Ha nincs szerződés...semmivel nem bizonyítja, hogy ő ott lakik.
Jön haza..... nem tud bemenni a lakásomba, ahol neki semmilyen joga nincs tartózkodni, mivel nincs oda lakcíme, közüzemi szerződése....semmi. Egy idegen! Hess.....
Semmilyen hivatalos papíron nem tudja igazolni, hogy ő életvitelszerűen ott tartózkodik, lakik.....akkor ennyi.
Az albérlő a tulajdonos engedélye nélkül kér birtokvédelmet az albérletére?
A jegyző meg nem ad neki, de a tulaj sem fog beleegyezni ilyenbe.
Ennyi erővel odamennék bárkihez, akinek a címére kérek egy birtokvédelmet és kiskorú gyerekkel holnap beköltözök hozzá, használom a gázt, villanyt, vizet és semmi nem lehet tenni ez ellen?
Sok hülyeség előfordul, de ilyen azért nem lehetne.
semmi köze nincs a bejelentésnek ehhez...bemegyek az okmányba a tulajdoni lappal,aztán kényszer kijelentetem.Itt magával a bérlettel van a probléma.Konyhanyelven,rövidítve:amíg bérbe van adva az ingatlanod,elveszted a jogaidat a lakás felett,csak a tulajdonjog marad meg.Ezt tetézi a kiskorú gyermek,hiszen ha kirakod,elzárod a közműveket,leveszed a bejárati ajtót,veszélyezteted.
Nagyjából így tudom én is...a tulaj mindenképpen szopik nem véletlenül nem engedik az albérlőt bejelentkezni... ....és ezért nem épülnek bérházak mert nem lehetne kitenni a nem fizető bérlőt...ha változna a törvény megérné bérházat építeni és nem kéne annyira nekünk sem ragaszkodni a saját otthomhoz....
ez nem így működik...nem cserélhetsz zárat,nem mehetsz be a lakásba,ha ő nincs ott,sőt,a kiskorú gyerek van,kér egy birtokvédelmet a jegyzőtől,akkor szotyizol:)
Olyan problémánk lenne, hogy van itt egy enduro pálya Romániában közel Debrecenhez, mi lábon szeretnénk kimenni rendszámos enduroinkkal, vajon lehetséges ez anélkül h. megbüntetnének minket a határon a cross gumi miatt? Esetleg ha átmegyünk Romániába az erdőn keresztül akkor mi van? lelőnek?
Köszi a válaszodat, jót tett a lelkemnek! Tömören, ezek szerint az ilyen irányú gondjaimat valószínűleg megoldja az iskola, ha mégsem, akkor határozottan ideiglenes jelleggel magam is korrekt áron megtehetem. A minőségi védőfelszerelés nem kérdés, lesz is, pusztán technikai jelentősége van, hogy ha mondjuk kora nyárra lesz vizsgám, pár hónapra rá egy nekem tetsző, megfelelő motorom (többek szerint szűk rétegmotor, amiről álmodom ), akkor egyéb okokból nem szívesen pihentetném hónapokig a szekrényben százezres nagyságrendű tárgyak formájában a pénzemet.
Ezek, amiket felsoroltál, valóban kötelező felszerelések a vizsgákon. De nem pontosan így. Sisak, kesztyű, kukásmellény egyszerűen kell. Ahogy a rádiózás az oktatóval. Farmer vagy bőrhatású ruhák kellenek. Magas szárú cipő is kötelező vagy bármilyen bakancs. Protketoros kabát jó ha van. De ha nincs, akkor kiváltható gerinc és könyökvédőkkel. Térdvédős nadrág jó ha van, de ha a farmer fölé felveszel egy egyszerű térdprotektort, az is tökéletesen megfelel a vizsgán. Tudom mert pár hónapja vizsgáztam. Rajtam nem volt protektorokkal szerelt ruha, de a külön felcsatolható protektorok is ugyanúgy megfelelnek, és ezek már filléres dolgok. Más kérdés hogy érdemes inkább minőségi felszerelést venni. De az sem vészes. De ezeket a felszereléseket általában adja az iskola a vizsgákhoz és a gyakorláshoz. Meg a kesztyű mindenképp protektoros legyen. Nekem nem fogadták el a cross kesztyűmet. Vennem kellett protektorokkal ellátottat.
Szeretnék információt kérni Tőletek jogosítvány szerzéssel kapcsolatban. Sokféle változásról olvasni, ha jól értelmezem, engem viszonylag nem érintenek, de szeretnék biztosra menni. Tavasszal korlátozás nélküli A kategóriát szeretnék szerezni. Eleddig semmilyen motoros jogsim nincs, B kategória van 15 éve, de asszem közömbös. Az életkorom 3 és Félix :)
Megtehetem majd, hogy egyből a legnagyobb kategóriát végzem el?
Ehhez kapcsolódva, nézegettem különféle iskolákat és egyszer egy érdekes információhalmazra bukkantam, amit valóságtartamától függően szeretnék mérlegelni döntés előtt. Az írás a gyakorlati oktatáson való részvétel feltételeiről szólt. Összefoglalva: feltétel a bukósisak, kesztyű, egyedi kukásmellény és rádiós kommunikáció (e kettőt az iskola adja), térdvédős nadrág és gerincprotektoros kabát. Bukó és kesztyű nem téma, az van. A protektoros ruházat ellenben még nem szerepel a leltárban...
Tehát, a fentiek valós elvárások, vagy csak ajánlások? Ha kötelezőek, nekem, az iskolának vagy valami egyedi megegyezéssel közösen kell ezekről gondoskodni?
Köszönöm mindenkinek, aki információval tudja segíteni a tisztánlátásomat!
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Azt hiszem a fényezés projektet hamarosan elkezdem, és akkor a tél folyamán el is tudom intézni az okmányokat is hozzá! :P
Köszönette: Tóth Béla
Persze.
Ahogy a lakcímváltozást is be lehet íratni okmánycsere nélkül.
De mindent meg lehet találni aktuálisan a neten az idevonatkozó jogszabályokban.
Az okmányirodában egyből új forgalmit akarnak veled csináltatni, ami drágább egy közigazgatási bejegyzásnél.
Simán be lehet jegyeztetni a "Hivatalos feljegyzések" rovatba az új színt. Ennyi
Nekem az autónál elírta az okmányos buta liba, kinyomtatta.... majd azonnal a feljegyzések rovatba javította is a helyes színre.
A színváltozást az okmányirodában kell intézni, kap egy kitöltendő kérelem nyomtatványt, és le kell adni a forgalmi engedélyt. Az eljárás díja 6.000 Ft. A törzskönyv cseréje szintén 6.000,- Ft illeték megfizetése mellett lehetséges.
Sziasztok!
Volna egy olyan kérdésem, hogy tudna-e valamelyikőtök olyanban segíteni nekem, hogy motorom forgalmijában Sárga szerepel, viszont kb 95%-ban fehér a motor színe, és szeretném teljesen fehérré átfényeztetni a közeljövőben!
Mi ilyenkor a teendőm, hogy a forgalmiban átírják a sárgát fehérre?
Amúgy engem már ez is zavar, hogy csak a tank sárga a motoromon, ne hogy ezért is szóljon a rend éber őre egy igazoltatás során!
Esetleg ha tudja valaki, hogy mi ennek a módja, hogy a sárgát átírják a forgalmiban, és hogy kb mekkora az anyagi vonzata ennek, kérem írjon pár sort róla!
Nagyon szépen köszönöm előre is!
Üdv.: Béci
Ez csak akkor él ha előbb jelentesz betörést minthogy rendőrt hívnál a beköltözés miatt, de a betörés sem feltétlenül állja meg a helyét hisz amikor a rendőrök lefogják őket elég csak annyit mondani, hogy már itt laknak és akkor indul a hercehurca....
