Nyilván nem tettek eleget a KRESZ előírásainak a járművek.
DE!
Az elsőbbséget tilos kierőszakolni.
Tehát ha megfelelő oldaltávolsággal biztonságosan nem lehet a sorok között elhaladni, akkor meg kell állni és nem bemenni a szűk helyre.
"Az azonos irányú forgalom számára két vagy ennél több forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton kialakult forgalmi torlódás esetében a járművek akadálytalan továbbhaladásának biztosítása érdekében
a) a belső (bal szélső) forgalmi sávban közlekedőknek szorosan a forgalmi sáv bal szélére kell húzódni,
b) az egyéb forgalmi sávokban közlekedőknek a forgalmi sávban a lehetséges mértékben jobbra kell húzódni, és - ha az így kialakuló „folyosóban” történő biztonságos elhaladás azt szükségessé teszi - a forgalmi sávokat kijelölő terelővonalak átlépésével kell haladni és megállni.” Az így kialakított "folyosó" korábbi KRESZ-módosításban megnyitott lehetőség alapján az álló kocsisorok között szabályosan előre haladó motorkerékpárosok biztonságát is növeli."
Mivan, ha a gyakorlatban nem húzódnak le, és összeér, esetleg letörik a tükör?
Üdv mindenkinek!
Parkolással kapcsolatos kérdésem lenne.Elvileg kétkerekű motorkerékpárral parkolhatok járdán, ha azt tábla nem tiltja, és marad 1,5m hely szabadon, ugye?A következő szituációban akartak megbüntetni:
remélem látszik minden a rajzon.a bóják azok a kb 1 méter magas "cölöpök".a behajtani tilos tábla az vonatkozik a bójákon túli részre is, ahol én parkoltam?a tábla folytatásában üzletsor van.a motorom mellett bőven maradt még hely
régebben(amikor még volt a 7 kerben átvevőhely) ami készleten volt az másnap átvehető volt
amire ezt a 4-6 napokat írták volt amire másfél hónapot vártuk
a mostani meg valami külföldi cég, ezt nem ismerem
Pontosan 2 hete rendeltem a Biker-world.hu-tól egy Tourmax Yamaha FJ 1200 kuplungmunkahenger felújító szettet. Még aznap jött két email hogy a rendelést visszaigazolták illetve rögzítették.
Azóta semmi sem történt, holott a szállításra 4-8 munkanapot írtak.
Uánanéztem google-ban, sok olyat olvastam hogy nem küldik a terméket és nem reagálnak az emailekre sem. A kapcsolatnál csak egy email-cím van megadva.
ha utalok előre egy embernek és nem küldi a megbeszélt árut akkor egy feljelentéssel mit ér az ember?
egyáltalán lehet azt bizonyítani hogy nem küldte?
3 évvel ezelőtt hoztam Németországból egy 125-ös Mitot.Különböző okok miatt most kerül sor a forgalomba helyezésére.Akkor Némo.ki lett jelentve és idehaza pedig semmilyen formában,még segédmotorként sem volt bejelentve ill.használva a motor.Ennek a motornak az éves biztosítása kb.4e forint.Most engem visszamenőleg 1 évre 22 000Ft biztosítás megfizetésére köteleznek.Behozatalkor nem lett a motor a nevemre irva,kvázi szobadíszként is funkcionált.
Kérdem én,hogy milyen alapon kérnek visszamenőleges biztosítást egy olyan motorra,ami még Mo-on nem volt forgalomba helyezve?
Ha egy kereskedő 3 évig nem tuja eladni az új motort,neki miért nem kell ilyen sarcot fizetnie?
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?Kérem ssza azt meg velem.
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy NSR 125-ös motorom 50-es papírral. Most tudnék venni papíros vázat 10.000 Ft-ért. A papíros alatt azt értem, hogy valamilyen német papírjai vannak (csatoltam őket). Lehetséges, hogy így le tudom rendszámoztatni?
De nem azért mert arra gondolsz amire gondolok, hogy gondolsz.... ....hanem mert bíróságra kell menni és ott kell valami kilakoltatási végzést kérni ha ők még nem kértek birtokvédelmet.....és azzal a rendőr már kirakhatja....
A lakásfoglalók ilyenek, Bp. belvárosa tele van ilyenekkel, de nyaralókba is beköltöznek télen és a tulaj már azzal találkozik, hogy egy család él benne.....az utóbbi még nem jellemző, de régóta van rá példa.....ha valaki juzamosabb időre egyedül hagyja a házát számításba veheti ezt is....főleg mert kevesen vannak azzal tisztában, hogy mi a jó eljárás ilyen helyzetben... ...azonnal rendőrségre mennek pedig pont azt nem kéne...
ne haragudj,de én nem találkoztam olyannal,hogy csak úgy odaköltözik valaki valakihez,szerződés nélkül...bár biztos van ilyen is,de nem ez a jellemző...
