"a legbelső sávban balra, míg a többi sávokban szorosan jobbra kell húzódniuk"
A húzódást a sávon belül kell végrehajtani, autópályán egy forgalmi sávnak 3,5m-nek kellene lennie!
KRESZ 36§ 12 bekezdés egyértelműen leírja mikor mehetsz előre!
"(12)224 Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból meg kell állnia, - előre sorolás céljából - kétkerekű motorkerékpárral, illetve kétkerekű segédmotoros kerékpárral az álló járművek mellett, vagy azok között, kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról szabad előrehaladni, ha
a) az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és
b) az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák."
Az új KRESZ szabályokkal kapcsolatban lenne két kérdésem. (Tudom, hogy friss még, de jobb az elején tisztán látni. )
Tehát idézek egy részt:
"További újdonság a torlódásoknál alkalmazandó biztonsági folyosó, vagyis az, hogy szeptembertől a két vagy több sávos autópályákon és autóutakon közlekedőknek torlódáshoz érve a legbelső sávban balra, míg a többi sávokban szorosan jobbra kell húzódniuk. A forgalmat ellenőrző, útfenntartó, vagy balesetet szenvedett személyek, műszaki hibás járművek mentését végző gépkocsik így komolyabb fennakadás nélkül, zökkenőmentesen haladhatnak tovább. A felszabadult pályarészen a megkülönböztető jelzést használó járművek is a terelővonalakat átlépve folytathatják útjukat. Az előírás a korábbi KRESZ-módosításban megnyitott lehetőség alapján álló kocsisorok között szabályosan előre haladó motorkerékpárosok biztonságát is növeli."
A kérdések: 1, ezek szerint a szorosan jobbra húzódás azt jelenti, hogy a leállósávban kell megállni a legszélső haladási sávban; 2, a szétnyílt részen mehetek előre motorral?
ha te leadtad az advétet akkor semmi további teendőd nincs. A rendszerben rögzítik az adásvétel tényét és ennyi. A csökkentett összeget utald át, ha zaklatnak küld be másolatban a lepecsételt adásvételit másolatban, ennyi.
Bemégy a hobby hivatalba, ott hevernek a csekkek a portásfülke könyöklőjén kitöltöd a megfelelő összeggel, amibe már az eladott motorod adója nincs benne és befizeted a postán
Én mindíg így csinálom, nem azért mert szeretm magam töltögetni a csekket, de gyakran az elmeroggyantak csak a határozatot küldik ki, hogy mit kell befizetni, de a csekket elfelejtik beletenni a borítékba Akkor mehetek be csekkért
Persze az is előfordult már, hogy a csekket küldték kitöltve, de határozat nem volt a borítékban
Kész röhej egy csapat
nem. határozott nem. ez akkor lenne igaz ha forgalomba lett volna helyezve ebben az évben de nem volt ezért nem nekem kell fizetni. ez a törvény. :)
a törvény:"(4)8 Amennyiben a gépjármű tulajdonjogában bekövetkezett változást az átruházó korábbi tulajdonos (a továbbiakban: átruházó) a külön jogszabály alapján - de legkésőbb a változás évének végéig - bejelentette, akkor a bejelentési kötelezettség megnyíltát (szerződés megkötésének időpontját) követő év első napjától nem minősül adóalanynak. Ha a tulajdonátruházás tárgya forgalomból kivont gépjármű és az átruházó a változást a külön jogszabály szerint bejelentette, akkor a gépjármű forgalomba való visszahelyezését követő hónap első napjától nem minősül adóalanynak. Hivatkozott időpontoktól kezdve az átruházótól tulajdonjogot szerző felet kell az adó alanyának tekintetni, kivéve, ha a változást követő évtől, illetőleg hónaptól a hatósági nyilvántartásban harmadik személy szerepel tulajdonosként."
szerintem elég egyértelmű h nem nekem kell fizetnem. nem is ez a gond hanem az h van még másik motor a nevemen+ autó és ugye az adót egyben küldik ki ezért nem tudom megcsinálni azt h ezt nem fizetem be a többit meg igen. így viszont tényleg adótartozásom keletkezik+ a mabisz is jöhet h nincs rajta biztosítás pedig forgalomba van helyezve.
tehát nem az a kérdés h nekem kell-e az adót fizetnem mert nem nekem kell. a kérdés az h h tudom elintézni h az önkormányzat betartsa a törvényt. nem gondolom h ez olyan nagyon egyedi eset lenne gondoltam hátha van vki aki ezt már végigjárta és tudja mi járható út...
valaki? :)
Nálam is akart vásárolni, ellevelezgettem vele. Had örüljön.
Amit küld paypal igazolást az kamu, hiszen a paypal levél kisbetűvel kezdődik, az övé meg naggyal. Tehát nem a paypal küldi.
Aztán megfenyegetett, hogy mert nem küldök pénzt, majd jön az FBI
Vicces volt.....aki bedől neki, az nem nagyon van képben az internetes csalásokkal kapcsolatban, és elég hiszékeny...
üdv.
Tudnátok abban segíteni, hogy menyibe kerülhet egy 1999 - 2003 as évjáratú Suzuki Sv 650-es magyar papírral rendelkező motor átírási költsége, illetve menyivel kerülne többe ha az a motor külföldi papírral rendelkezik? Előre is köszönöm.
üdv
kis segítség kéne nekem. tavaly novemberben forgalomból 6 hónapra ideiglenesen kivont motorom idén márciusban eladtam adásvételivel. okmányirodába időben bevittem lepecsételték nekem is van belőle egy példány. vevő nem íratta át és nekem jön az adópapír az önkormányzattól, hogy fizessek. túl vagyok már a telefonos körökön okmányiroda, adóügy, közlekedésigazgatás. nem tudnak/akarnak mit csinálni. mit lehet ilyenkor tenni? Hogy tudom elérni h emiatt ne engem keressenek és lekerüljön a nevemről a motor?
előre is köszi
Sziasztok! Érdeklődnék ,balesetem volt és nem volt rajtam védőfelszerelés a sisakon kívül, a károkozó elismerte a felelősségét.Lehet nekem problémám abból,hogy nem volt rajtam motoros csizma? (a lábam sérült)
Ez biztos? Nem emlékszem, hogy anno mikor én vettem kellett volna a biztosítási papír hozzá...
De ti biztos jobbam informáltak vagytok ebben, mint én.
Köszönöm a választ.
Üdv
Kezdő lehetek mert nem értem. Hogyan küldhet a paypalra hamis pénzt? Ha jól tudom oda csak átutalni lehet az meg hogy lehet hamis?
Ha hamis is lenne ez mennyiben érinti az eladót?
Eladó álltalában a banktól kapja a pénzt a saját pénznemében.
Ha valaki segitene kibogozni.........
A húzódást a sávon belül kell végrehajtani, autópályán egy forgalmi sávnak 3,5m-nek kellene lennie!
KRESZ 36§ 12 bekezdés egyértelműen leírja mikor mehetsz előre!
"(12)224 Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból meg kell állnia, - előre sorolás céljából - kétkerekű motorkerékpárral, illetve kétkerekű segédmotoros kerékpárral az álló járművek mellett, vagy azok között, kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról szabad előrehaladni, ha
a) az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és
b) az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák."