Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ha az usában szül egy nem usa állampolgár(pl magyar) akkor a gyerek magyar vagy amerikai állampolgár
az anyának nincs letelepedési engedélye csak kint tartózkodási(vagy mifenének hívják)
köszi a válaszokat, én is így tudtam.
A büntetést nem biztos.
Csak ha saját kérésre vonod ki, akkor úgy helyezed vissza és vonod ki ahogy akarod....alkalmanként, díj ellenében.
Külön pénzért az okmányirodán visszahelyezik! Annyiért amennyiért kivonták. Ha dellázta a lóvííít !
nem, a tartozást előbb rendezned kell, de ráadásul a kivonás egy büntetés, azaz ha ki is fizeted a kivonás még x ideig fennmarad.
Én úgy tudom hogy nem írják át, amíg tartozás van rajta. Valakinek ki kell fizetni az elmaradt dolgokat. Elsősorban annak akinek utoljára a nevén volt a jármű. Ennek utána lehet kérdezni, nem tart semeddig. Az a biztos.
Egy újabb kérdésem lenne, mivel közbe derültek ki dolgok.

Lehet-e nekem abból vmi bajom ill fizetési kötelezettségem, ha:

-a motor jelenleg ki van vonva a forgalomból mivel nem fizették utána a kötelező biztosítást.

Így is át lehet iratni az okmányba? nehogy utána vmi elmaradást hajtsanak majd rajtam amit az előző tulaj nem rendezett.
amiatt is érdekel a dolog, mert külföldi volt a motor, bár most már vannak magyar papírjai. forgalmi, törzskönyv megvan.
akkor az eredeti forgalmi se kell elég ha bediktálom a számot és ennyi?
telefonon nem adnak ki.
Hello.

Olyan kérdésem lenne, hogy a forgalmit csak személyesen tudom ellenőriztetni az okmány irodában? Vagy esetleg telefonon is kiadnak ilyen információkat?

Vétel előtt álok és le szeretném ellenőriztetni nehogy gond legyen az átírásnál.

köszi
há hógyne
Köszi szépen. Ha most esik a hó akkor is szabályos?
igen! persze csak akkor,ha az is földes,és 1/18-ad részben nagyapádé...
Ha egy kölcsön motoron háttal ülve egykerekezek egy földes úton ami magánterület és 1/18 részben a nagypapám tulajdona akkor ugyanezt megtehetem vajon az m7 autópályán is? ? ?
A válaszokat előre is köszönöm.
Nagyon köszönöm a válaszokat! Ez azért megnyugtató. Közben most volt egy kis időm utánaolvasni, találtam egy ilyen cikket is: http://www.nyugat.hu/tartalom/...

Itt is leírják, hogy most már akár magamnak is lefordíthatom a papírokat, és egy ügyvéd pert is nyert egy ilyen büntetési ügyben - az 1,2 milliós bírságból 800-at elengedtek. Fejlődünk.
Elsö...
Mostantól olyan egyszerű fordítást is be lehet mutatni, amelyet nem az OFFI vagy a konzuli képviselet munkatársa állított ki. Az egyszerű fordítás fogalmát jogszabály nem határozza meg, így annak alakisága sem szabályozott. Emiatt bármilyen, az adott idegen nyelvű iratról készített magyar nyelvű iratot el kell fogadni, ha arról az ellenőrzés alá vont személy úgy nyilatkozik, hogy az az adott irat fordítása.

Szerintem ez volt a régi ...ezt enyhítették
Szeptemberben volt egy törvénytervezet, mely szerint enyhítenek rajta, így ha a hiteles doksit, mondjuk egy munkáltató igazolást te magad is lefordíthatsz magyarra, vagy a külhoni lakcím igazolást szintén, mellyel igazolod, hogy életvitel szerüen külhonban élsz.
Nem tudom kié az autó, de irhattok több 24 órás megbizást is az egymát követö napokra, mely lehet egy másik megoldás is. Az autó papirjait (biztositás, forgalmi, törzskönyv) tudtommal nem kell lefordítani.
Van pár komoly forum ahol ezt okosok már több izben kitárgyalták, keress rá. Elvileg a legbiztonságosabb ha tehetitek, jelentkezzetek ki Magyarországon, ugyanis ez alapja a büntetésnek, hogy magyar lakcimmel rendelkezö...
fölösleges, és kötelezőt fizetni kell rá, ha nem használod akkor is. Nem mindegy, mire érvényes a biztosítás. Ha garázs, akkor a járműre is érvényes, vagy csak a benne található ingóságokra?
haver is nálunk tárolta a motorját pár éve, én kb leszartam volna ha ellopják, legalább több lett volna a hely......
Én csupán a napi gyakorlatról beszéltem neked ..... de ha jobban tudod, miért kérdezel?

Nem beszéltem önbetörésről..... félreolvastad a semmit.
Hanem ha betörés van (mások által), akkor nem biztos, hogy csak úgy elhisznek mindent, hogy ott volt és elvitték. Ennyi
Manapság -főleg a biztosítók is- mindenkit csalónak feltételeznek alap esetben. Ezt hidd el nyugodtan. Bár nem muszáj, mert a te biztosításod bemondásra kifizet mindent.
kínlódik a lófasz ... kíváncsi voltam, melyik a jobb.
Én szívességet teszek, de meg kell magyarázni itt a kurvaistent is, aminek semmi köze nincs hozzá .... 1 szó a válasz és jogásznak lett feltéve .... de már fölösleges válaszolnia.
Összeghatárig szól a biztosítás, de látom már a kamulopásnál járunk és mindent jobban tudsz még az én biztosításomról is
Totál egyszerű kérdést tette fel Bear-nek.
Ha ! szar van, akkor egyszerűbb, ha van róla papírom, vagy bemondom, hogy jah itt volt a haverom gépe ?
Egyébként számlával nem rossz, ha igazolod a nincsen is tv-det, ha már betörnél saját magadhoz
ha ennyit kínlódsz mipicsáért akarod nálad tárolni?