Ha nincs akkor is a bentlakó a nyerő.....ezt a nyomorult törvényt ami miatt itt nincs bérház a szoci elején hozták mondván nem akarják a háború előtti idők kilakoltatási kényszerét hozni a dolgozókra...cserébe alig lehetett és lahat ma is lakást találni és azt is aranyáron a fizetésekhez képest...
Ha albérletben lakik valaki,akkor van szerződés is.Ha nincs,akkor is lehet igazolni a szomszédok által.
Igen,a te beleegyezésed nélkül fog a jegyző birtokvédelmet adni a nem fizető albérlődnek. Mérlegelés nélkül az első 3 hónapra,ha 18 év alatti gyermek van...De az esetek nagy többségében anélkül is.Sőt 3 hónap múlva érkezik a számládra 5000 Ft,az utalási igazolást beviszi a jegyzőnek és megint kap 3 hónapot...Elmegy az orvoshoz,nagyon fáj a gyerek háta,megint kap 3 hónapot.Te meg fizetsz szépen mindent addig,mert ha közben megfázik a gyerek rábaszol
DE!
Az elsőbbséget tilos kierőszakolni.
Tehát ha megfelelő oldaltávolsággal biztonságosan nem lehet a sorok között elhaladni, akkor meg kell állni és nem bemenni a szűk helyre.
a) a belső (bal szélső) forgalmi sávban közlekedőknek szorosan a forgalmi sáv bal szélére kell húzódni,
b) az egyéb forgalmi sávokban közlekedőknek a forgalmi sávban a lehetséges mértékben jobbra kell húzódni, és - ha az így kialakuló „folyosóban” történő biztonságos elhaladás azt szükségessé teszi - a forgalmi sávokat kijelölő terelővonalak átlépésével kell haladni és megállni.” Az így kialakított "folyosó" korábbi KRESZ-módosításban megnyitott lehetőség alapján az álló kocsisorok között szabályosan előre haladó motorkerékpárosok biztonságát is növeli."
Mivan, ha a gyakorlatban nem húzódnak le, és összeér, esetleg letörik a tükör?
Parkolással kapcsolatos kérdésem lenne.Elvileg kétkerekű motorkerékpárral parkolhatok járdán, ha azt tábla nem tiltja, és marad 1,5m hely szabadon, ugye?A következő szituációban akartak megbüntetni:
remélem látszik minden a rajzon.a bóják azok a kb 1 méter magas "cölöpök".a behajtani tilos tábla az vonatkozik a bójákon túli részre is, ahol én parkoltam?a tábla folytatásában üzletsor van.a motorom mellett bőven maradt még hely
Megerősítem.Kuplungfedél tömítés, majdnem 2 hónap,még jó,hogy nem szezon közben.
amire ezt a 4-6 napokat írták volt amire másfél hónapot vártuk
a mostani meg valami külföldi cég, ezt nem ismerem
A következő kérdésem van :
Pontosan 2 hete rendeltem a Biker-world.hu-tól egy Tourmax Yamaha FJ 1200 kuplungmunkahenger felújító szettet. Még aznap jött két email hogy a rendelést visszaigazolták illetve rögzítették.
Azóta semmi sem történt, holott a szállításra 4-8 munkanapot írtak.
Uánanéztem google-ban, sok olyat olvastam hogy nem küldik a terméket és nem reagálnak az emailekre sem. A kapcsolatnál csak egy email-cím van megadva.
Mi a lómáj van ilyenkor ?
köszi!
egyáltalán lehet azt bizonyítani hogy nem küldte?
Kérdem én,hogy milyen alapon kérnek visszamenőleges biztosítást egy olyan motorra,ami még Mo-on nem volt forgalomba helyezve?
Ha egy kereskedő 3 évig nem tuja eladni az új motort,neki miért nem kell ilyen sarcot fizetnie?
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?Kérem ssza azt meg velem.
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy NSR 125-ös motorom 50-es papírral. Most tudnék venni papíros vázat 10.000 Ft-ért. A papíros alatt azt értem, hogy valamilyen német papírjai vannak (csatoltam őket). Lehetséges, hogy így le tudom rendszámoztatni?
Előre is köszönöm a válaszokat, segítségeteket!
Igen,a te beleegyezésed nélkül fog a jegyző birtokvédelmet adni a nem fizető albérlődnek. Mérlegelés nélkül az első 3 hónapra,ha 18 év alatti gyermek van...De az esetek nagy többségében anélkül is.Sőt 3 hónap múlva érkezik a számládra 5000 Ft,az utalási igazolást beviszi a jegyzőnek és megint kap 3 hónapot...Elmegy az orvoshoz,nagyon fáj a gyerek háta,megint kap 3 hónapot.Te meg fizetsz szépen mindent addig,mert ha közben megfázik a gyerek rábaszol