műszakin is ezekkel igazoltam a KGFB befizetés meglétét...szó nélkül elfogadták.
saját tapasztalat, tőlem sosem.
Látod? Már a rendőrségben sem bíznak, hogy befizetik a "tagdíjat"
Hát felénk hozzá se kezdenek ezek nélkül. Okmányirodája válogatja ezek szerint...
hogyne irnák át? most irattam ugy át motort,hogy nemvolt müszakija. Addig nemkell kötelezõ sem. Beirják a forgalmiba,hogy tevagy az uj tulaj. És amikor levizsgáztatod,mész vissza ocsmányirodába forgalmit csináltatni :) :D
Ezért írtam. Szerintem kötelező nélkül nem vizsgáztatnak már idén.
Nem csak tőletek.....idén 3 járművet vizsgáztattam, mindig kellett a díjigazoló...
Tőlünk kérték mikor márciusban az Fjr-eket vizsgáztattuk.
semmi. vidd.
Szerintem büntetés lenne, ha az okmányirodába az eladó bejelentette volna, hogy eladta a motort. Ha eddig nem kaptál büntetést, akkor nem jelentette be, vagy az okmányiroda nem jelentett fel hivatalosan, bár ez utóbbit kétlem.

Szóval eredet vizsgát csináltass, aztán műszakit, mert a nélkül nem írják át (ne kérdezd miért)..... ezt követően okmány iroda ahol magasabb díba fog kerülni az átírás, régen 2-es szorzó volt talán most nem tudom hogyan mérik...
Szuper! Köszönöm a segítséget! :)
Nem kérnek semmit. Ma voltam műszakin és csak a forgalmit kérték meg a személyit.
Sziasztok! Azt tudja valaki,hogy mi van akkor,ha műszakira viszem a motort,de nincs csekkem ami igazolja a KGFB díj befizetését,mert online fizettem.Kell a biztosítótól kérni igazolást,vagy lekérik?Előre is köszönöm
Segítségre lenne szükségem
körülbelül egy éve vásároltam egy motorkerékpárt, viszont külföldre kellett utaznom és azóta eltelt 8 hónapban semmilyen előre lépés nem történt az átírással biztosítással illetve ezalatt a jármű műszaki vizsgája is lejárt az lenne a kérdésem milyen nem várt dolgokra kell felkészülnöm az átírás folyamata alatt illetve a műszaki vizsga egybevonható e eredet vizsgával továbbá milyen büntetésekre kell számítanom?
Köszönöm a segítséget.
Pedig 86-ban még nem volt ilyen áldatlan állapot a közutakon mint manapság. Persze h@lyék mindig voltak és lesznek is. Sajnos kicsi a kerítés.
Egyik munkatársam is "megbízott" és '86-ban eltemették.
Ahogyan mondtad lelassítasz kereszteződés előtt ha gyorsan jön a másik.Akár mi is van lefogsz lassítani mert rutinos vagy. Azért jópár esetben azt jelenti a rutin hogy megfelelőre gondolsz, mert aki nem rutinos gondolkodhat... fölgyorsít és elmegy még a másik közlekedő előtt de mivel rutinosvagy inkább a lassításragondolsz!
Sajnos már ott járunk hogy a saját testi épségünk megóvása érdekében nagyon kell figyelni a többi közlekedőt, nem megbízva hogy a szabályokat és a táblákat be is tartják.
Ennyit az alap bizalmi elvről. Persze azért az üldözési mánia az már orvosi kérdés...
Én 1973 óta vezetek autót-motort! Ééés nem fogod elhinni, gondolkodva! Például , ha látom, hogy a keresztező úton túl gyorsan jön egy autó akkor lassítok. Lassítok éles kanyar előtt is pl. !Vagy elképzelem mit tesz a másik, amire én ráqrhatok.
Nem csak bambulok ki a fejemből!
a két év már megvan... csak a baj hogy M-kategóriás jogsi. mostjön hogy az semmi stb... mondjuk arra pont jó hogy a forgalomban lévő vezetést megtanulhassam ezenfelül 600-as sportmotoron is szereztem rutint. ez mondjuk csak annyit számít hogy ne mond hogy nincs semmi rutinom:D
Nemszeretnék vitázni csak egy évben 2-3 alkalommap pár kilómétert szerettem volna vinni utast és azért kérdeztem hogy ezt mennyire veszik figyelembe. úgyhogy nem vitatkozni jöttem ide:D tájékozódni.
A kezdő A-s jogsi attól kezdő hogy ez az első jogosítványod és még semmivel nem vettél részt a forgalomban. Ergó ha van 2 évnél régebbi pl. B-s jogsid, utána megcsinálod az A-t, te már nem vagy kezdő vezető. De ezt már annyi helyen kivesézték...
az elején kell gondolkodni pár év után rutint szerez az ember és ha nemszerez rutint megette a fene de ha van rutinja valakinek ugye nem kell gondolkodni hanem automatikusan cselekszik és megoldja a problémákat veszélyhelyzeteket.
Ez kérem hülyeség.
Ha nem gondolkodnál, erre sem jönnél rá.
a gondolkozás egy betegség. szerencsére egyre több gyógyult van
Persze.... te tisztában vagy vele, hogy ami nem megy azt nem kell erőltetni! (gondolkodás)