Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

sosem volt engedélyezve......
van még valami tiltás asszem....de most nem jut eszembe
Ak--A2. ők is visszamenőleg megkapják. Akkor az én M-emmel miért ne kapnám meg az AM-et?
A kezdő B-s vontatás le van tiltva?..lehet, erről nem tudok...
Akkor majd ettől az évtől számít. De sosem visszamenőlegesen!
És?
Így van.
de idei évvel nemzetközi lett.
Nem erről van szó.
Kezdő jogosítvánnyal semmilyen utánfutó nem húzható.
Nem a tömeghez kapcsolódó kiegészítő kategória a kérdés.
Nekem mintha anno aszondták volna hogy az M az nem jogsi.
Ergo nem számít.
De....750kg össztömegig....csak felette kell a kiegészítő....ezért drága a 750-es futó...
Mozdonnyal már igen!
B-vel sem húzhatsz utánfutót.
Nem.
Az M nem számít, mivel nem nemzetközi.
Köszönöm a segítséget, akkor előkerítem a föld alól is.
Ha ez zavarja és nem hisz Neked, hogy a gép tehermentes akkor nem fogja elvinni.....
Hát ez szuper.Mit mondjak a vevőnek,szerdán vinné a gépet?
No az gáz....sokáig tart míg megoldódik...bemész a járási hivatalba(okmányiroda) és bejelented, elkezdik kőrözni adott ideig(1-2 hónap?) és ha nem lesz meg akkor legyártják az újat.....,de idő...
Szép estét mindenkinek.Lenne egy kis problémám.Nem találom a motorom törzskönyvét viszont a héten megvásárolnák a gépet.Mit kell ilyenkor tenni?
Üdv. Lenne egy nagyon jó kérdésem. Idei évtől az M kategória AM nemzetközi kategória lett. Gondolom ezt visszamenőleg is megkapom ugyanis 2007 óta van meg az M kategóriás jogosítványom. Mivel nemzetközi a jogosítvány és legalább 2 éve megvan, elméletben nem számít kezdő jogosítványnak. Húzhatok utánfutót úgy hogy a B-t 2012-ben szereztem meg?
és egy másik kérdés.
http://www.kobela.hu/index.php... lap aljáról idézek
"Az elsőként szerzett nemzetközi kategóriás vezetői engedély a vizsga napjától számított két évig kezdő vezetői engedélynek minősül. A kezdő vezetői engedéllyel motorkerékpáron utas nem szállítható."
Ezek szerint 2 éves M (AM) kategóriás jogsival lehet vinni utast?
Választ előre is köszönöm!
Üdv az Uraknak!
Mostanában hallottam egy kósza hírt, amit nemigen mondanak sehol sem. 2013.01.01.-től a tulajdonodban lévő járművet, összesen egyszer, azaz 1* lehet ideiglenesen kivonni a forgalomból, amíg a tulajdonodban van. Sok ember eddig nem használta télen az autóját, motorját, ezért kivonatta a forgalomból, hogy a használaton kívüli gép(ek) után ne fizessen sem kötelező felelőség biztosítást, sem pedig súlyadót. Tud erről valaki valamit?
A közig a forgalmiban lévő tulajdonos/üzembentartó nevére megy ki, ha megfogják. Nem a szerelőjére....
Ez nem gesztus csak tudatja, hogy mikó vigyed a pézt.
az asszony is mindig kapja ezeket a leveleket, az tény, ihogy, Ő legalább tudja mikor, jár le az autójáról a műszaki.
Én meg gyakran csak akkor veszem észre amikor hettekel előtte már lejárt, de nem én kockáztatok vele, hanem az autószerelőm
Ez tényleg jó, megfontoljuk. Köszi!
Köszönöm! Nem vették el, mert nem volt nála. Akkor oda már nem is vihetjük, ahova vittük volna ma?
csak 1adalék a témához:én pl.újabban mindig az Autóklubnál vizsgáztatok autót,motort. itt nálunk alig drágább,mint a KF,nem kell bejelentkezni előre,gyorsan megoldják és ami a legfontosabb:egy kedves levélben a vizsga lejárta előtt értesítenek,hogy 2hét múlva lejár a műszaki és felajánlják a szolgáltatásukat.na én főleg ezért ragaszkodok hozzájuk.mivel a családban van pár jármű,nem mindig van észben,hogy mikor jár le.ez szerintem egy jó gesztus