Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jelentgethetsz, de sajnos semmit nem fogsz vele elérni.
A demokrácia meg a törvény az odaát van.
Itt már azért is büntettek, mert lerobbant autó állt a kereszteződés metszésvonalától 5 méteren belül....sőt megbüntették az elé álló autót is, ami elvontatta. Egy térfigyelő kamera felvétele alapján....
köcsög ország ez köcsög hivatalnokokkal....
Szia!

Az az igazság hogy 1 méter körül maradt, mert azt méregettük. Nem az a gond, mert tudom hogy tilosban jártam. Sajnos nem azt néztem hogy hol tudom letenni a motorom a közelben. Viszont azt gondoltam hogy ilyen helyzetben ezt el lehet nézni. Mivel nem azért parkoltam oda mert elmentem bevásárolni. Hanem, hogy segítsek annak a nyomorultnak aki az úton feküdt. Azt reméltem, ilyen helyzetben nem kell ennyire mereven venni a szabályokat. Eddig én sem jelentettem fel a járőröket ha pl megállni tilos táblánál kávéztak az autóban, vagy roki parkolóban álltak és pizzát zabáltak. Eddig! De én is lehetek "rossz szomszéd" ha kell.

Üdv.: Spiti
Mennyi hely maradt a motorod mellett a járdán?
Ha volt kb. 1.5 méter, akkor nem volt szabálytalan a motorod a járdán.
Sziasztok!

Egy elég érdekes dolog történt meg velem. Álltam a piros lámpánál, egy robogós pedig áthajtott és csattant egy autóval. Persze leugrottam a motorról gyorsan feltoltam a járdára hogy ne legyen útban és segítettem az elsősegély nyújtásban. Pár perc mulva megérkezett a rendőrség meg a mentő is. A robogóst elvitték nem lett komoly baja. Az utat letakarították, vallomást felvették. Gondoltam, okés minden rendben, de a rendőr intett hogy várjak még egy picit. Mert megbüntet szabálytalan parkolás miatt, mert feltoltam a motort a járdára, hogy a kiérkező mentőnek vagy rendőrnek ne legyen útban.
Hát köszönöm szépen! Csak gondoltam leírom hogy ilyen is van, és hogy ezek után én is így állok a dolgokhoz.

Üdv.: Spiti
Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy egyedi forgalombahelyezésnél az nkh.hu-n a motorkerékpárokra vonatkozó jóváhagyási kötelezettségek táblázatban, a "motorkerékpárok és segédmotoros kerékpárok maximális sebessége, motorteljesítménye és nyomatéka" egyedi eljárásban alkalmazási kötelezettség nincs. Ez azt jelenti, hogy a teljesítményhez nem vagyok köteles az eredeti értéket megadni?
Előre is köszi.
nem kötelező tartalmi eleme a szerződésnek a vételár, csak az, hogy visszterhes, vagy ingyenes.
uraim a kovetkezo kerdesem lenne:

vizsgalja-e barmely szerv, ha feltunoen kicsi osszegu a motor ara adasvetelkor?
eladás után 5 napon belül kell bevinned, ha nem teszed sem történik semmi, de nálad jelenik meg az adókötelezettség, és neked mennek a bírságok, ha nincs lepecsételve akkor rajtad is marad.

Pohi, küldtem egy mailt.
Köszia választ.
Kötelezettséged. rajta van az adás-vételin. Szabálysértés gondolom. Nem, hiszem, hogy foglalkoznak vele, mivel míg a vevő nem jelenti le, nem is tudnak róla. Te érdeked, hiszen, ha ma azzal rabolnak valahol például akkor téged fognak keresni, ha meg gyorsan hajtanak vele akkor is. Persze majd kidumálod magad, de felesleges idegességtől kímélheted meg magad, ha bejelented időben.
Ha vettél előfordulhat, ha eladtál a kutyát nem érdekli, max a neveden marad.
beolajoznak aztán a megye legnagyobb farkával prosztatamasszázsban részesítenek
amúgymeg 8 napod lenne rá
Uraim egy kérdés: Lehet belőle probléma ha ELADÁS után 15 napon túl viszem be ocsmányirodába az adásvételit?

nem ini-t kérdezem
ezt nem kétlem, de sehol nem használnak ilyent....
Röntgennel azonnal kiderül minden......
eredetiség vizsga
az csak arra jó hogy befizesd a pénzt, azért mert lefotózzák a váz és a blokkszámot
mert ezen kívül semmit sem néznek, egy cnc maróval meg bármikor meg tudja az ember változtatni a számokat(ami meg régi beütős arról ne is beszéljünk)
és akkor még nem is hegesztettük a vázat
és ráadásul ez csak abban a pillanatban érvényes, ha utána rájön az ember hogy átkúrták az eredetvizsgás csak annyit mond hogy akkor nem volt vele gond.....

ennek ellenére és az sm gépek rendszámozása mellett vagyok, úgy hogy kettő is van a háztartásban, bár ez a rendszámozás ismét csak a pénzlehúzásról fog szólni, mint a többi kamu intézkedés(pl kutyák kötelező "chip"eltetése)
Nem kell méregetni.....
Én gépemet? Én nem szarakodom rendszámnélküli -kamu- smkp-val.
Ismét jobb a rendszám, nyilvántartás...eredetiség vizsga! Ott kiderülhetnek ilyen dolgok, de mindenképp valaki ad papírt a jármű bevizsgálásáról ami után ő vállalja a felelősséget. Nem utolsó sorban a vevőt védik, mivel az eladónak kell bizonyítania annak hitelességét amit árul.
Pedig ez így van.
Ha más veszel, kapsz......mint ami a papíron van, akkor abban te is hibás vagy.
Saját érdeked, hogy azt vedd/kapd amit papíron van.
Mert így érvénytelen az adásvétel. A nem tudás-t mondhatja bárki...
Egy kicsit hülyén lett fogalmazva robogóknál elég nehézkesen állapítod meg hogy ? köbcenti ha csak maga a vázon nem látszik már alapba. Mivel már a megkötés másnapján este bementem a yardra, lévén, hogy 100m lakom így nincs gond, az illető átvert mocskosul és mikor megpróbáltuk rendesen lerendezni nem volt hajlandó, már a telefont sem veszi fel. Mivel helybéli ő is így nem lesz nehéz a rendőrségnek utána járni a dolgoknak! Körbe olvasgattam a netten, nem egy ilyen pert megnyertek már, nem én akartam így, de ha már a telefont sem hajlandó felvenni akkor vessen magára! Én sosem vertem át a motoros társaimat de mást sem és nem szeretem ha engem átvernek! De annyiban nem hagyom, rendőrséggel vagy a nélkül de megkapja ami jár neki az biztos.
Ez azért nem így van Gino, nem vagyok régi motoros, de azért egy 125 motort nem tudnak eladni már nekem 50-ként viszont egy robogónál már a helyzet, persze ott is vannak olyanok ahol a kaszniból megtudod már állapítani, de tökéletesen be tudom bizonyítani avval nincs gond.
szóval szerinted öntsünk olajat a hengerekbe és méregessünk?
ha a te géped vinnék és ilyen kívánság lenne megtehetné a lehetséges vevő?
kíváncsi leszek mire jut a yard
Neked, mint vevőknek is érdeked (kötelességed) meggyőződni, hogy azt vetted-e ami a papíron van! Tehát te is hibás vagy részben. Nem kifogás arra hivatkozni, hogy hogyan állapítsd még..... Ha nem vagy biztos benne még kell győzödni róla vagy nem kell megvenni.