olvasd a következőt.....
Fizikailag ki nem rakhatja, de ha nem megy ki és nincs jogcíme már az ott tartózkodásra..... hát én tuti kihívnám egyik éjjel a rendőr, hogy betörőőőő.....
Eléggé elbaszták apádék.....
Ki nem rakhatod az albérlőt, fizikailag.
De csak elmegy egyszer otthonról és akkor zárcsere oszt jó napot.
Ha esetleg az albérlő zárat cserélt, akkor feltöröm...mivel a saját házam és zárcsere oszt jó napot.
Ha van szerződés az abban foglaltak az irányadóak, ha nincs szerződés, akkor meg amikor elmegy zárcsere és ennyi.
A másik.... kikapcsoltatom a gázt, villanyt, vizet..... mert megtehetem mivel én vagyok a tulajdonos. Ezután úgyis elmennek....
Ideiglenes lakcím is van, de ekkor már szerződés is fontos és abban minden belefoglalva.
Hát ez nem igaz.
Ha valahová a tulajdonos bejelent, akkor lehetsz ott ideiglenes lakcímmel és állandó lakcímmel.
Az ideiglenes ugye X idő múlva lejár, de a tulajdonos egyoldalúan bármikor kijelenthet. Az állandó lakcímmel bejelentettet is bármikor egyoldalúan kijelentheti a tulajdonos a címről.
Nem azért....hanem mert nem bírod kirakni.....ha a törvény olyan lenne, hogy ha nem fizet kiteheted hivatalosan akkor mindenki engedné bejelentkezni, de nem lehet...Apámék 30 évig pereskedtek az albérlőjükkel és nem bírták kitenni pedig már vagy 15 éve nem fizetett, de az elejétől fogva is csak ímmel-ámmal......a rosszhiszemű jogcímnélkülit(lakásfoglaló) sem lehet kitenni ha először rendőrt hívsz mert akkor azonnal megállapítják, hogy ő már bent lakik és védi a törvény.....
Ez nem ezért van hanem a magyar törvények miatt mivel ha valaki valahová bejelentkezett akkor gyakorlatilag ha nem akar kimenni onnan akkor nem lehet kitenni......
Ki lehet váltani üres lakcímkártyát, el kell menni egy hajléktalanokkal foglalkozó központba(szállókon van ilyen) és ott adnak igazolást, hogy hajléktalan vagy amivel az önkoriban kiadják az üres lakcímkártyát. Inentől abban a hajléktalan központba fognak menni a küldeményeid amelyiket megjelölöd erre a célra vagy postafiókot fizetsz.....igaz a gépjármű nyilvántartásban nem tudom mi fog szerepelni ha át akarod íratni a lakcímet benne....
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Sajnos elért engem is életnek szarabbik oldala hogy nyáron hajléktalan lettem. Nem rendelkezek állandó és ideiglenes lakcímmel se. Ilyenkor mi a teendő a forgalmiba szereplő címmel illetve a teljesítményadót kinek kéne fizetni?
Segítségeteket előre is köszönöm.
A tegnapi napon sajnos balesetet szenvedtem, egy ügyes úri ember kifordult elém, mert elmondása szerint 10 méterről nem vett észre. Szerencsére én térdzúzódásokkal megúsztam, de a motorom eleje elég csúnyán megsérült. Az autós a felelősségét elismerte, a helyszínen betétlapot töltöttünk ki.
Nem tudom másnak volt-e már hasonló esete ( remélem minél kevesebbeteknek ), de kíváncsi lennék ki hogyan járt el a balesetet követő kárügyintézés terén.
Nekem azt ajánlották ismerőseim, hogy vigyem be a motort és a kárügyintézéshez szükséges papírokat egy hivtalos Honda szervízbe, ahol elintéznek mindent és én majd a rednberakott motoromért mehetek ha kész lesz.
Nem tudom ez kicsit gyanús nekem hogy ilyen egyszerű lenne, ezért is kérem akinek volt már az enyémhez hasonló sajnálatos tapasztalata az ossza meg velem hogy lenne érdmes eljárnom, hogy minden féle képp a legjobban jöjjek ki a dologból, a körülményekhez képest.
Ja és a ruházatomban és védőfelszerelésemben keletkezett kárral kapcsolatos igényem is rendezésre kerülhet ily módon? A biztosító mibe köthet bele?
Minden segítő jellegű hozzászólást szívesen várok és vigyázzon mindenki magára!
ha még aznap megállt, és a kereskedő szedte szét, akkor kérheti az árát vissza. Igazság szerint ez a hiba kipróbáláskor előjöhetett volna, így vitatható. De mivel a blokk belseje, rejtett hiba.
sziasztok
segítséget kérnék egyik ismerősőm vett egy használt motort kereskedésből szombaton délelött , délutánra meg állt a motor kb 30 km ment vele a motor 140000.- forint volt , vissza vitte szétszedték és mondták neki hogy 180000 forint a javítás a kereskedőnek nem kéne adni 72 óra garanciát , kompresszió beteg a motor és ha már ott van a főtengelyt is felkéne újítani . Igazából az ember 140000 nem vár hibátlan motort de annál többet vűár hogy 4-5 óra után megáljon ez nem számit rejtett hibának. Köszi a segítséget
Fizikailag ki nem rakhatja, de ha nem megy ki és nincs jogcíme már az ott tartózkodásra..... hát én tuti kihívnám egyik éjjel a rendőr, hogy betörőőőő.....