.... mondom, betörést jelentek.... úgy dobják ki őket, sőt be is viszik
meg napokon, heteken, hónapokon keresztűl nem lehet folyamatosan a lakásban.... amint kimegy, vissza már nem, az tuti...ezt lehet csinálni és ezt lehetett csinálni régen is
A lakhatáshoz való jogot nem csorbíthatta, mert bent lakott. Nem rendelkezett közüzemi szerződéssel.... mi jogon használná? Akié volt, annak jogában áll lemondani. Ez akkor is most is így van.
Az önkormányzati lakásokat elfoglalók más kategória, mert ott a szolgáltatók más elszámolási rendszerbe vannak az önkormányzattal.... tehát nem lehetett csak úgy lemondani.
Viszont magánember a saját szerződésében lévő közüzemi szolgáltatást bármikor szüneteltetheti, lemondhatja.
Olyan eljárás, hogy a bent lakónak aki ugyan rosszhiszemű jogcímnélküli, de hivatalosan bent lakó, tehát neki a lakhatáshoz való jogát amit a törvény biztosít neki ha bent van egy lakásban, tehát azt csorbította...és bünti volt érte......nem ez volt az egyetlen ilyen eset, volt aki kimondottan így élt, beköltözött és nem fizetett és semmit nem tehetett a tulaj évekig....nem tudom, hogy ez változott-e, de pár éve még így volt.....mondom, nem véletlen, hogy annyi gondot okoztak az önkoriknak a lakásfoglalók, nem lehetett kitenni őket...
kimondtad a kulcsszót.... pár éve
A rendőrség nem helyezi vissza a zárat.
Nem kell biztosítania semmilyen lakást a tulajdonosnak.
Kíváncsi lennék, hogy milyen eljárás indult a tulajdonos ellen, amikor a saját tulajdonában, saját maga nevére szóló (ő szerződött a szolgáltatókkal) közüzemi dolgokat saját kérésére szünetelteti. Ez kérem hülyeség....
Ha már ott lakik és ezt dokumentálták akkor a rendőrség visszahelyezi akármennyi zárat cserélsz.....,de ezen értelmetlen vitatkozni mert ellentmond a józan észnek ezért elég hihetetlen, de mégis ha csak nem változott.....jogi esetek című műsor pár éve, beköltöztek balatoni nyaralóba, tulaj rendőrt hívott, de mivel bent voltak így a tulajt már nem engedték be és eljárás indult ellene amikor a villanyt is kikapcsolta stb......a bíróság döntése szerint egy ugyanolyan szintű lakást kellett biztosítani a beköltözőnek mint amilyen a nyaraló volt csak akkor költöztethette ki....persze lett volna megoldás, de az nem jutott eszébe, rögtön bíróságra kellett volna menni nem a rendőrségre mert ott lehet kérni kilakoltatási végzést és akkor ki lehet tenni.....nem véletlenül volt akkora gond évtizedeken át a lakásfoglalók Bp.-n....
Jön haza..... nem tud bemenni a lakásomba, ahol neki semmilyen joga nincs tartózkodni, mivel nincs oda lakcíme, közüzemi szerződése....semmi. Egy idegen! Hess.....
Semmilyen hivatalos papíron nem tudja igazolni, hogy ő életvitelszerűen ott tartózkodik, lakik.....akkor ennyi.
Az albérlő a tulajdonos engedélye nélkül kér birtokvédelmet az albérletére?
A jegyző meg nem ad neki, de a tulaj sem fog beleegyezni ilyenbe.
Ennyi erővel odamennék bárkihez, akinek a címére kérek egy birtokvédelmet és kiskorú gyerekkel holnap beköltözök hozzá, használom a gázt, villanyt, vizet és semmi nem lehet tenni ez ellen?
Sok hülyeség előfordul, de ilyen azért nem lehetne.