Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Lenne egy kérdésem lehet még B-s jogsival 50-es mocit vezetni?
mehetsz is, meg nem is. Mivel kishazánk az egyetlen, ahol nem kell rá rendszám, ezért kint vegzálhatnak érte. De elméletileg lehet.
Help! Mehetek e külföldre segédmotor-kerékpárral (Szlovákia, Románia), s ha igen milyen papírok szükséges (pl biztosítás)? A1-es jogsim van!
Én a fordított verziót játszottam végig mikor én akarok venni. (persze pénzt nem utaltam de angol gyakorlásnak jó volt)
Ebben az esetben viszont úgy játsszák a dolgot hogy fizesd ki előre a szállítás díját a szállító cégnek (baromi élethű honlapot csinálnak a "szállító cégnek", mondanám hogy keress rá a http://www.wsw-transport.co.uk... oldalra de mikor befejeztem velük a levelezést akkor két napra rá az maradt a helyén amit most is látsz )
azaz utalj át 500-900 euro (tetve válogatja) körüli összeget a "szállító cég" számlaszámára (mivel neked kell kezdeményezned a szállítást és persze a vevő csak ezt a bevált és megbízható céget hajlandó használni ) és pár napon belül jönnek is hozzád felvenni a motort. (sejted)

Hogy ne érezd veszélyben magad, kapni fogsz a Megbízható és Világszerte Ismert Szállító Cégtől egy pénzügyi letéti igazolást a vételárról, kiegészítve a szállítási költséggel amit a vevő már befizetett (jobban megcsinált honlapokon még ki is kell keresheted egy keresővel valamelyik lapon a befizetési sorszám alapján hogy tényleg létezik náluk ilyen befizetés) és végig hangoztatják hogy csak akkor kapja meg a vevő a motort ha te már megkaptad a lét. (ha te vagy a vevő és veszel akkor meg pont az ellenkezőjét, hogy csak akkor kapja meg a pénzét az angol(? ) csávó ha te átvetted a gépet és jóváhagytad a kifizetést, ha meg nem vagy elégedett akkor visszakapod a lét és visszaviszik a motort szintén az eladó költségén )

A lényeg: utalsz előre párszáz eurót egy olyan cégnek a számlájára aminek egy olyan honlapja van ami pár napon belül eltűnik, te meg lassan felfogod hogy átqrtak. (ott könnyű megfogni a "világhírű és megbízható céget" hogy beütöd a nevét googleba és fogsz találni a minőségi macskaalom márkától a tampongyártók egyesületéig mindent, csak szállító céget nem)
Itt egy mentett kép az oldalról. (rendesen működő fülekkel lehetett lapozni és csomagkövető keresőrendszere is volt)
És egyéb változatok.
Írjon neki a barátod. Majd jön a kamu bizonylat az átutalásról és kérni fogják, hogy a szállító cégnek utalj pénzt.
ez számomra is 1értelmű,csak az érdekelne,hogy itt mi a lehúzás lényege? mert még ha valaki megad 1számlaszámot,eleve olyat ad meg,amiről nem tudnának levenni semmit,meg nem ad ki róla információkat... jó táptalaj ez az internet a csalóknak...
köszi,megkeresem!
Ez is átverés.
keresd ábrust az Fzr-es topicban,ő a végére járt a sztorinak
hali mindenkinek! egyik haverom hirdeti a motorját itt a képes motoron.aztán kapott egy angol nyelvű mailt,hogy xy külföldi érdeklődik a motor iránt.aztán valami külföldi banktól meg futárszolgálattól is kapott mailt,hogy készek lennének az akció lebonyolítására....elég zavaros a dolog,gondolom valami stikli lehet benne,talán más is találkozott ilyennel és tud valami használ6ót mondani... olyanról már hallottam,hogy motort kínáltak külföldön és előre kérték a pénzt utalni,de hogy ebben mi a ráció,nekem kicsit furcsa.ha valaki tud erről bővebbet,ne tartsa magában szerintem egy külföldi nem igazán innen akar venni használt motort...
világos. köszi.
Szabályok vannak itt, az érvek nem ilyen témában játszanak szerepet.
Veled valami értelmezési gond van tuti.

A te idézésedben is benne van.

"Az elsőként szerzett nemzetközi kategóriás vezetői engedély a vizsga napjától számított két évig kezdő vezetői engedélynek minősül."

Mit nem lehet ezen nem érteni?
Mikor szereztél ELSŐKÉNT nemzetközi vezetői engedélyt?
Megmondom, 2012-ben.
Hát nanáá :):D
Csak érvek ellenérvek. Azért köszönöm a segítséget!
Nehéz eset vagy....
Addig nem nyugszol, amíg valaki olyat le nem ír, hogy.... persze lehet, menjél csak..... ezt akarod hallani.
"

Kezdő vagy próbajogsi:

Közismert, hogy a jogosítvány először úgynevezett "kezdő" kategóriába esik. Ennek a lényege, hogy a megszerzéstől (a vizsga napjától) 2 évig nem vontathatunk semmit, de ha lerobbant valaki az úton, természetesen elvontathatjuk a következő szerelőig.

Jó tudni, hogy 18 éves kor alatt a "B" jogosítványunk külföldön nem érvényes.

"
Részben egyetértek veled részben nem. Idei évtől a nemzeti M-ből nemzetközi AM lett. http://www.kobela.hu/index.php...
honlap legalján.
"Kezdő vezetői engedély ("AM")

Az elsőként szerzett nemzetközi kategóriás vezetői engedély a vizsga napjától számított két évig kezdő vezetői engedélynek minősül.
A kezdő vezetői engedéllyel motorkerékpáron utas nem szállítható."
Most jönne az a kérdés is hogy.... lehet utast szállítani nem kezdő AM-el? Elég pontatlanul van ez megfogalmazva szerintem.
De.... nekünk mindent volt szabad....
Az lesz mert felemás információk vannak a neten, és nem is találok semmi konkrétot. Köszi mindenki!
Mert az M nem minősült jogosítványnak!
Az Ak igen és itt kategórián belüli átnevezés van, nem pedig kategóriába átsorolás. Nemzeti ---- Nemzetközi
Amikor én vizsgáztam nem volt erre tiltás...azonnal lehetett vontatni azt hiszem....vagy nem?...
Jobban teszed ha ezt egy járási hivatalban kérdezed meg és ha igen akkor azonnal ingyen le is gyártatják az új jogsidat....ahogy az A korl. ott is A2 lett ahogy írod...azoknak is ingyen van az új jogsi...